Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καταρρέουν και ψάχνουν σωσίβιο! Φίλης: «Να αναζητήσουμε συνεργασίες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη»

- Advertisement -

Επανέρχεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στα όσα είπε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με το χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που στους ΑΝΕΛ είναι… έξω φρενών μαζί του!…

«Σε αντιστοιχία και προς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη νέα σχέση που τείνει να διαμορφωθεί μεταξύ Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων στην Ευρώπη και με υπαρκτό τον κίνδυνο παλινόρθωσης μιας επιθετικής και ρεβανσιστικής Δεξιάς, πρέπει να αναζητήσουμε συνεργασίες με τον κεντρώο χώρο και αυτός στη χώρα μας εκφράζεται από κυρίως από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και προσθέτει: «Δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα. Πρέπει όμως να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτήν την προοπτική πρέπει να ψηφιστεί ως εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική για τις επόμενες και όχι για τις μεθεπόμενες εκλογές δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς».

«Το μοντέλο της κεντρώας νεοφιλελεύθερης συναίνεσης υποχωρεί στην Ευρώπη και επανέρχεται στο προσκήνιο η αντίθεση ανάμεσα στον νεοφιλελευθερισμό και το κράτος πρόνοιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει μέρος αυτών των διεργασιών στην Ευρώπη αλλά και να αναζητήσει (χωρίς βιασύνες, αλλά και χωρίς μακρόσυρτες αναβολές) στο εσωτερικό της χώρας προγραμματικές συνεργασίες με τον κεντρώο χώρο», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Αναφερόμενος μάλιστα στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αναφέρει πως αυτή έγινε για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους, ενώ σχετικά με την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση δήλωσε πως η στήριξη στο έργο της και τον πρωθυπουργό είναι δεδομένη. «Δεν πέσαμε παντού έξω. Πέσαμε έξω όμως στις εκτιμήσεις μας για το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο και αυτό καταγράφεται στη συνείδηση του κόσμου. Όσον αφορά τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αυτή έγινε για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους, σε μια περίοδο που το πολιτικό σκηνικό καθόριζε η αντίθεση “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”. Αυτή η αντίθεση πλέον ξεθωριάζει», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, πως χθες ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ με ανάρτησή του στο Facebook έβαλε κατά του Φίλη και έστειλε μήνυμα… αποχώρησης προς το Μαξίμου. «Να ενημερώσω τον κ. Φίλη ότι εάν ο ίδιος επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τους βρώμικους, ευχαρίστως αποχωρούμε από την κυβέρνηση σήμερα!! Αναμένω την απάντηση του στην σαφέστατη θέση μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

The Caller

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog