Μια καταγγελία μας ήρθε και μας άφησε άφωνους αρχικά ! Τα συναισθήματα που μας πλημμύρισαν είναι οργή και θλίψη για το περιστατικό βίας και κακοποίησης  ενός μικρού παιδιού με αυτισμό….
Διαβάστε την καταγγελία :


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Μαθητής Δημοτικού σε σχολείο της Κορίνθιας , που είναι στο ευρύτερο φάσμα του Αυτισμού, έπεσε θύμα κακοποίησης μέσα στο σχολικό του περιβάλλον. Αποτέλεσμα της κακοποίησης αυτής ήταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ..με τράβηγμα στο χέρι και αφόρητους πόνους. 


Το χειρότερο είναι ότι υπεύθυνοι για αυτήν την βάρβαρη μεταχείριση δεν ήταν οι συμμαθητές του αλλά αυτοί που υποτίθεται ότι διδάσκουν γαλουχούν και προστατεύουν τα παιδιά μας μέσα στο σχολείο. 


Σε μια στιγμή που το παιδί χρειαζόταν βοήθεια τόσο από τον δάσκαλο όσο από την απούσα Παράλληλη Στήριξη (απούσα γιατί δυστυχώς μοιράζεται 1 δασκάλα σε πολλά παιδιά) το παιδί βρήκε απέναντι του σωματικό καταναγκασμό και βία από 3 ενήλικες. 


Οι Δάσκαλοι δεν έχουν δικαίωμα να απλώνουν χέρι σε κανένα παιδί. Πόσο μάλλον σε ένα παιδί στο φάσμα του Αυτισμού, ενταγμένο χρόνια σε τυπικό σχολείο, με ενδιαφέροντα (πιάνο, σκάκι, ποδόσφαιρο κλπ), ένα παιδί που δέχεται καθημερινά σχεδόν bullying , προσπαθεί να προστατευτεί μόνος του εφόσον νοιώθει ότι δεν έχει άλλη βοήθεια , ένα παιδί ορφανό από πατέρα που με τεράστιο αγώνα της μητέρας του έχει κατακτήσει πολλά πράγματα και θα κατακτήσει ακόμη περισσότερα.


 Η μητέρα του έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες και αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και η ομάδα γονέων παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας είναι δίπλα της Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ενημερωθεί και παρενέβη άμεσα στη σωστή κατεύθυνση για την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια του παιδιού
Ο καιρός της σιωπής τελείωσε. Η άγνοια για τη διαφορετικότητα και οι δήθεν καλές προθέσεις εν έτει 2017 δεν είναι ελαφρυντικό για κανέναν . Ευτυχώς στο σχολείο του παιδιού υπάρχουν δάσκαλοι που δεν είναι διεκπεραιωτές ύλης αλλά τιμούν το λειτούργημα τους .
Το παρόν θα κοινοποιηθεί σε όλα τα τοπικά μέσα και τους ενδιαφερόμενους φορείς

* Την καταγγελία υπογρ’αφει ο ΣύλλογοςΓονέων Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας
*  φωτο αρχείου