Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Θα χτυπήσει και το Λουτράκι η κακοκαιρία τη Δευτέρα;

- Advertisement -

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία…

Σύμφωνα με τους χάρτες, η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την Κορινθία, τις απογευματινές ώρες.


Σύμφωνα με την πρόγνωση για τη Δευτέρα, αρχικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, που στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια), το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και θα σταματήσουν.


Άνεμοι στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί έως 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και στη Θράκη σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Ήπειρο και την Κέρκυρα λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, που στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια το πρωί σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα βόρεια.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ, που από το βράδυ θα εξασθνήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε χάρτες πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέσα πέσατε (σχεδόν..)και πάλι σήμερα…!!
    Για πέστε μας και για την ατομική βόμβα…..
    ΥΓ Το μόνο όπου κάνετε είναι να φοβίζετε τον κοσμάκη χωρίς λόγο επάνω στην φτώχεια του……..

  2. ΥΓ
    Με άψογη ορθογραφία θα έλεγα….
    Αλλά από νιονιό….??
    Να βαράτε της πέτρες στα νταμάρια είσαστε καλοί, μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σας….
    Και αν εγώ πέσω στον ισθμό, ξέρω την τεχνική και δεν θα πάθω τίποτα…!!
    Εσύ να προσέχεις την κρεατοελιά μην αλλάξει χρώμα….!!

  3. 4:05 μ.μ. εσύ είσαι μέγιστος ξερόλας γι'αυτό είναι βέβαιον ότι θα ψηφίσεις Σώρρα μπας και σου ξανανοίξει με τα 600 δις το μεσιτικό γραφείο, ακόμη και σε τρίτο υπόγειο ξενοδοχείου…

  4. Αυτή είναι η απάντηση για σένα.
    Βούλο λοιπόν….!!

    Ανώνυμος είπε..

    Την ντρίφλα σας θα κτυπήσει την δευτέρα ο καιρός στο Λουτράκι…
    Μια ηλιόλουστη μέρα με αραιή συννεφιά…..!!

    20 Φεβρουαρίου 2017 – 1:42 π.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog