Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τους πήραμε τα σώβρακα – Του Γιώργου Τέσση

- Advertisement -

Μετά το τέλος του χθεσινού eurogroup άκουγα σε δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού τον σύντροφο Νίκο Παππά να αναλύει τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης…

Το ύφος και το λεξιλόγιο παρέπεμπαν στις εποχές της περήφανης διαπραγμάτευσης του Βαρουφάκη, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν στα κανάλια και μας έλεγαν ότι “κερδάμε”.

Σύμφωνα με τον σύντροφο Νίκο Παππά, τα ελληνικά τανκς έχουν ήδη μπει στην καγκελαρία του Βερολίνου με τον στρατάρχη Πάνο Καμμένο να έχει ήδη συλλάβει τον Σόϊμπλε και να τον μαστιγώνει δημοσίως για παραδειγματισμό.

Ήταν τόσο μεγάλη η νίκη του Αλέξη Τσίπρα, που το ΔΝΤ αποφάσισε να μας χαρίσει το χρέος και να μας δώσει δωράκι επιπλέον και 500 δις ευρώ. Η Γερμανία θα μας πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και 1 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες, θα έρθουν ως σκλάβοι στην Ελλάδα για να υπηρετήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα γατάκια, πχ Ολλανδοί, Ισπανοί κτλ θα πληρώσουν λύτρα στην κυβέρνηση των Συριζοψεκασμένων για να μην έχουν την τύχη των Γερμανών.

Και ενώ ζούσα το όνειρο, εμφανίζεται στην οθόνη ο Ντάισελμπλουμ, και αρχίζει κάτι περίεργα για αλλαγές στην φορολογία, τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

Όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι! Όταν μάλιστα τον ρώτησαν τι έχει να πει για την θέση του Τσίπρα «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ» , ο άνθρωπος απλά γέλασε.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Η κυβέρνηση είπε ένα τεράστιο ΝΑΙ στην τρόικα. Αν τους ρωτήσετε σε τι είπαν ναι, ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν!

Εδώ γίνεται το απίστευτο: πρώτα απάντησαν ΝΑΙ και μετά οι άλλοι θα κάνουν την ερώτηση! Είπαν ΝΑΙ σε -εκ των προτέρων μέτρων- νομοθέτηση μέτρων, είπαν ΝΑΙ στο-εκ νέου- άνοιγμα του συνταξιοδοτικού, είπαν ΝΑΙ στο άνοιγμα του φορολογικού και είπαν ένα τεράστιο ΝΑΙ στις ομαδικές απολύσεις.

Τι πήρε η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα;

Όπως και στην υπερήφανη διαπραγμάτευση του 2015, κέρδισαν το χαμόγελο του Σόιμπλε και την ευχή της Λαγκάρντ. Τις αηδίες για ένα ευρώ ελάφρυνση και κάθε ευρώ μέτρα, δεν τις πιστεύουν ούτε στην διαστημική υπηρεσία που έφτιαξε ο Παππάς.

Πριν λίγες μέρες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ. Έχει δίκιο ο σύντροφος Ρήγας. Το μόνο φετίχ που έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καρέκλα και για την καρέκλα θα υπογράψουν ακόμα και τις χαρτοπετσέτες.

- Advertisement -

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σπάνια συναντάς πολιτικούς με χιούμορ, έστω και καυστικό. Πάντως λέει αλήθειες ο νεαρός και μπράβο για τον τρόπο που γράφει. Ο ξύλινος λόγος των πολιτικών έχει κουράσει και ο νεαρός φαίνεται διαφορετικός.

  2. ναι ο Τεσσης φερνει ενα νεο λογο για τα κορινθιακα πολιτικα δεδομενα γιαυτο πρεπει να τον στηριξουμε ολοι μαζι να σπασει το πολιτικο κατεστημενο προχωρα Γ.Τεσση θα ακολουθησουν πολλοι

  3. κ.Τεσση η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με φτηνό χιούμορ και μάλιστα κλεμμένο.Η παράταξη που στηρίζεται
    έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της πατρίδας ιδιαίτερα η οικογένεια των Μητσοτάκηδων με τους χαραμοφάηδες.Πες μας λοιπόν τι διαφορετικό θα κάνετε απ αυτούς με συγκεκριμένες προτάσεις γιατί ο αρχηγός σας δεν λέει κάτι διαφορετικό!

  4. Τέσσης : Ένας Υποψήφιος , Υποψήφιος Πολιτευτής Της Ν,Δ .Υμνητής των ακροδεξιών και νέο φιλελεύθερων Άδωνη Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη . Τι μπορεί κάποιος να προσδοκά από τέτοιου είδους και ήθους Πολιτικούς ή υποψήφιους Πολιτικούς ?
    Άστα Κε Τέσση , μην εκτίθεσαι από τώρα διότι 1ον ούτος ή αλλιώς ελπίδες εκλογής δεν έχεις , και 2ον Οι εκλογές αργούν , το 19 είναι πολύ μακριά !!!!

  5. Απορω τη σας εχει ταξη ολων εσας που το υποστηριζετε ο κουλης που υποστηριζει ο εν λογω αμα βγει θα πει σε ολα ναι και ο εν λογω εχει το θρασσος να βγαινει και να μιλαει που το κομμα του μαζι με το πασοκ τα ειχανε συμφωνησει ολα απο παλια να τα κανουν ετσι να στρωσουν το δρομο το πασοκ με τη νδ για να φερουν μετα τον τσιριζα να μας εξοντωσει ολοι στην αρχη τα ιδια λενε και μετα μολις βαλουν το χερι τους στο υπερτεραστιο βαζο με το μελι γινονται σαν τους αλλους θα πρεπει ολοι σα ςνα καταλαβετε οτι κανενα κομμα και κανενας βουλευτης δεν νοιαζεται για το λαο και την χωρα πρεπει να ξυπνησετε επιτελους

  6. 10:26 π.μ. Τα ιδια θα κανει και ο κουλης μονο που αυτος δεν θα το κανει σιγα σιγα αλλα θα μας δωσει μια και καλη να παμε πιο κατω και απο τον πατο

  7. Tα ιδια φετιχ εχετε και σεις ολοισας στη νδ με τον τσιριζα Το μόνο φετίχ που έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καρέκλα και για την καρέκλα θα υπογράψουν ακόμα και τις χαρτοπετσέτες.Τα ιδια ειστε και σεις σιτ με αυτους

  8. παρε τα σωβρακα των συριζιων Τέση. από το ηθικό πλεονέκτημα της αριστερας, σημερα προσπαθούν να μας πείσουν τα troll του συριζα οτι είναι όλοι ιδιοι. Οχι καμαρια μου, δεν είναι όλοι ιδιοι. Εσεις ειστε οι χειρότεροι όλων με μεγάλη διαφορά μάλιστα. Ο τέσης εχει όσα ενσημα εχει ολοκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

  9. 11:02 π.μ. σε έτσουξαν τα γραφόμενα (αλλά δεν μας ανέφερες αν είναι ψευδή) του Γώργου ε; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασένος την επομένη φορά που πρόκειται να γράψει. Πιστεύω να με εννοείς τι εννοώ… Δεν είμαι και πολύ βέβαιος πάντως, διότι το νοητικό επίπεδο κάποιων μακαρίων συνανθρώπων μας…

  10. αφου εχει τοσα ενσημα απο τα 40 του να παει για υποψηφιος στον εφκα τοτε και να αφησει τα βουλευτηλικια….στους 3 θα βγει 4ος ας το καταλαβει οσο ειναι νωρις…

  11. Ποιος σε διόρισε εσένα κ Τέσση; Μόλις έβγαλες το Λύκειο αμέσως σε περίμενε η θεσούλα. Αξιοκρατικά όπως πάντα. Έτσι κάνει χρόνια τώρα η ΝΔ. Κοίτα την δουλειά σου και άστα αυτά. Δεν πείθεις. Όλοι για το συμφέρον. Δεν σε έχουμε δει ποτέ στα κοινά στην Κόρινθο.

  12. Σίγουρα δεν ειναι ψεύδη όσα έγραψε όπως δεν ειναι ψεύδος ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ρήμαξαν την χώρα για δεκαετίες. Και τώρα ο Κυριάκος θα έρθει να μας σώσει .Ελεος! Ο Κυριάκος!
    Αν κάποιος πραγματικά νοιαζόταν για τον δύσμοιρο τούτο τόπο μόνο εμετό θα έκανε στην ιδέα να συνεργαστεί με οποιοδήποτε απο δαύτους .ΣυριζοΠασοκοΝεοδημοκρατες,ΚΚΕ,Δυμαρ,Ανελ,
    Αν δεν αλλάξει ριζικά το σύστημα με ότι αυτό συναιπαγεται δεν πρόκειται να ξεκολλήσουμε ποτε από την μούργα.
    Και πραγματικά δεν βλέπω λύση στον ορίζοντα αν δεν ξυπνήσουμε και στείλουμε φυλακη ΟΛΑ τα λαμόγια και τους συνεργάτες τους, δημοσιογράφους,εργατοπατέρες, μεγαλοεργολάβους και όλους όσους κάθονται και γελάνε με τον "λαουτζίκο" όσο αυτός μάλωνει μεταξύ του. Ξυπνάτε!!!

  13. 7:12 μ.μ. για να καταλάβεις ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ γιατί "δεν σου κόβει".
    1. Αυτή η ριζική αλλαγή του συστήματος ήδη έγινε…αλλά προς το χειρότερο. Με την απλή αναλογική όπου αυτοδυναμία κανενός δεν θα έχουμε, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το χάος που ίσως αυτό σημάνει και κάναν εμφύλιο.
    2. Αυτή ακριβώς ήταν η πολιτική και το σλόγκαν του τσίπρα: στροφή από το παλιό, τέλος στον δικομματισμό. Και τα έκανε χειρότερα από τον δικομματισμό. ΜΟΝΟ στο πρώτο εφτάμηνο της διακυβέρνησής τους, και τις αναβολές τους με τον Βαρουφάκη, το μείον, η απώλεια, για την Ελλάδα ξεπέρασε τα 100 δις.
    3. Σε παραπέμπω στην δήλωση Μπαλαούρα για αποτυχία σύριζα με το θέμα μνημόνιο, το βασικό προεκλογικό τους…ατού!
    4. Δες μόνο μέσα σε 2 χρόνια πόσο αυξήθηκαν οι λάθρο και τι προβλήματα έχει πλέον η χώρα. Άσε πόσοι θα μπουν ακόμη.

    Εν κατακλείδει: αν εξακολουθείς να πιστεύεις σε νέο σύστημα και στροφή από το παλιό, μάλλον καναν Σώρρα σκέφτεσαι να σε σώσει και να ψηφίσεις, οπότε να μην μιλάω με αφελείς καλύτερα…

  14. 12:14 μ.μ. Μαλλον εχει ταξη σε ολους σας θεσουλες πως μπορειτε να υποστηριζετε καποιον που οπως ειπε ο 5:32 μ.μ. οτι μολις εβγαλε το λυκειο ειχ ετοιμοι τη θεσουλα του που τον διορισε το κομμα και το πιστευω αυτο που λεει ο 5:32 μ.μ. γιατι ολοι και το πασοκ η ναδ και ο τσιριζα τα ιδια εκαννα και κανουν που υποστηριζει τον κουλη τα ιδια θα κανει με τους αλλους εχω απορια ποσες θεσης αληθεια εχει ταξη σε ολους σας

  15. Αμ αυτό ειναι το λάθος ρε συ 1.49: να θεωρείς ότι όσοι ψηφίζουν, έχουν βλέψεις καριέρας δημοσίου υπαλλήλου. Σε πληροφορώ ότι μου αρέσει ο Τέσσης για τον δυνατό, ευθύ και αληθινό του λόγο, αλλά ουδέποτε θα τον θεοποιήσω. Οπωσδήποτε είναι σαφώς σοβαρότερος από το τρίο στούτζες, βουλευτές σύριζα Κορινθίας, αλλά δεν θα χορέψω πεντοζάλη όταν εκλεγεί (όπως οι άλλοι οι ηλίθιοι στην Κρήτη το βραδυ των εκλογών, έχοντας ήδη προδικάσει το "επιτυχημένο" έργο της κυβερνήσεως του προέδρου του 15μελούς) πρωτού δω σοβαρά αποτελέσματα του έργου του Κυριάκου. Και φυσικά δεν εννοώ έξοδο από την κρίση (διότι ο ανυπόμονος και άθλιος κόσμος αυτό πιστεύει την επομένη των εκλογών) αλλά σοβαρή τροχοδρόμιση τέτοιων θεμάτων ΣΕ ΣΚΟΠΟ να βγει η χώρα στις αγορές. Με τσίπρα, το μόνο που έχουμε είναι νέες τρύπες προϋπολογισμού και φυσικά νέα μέτρα φορολογήσεως, ακριβώς επειδή είναι ανίκανοι να θεσπίσουν ένα μακροοικονομικό πλάνο, παρά καταφεύγυν στην εύκολη λύση: μαστίγωμα των πολιτών που τους ψήφισαν με αυξημένους φόρους επί των ήδη και προσφάτως αυξηθέντων φόρων. Διαφωνείς?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog