Μετά το τέλος του χθεσινού eurogroup άκουγα σε δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού τον σύντροφο Νίκο Παππά να αναλύει τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης…

Το ύφος και το λεξιλόγιο παρέπεμπαν στις εποχές της περήφανης διαπραγμάτευσης του Βαρουφάκη, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν στα κανάλια και μας έλεγαν ότι “κερδάμε”.

Σύμφωνα με τον σύντροφο Νίκο Παππά, τα ελληνικά τανκς έχουν ήδη μπει στην καγκελαρία του Βερολίνου με τον στρατάρχη Πάνο Καμμένο να έχει ήδη συλλάβει τον Σόϊμπλε και να τον μαστιγώνει δημοσίως για παραδειγματισμό.

Ήταν τόσο μεγάλη η νίκη του Αλέξη Τσίπρα, που το ΔΝΤ αποφάσισε να μας χαρίσει το χρέος και να μας δώσει δωράκι επιπλέον και 500 δις ευρώ. Η Γερμανία θα μας πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και 1 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες, θα έρθουν ως σκλάβοι στην Ελλάδα για να υπηρετήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα γατάκια, πχ Ολλανδοί, Ισπανοί κτλ θα πληρώσουν λύτρα στην κυβέρνηση των Συριζοψεκασμένων για να μην έχουν την τύχη των Γερμανών.

Και ενώ ζούσα το όνειρο, εμφανίζεται στην οθόνη ο Ντάισελμπλουμ, και αρχίζει κάτι περίεργα για αλλαγές στην φορολογία, τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

Όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι! Όταν μάλιστα τον ρώτησαν τι έχει να πει για την θέση του Τσίπρα «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ» , ο άνθρωπος απλά γέλασε.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Η κυβέρνηση είπε ένα τεράστιο ΝΑΙ στην τρόικα. Αν τους ρωτήσετε σε τι είπαν ναι, ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν!

Εδώ γίνεται το απίστευτο: πρώτα απάντησαν ΝΑΙ και μετά οι άλλοι θα κάνουν την ερώτηση! Είπαν ΝΑΙ σε -εκ των προτέρων μέτρων- νομοθέτηση μέτρων, είπαν ΝΑΙ στο-εκ νέου- άνοιγμα του συνταξιοδοτικού, είπαν ΝΑΙ στο άνοιγμα του φορολογικού και είπαν ένα τεράστιο ΝΑΙ στις ομαδικές απολύσεις.

Τι πήρε η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα;

Όπως και στην υπερήφανη διαπραγμάτευση του 2015, κέρδισαν το χαμόγελο του Σόιμπλε και την ευχή της Λαγκάρντ. Τις αηδίες για ένα ευρώ ελάφρυνση και κάθε ευρώ μέτρα, δεν τις πιστεύουν ούτε στην διαστημική υπηρεσία που έφτιαξε ο Παππάς.

Πριν λίγες μέρες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ. Έχει δίκιο ο σύντροφος Ρήγας. Το μόνο φετίχ που έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καρέκλα και για την καρέκλα θα υπογράψουν ακόμα και τις χαρτοπετσέτες.