Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όσα πρέπει να ξέρετε για την Μπεσίκτας

- Advertisement -

Η Μπεσίκτας είναι αυτή τη στιγμή πρώτη στο πρωτάθλημα της χώρας της, τέσσερις βαθμούς μπροστά απ’ την δεύτερη Μπασακσεχίρ…

Η τελευταία φορά που οι Τούρκοι αντιμετώπισαν ελληνική ομάδα ήταν για τους ομίλους του Europa League πριν δύο χρόνια, όταν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες (1-1 στην Κωνσταντινούπολη, 2-2 στην Τρίπολη).

Στην φάση των «32», η Μπεσίκτας απέκλεισε με δύο νίκες τη Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία είχε αφήσει τον Ολυμπιακό εκτός Champions League το καλοκαίρι (0-0 στο Φάληρο, 1-0 στο Μπερ Σεβά).

Νωρίτερα, οι Τούρκοι συμμετείχαν σε όμιλο του Champions League όπου έμειναν τρίτοι πίσω από Μπενφίκα και Νάπολι, με την συντριβή τους με 6-0 στην τελευταία αγωνιστική απ’ την αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου να τους στερεί την πρόκριση. Πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές των «μαύρων αετών» είναι οι Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Τοσούν και Αμπουμπακάρ,

Οι Πειραιώτες αναμετρήθηκαν με την τουρκική ομάδα σε φιλικό αγώνα τον προηγούμενο Αύγουστο, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0. Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι, καθώς τη μοναδική φορά που κληρώθηκαν μαζί, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1959, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα λόγω των τεταμένων σχέσεων των δύο κρατών.

Η Μπεσίκτας χρησιμοποιεί ως έδρα το υπερσύγχρονο «Vodafone Arena», το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και μπορεί να φιλοξενήσει 42.000 θεατές.

Πηγή: sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog