Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Τι θα κάνουμε για τις τσούχτρες του Κορινθιακού; (video)

- Advertisement -

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που έχουμε θίξει και εμείς μέσα από το loutrakiblog.gr, συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων…

Ανάμεσα σε διάφορες τοποθετήσεις, ξεχωρίσαμε αυτήν του Χρήστου Μπάρλα που ανήκει στους Αυτοδύτες Λουτρακίου και αξίζει να την ακούσετε γιατί δεν επισημαίνει απλώς το πρόβλημα (που αναμένεται να είναι μεγαλύτερο αυτό το καλοκαίρι) αλλά προτείνει και λύσεις.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις τελευταίες δύο δράσεις των Αυτοδυτών Λουτρακίου στο Κιάτο και στην Κόρινθο, η θάλασσα έχει γεμίσει από τις τσούχτρες που ανήκουν στην κατηγορία Pelagia noctiluca (κεντρική φώτο) και το τσίμπημά τους είναι αρκετά επώδυνο για τον άνθρωπο.

Δείτε την τοποθέτησή του κυρίου Χρήστου Μπάρλα:

- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντα σωστός και ενημερωμένος από τους αρμόδιους επιστημονες ο Χρήστος (αλλά και οι Αυτοδύτες Λουτρακίου βέβαια). Αυτό που μένει λοιπόν ειναι να κανει η φύση τον κύκλο της. Ας ελπισουμε αυτο να γινει φετος. Δεν ειναι δυνατόν να "σουρωσουμε" όλο τον Κορινθιακό για να απαλλαγούμε από δαυτες… Οποτε υπομονή και όχι δυσφήμιση του τόπου μας. Ας μη γίνει ΚΑΙ αυτό το θέμα αντικείμενο μικροπολιτικης αντιπαράθεσης και κοκκορομαχιων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  2. Ωραιο μαθημα αλλα την λυση δεν ακουσα. Αυτο το "βλεπουμε και μετα βουταμε…" δεν ισχυει γιατι περυσι δεν ηταν κοπαδια. Μεμονωμενες τσιμπαγανε. Αρα???

  3. Και περσυ ο χαμος γινοτανε στο Λουτρακι και απο αυτες και απο τις αλλες.Κατι πρεπει να γινει.
    Και θα επισης και οι ψαραδες της περιοχης οτι πιανεται στα διχτυα τους να το πετανε σε σακουλες ,οχι παλι μεσα στην θαλασσα.

  4. Προτείνω να τις απειλήσουμε οτι θα τις αναλάβει το λιμενικό ταμείο και μάλιστα για να χεστ……νε θα τις αναλάβει προσωπικά ο Ρουμελιώτης. Θα δείτε πως θα εξαφανιστούν αμέσως.

  5. Nα φωναξετε τους οικολογους να τις μαζεψουν και για να ξερετε μια φορα οι οικολογοι ειχαν αφησει στο βουνο λιγκα και αλλη μια πουμα τα οποια αυτα ζωα ειχαν κατασοαραξει τα ζωντανα απο τις στανες

  6. Αν ακουσεις λιγο πιο προσεκτικα ειπε για το φυσικο της εχθρο (δελφινι-χελωνα)..αν κανουμε το καθηκον μας και δατηρουμε τις θαλασσες καθαρες..τα υπολοιπα τα αναλαμβανει η φυση..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog