Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Σάββατο των ψυχών στη Ι.Μ. Κορίνθου

- Advertisement -

Το Σάββατο των Ψυχών, 18 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιάτο…

                   
Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Απόστολος Δαλιάνης και οι Διάκονοι του, ενώ στην Θ. Λειτουργία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.  ..

Στον ομιλία του προς το ευσεβές Εκκλησίασμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον λόγο για το οποίο τελούνται την ημέρα αυτή τα Ι. Μνημόσυνα σε σχέση με την Κυριακή των Απόκρεω, κατά την οποία προβάλλεται η Δευτέρα Έλευσις του Κυρίου μας ως αδεκάστου Κριτού και ως μια ευκαιρία για προσευχή υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδελφών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από τις προσευχές και τις υπέρ αυτών φιλανθρωπικές ενέργειες των ζώντων, αφού, ως γνωστόν, «εν τω Άδη ουκ εστί μετάνοια». Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του επισημαίνοντας ότι το «Ψυχοσάββατο» μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της κοινωνίας μεταξύ Θεού και ανθρώπων καθώς και την προετοιμασία μας, ώστε, όταν αφήσουμε την παρούσα ζωή, να μην μας βαραίνουν πάθη και αμαρτίες κωλυτικές του Παραδείσου.

Ευθύς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Θ. Λειτουργίας τέλεσε το καθιερωμένο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των επ’ ελπίδι Αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων ορθοδόξων Χριστιανών και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Σεβαστής Χαβιάρα – Καραχάλιου, Οφθαλμιάτρου, η οποία είχε επιτελέσει μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στην τοπική Κοινωνία του Κιάτου, καθώς και διεκρίθη ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών.  

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog