Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δασικοί Χάρτες: Συζήτηση στο Λουτράκι Αλεξόπουλου – Σαουάχ Μαραγκουδάκης

- Advertisement -

Μετά το πέρας μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης που είχα στο όμορφο Λουτράκι, αλλά κι από ερευνά που έκανα διαπίστωσα με μεγάλη μου θλίψη πώς η ανάρτηση των δασικών χαρτών προκαλεί τη μαζική καταστροφή του πρωτογενή τομέα, ένα τομέα που κατά κύριο λόγο αποτελεί τη βάση της οικονομίας της Ελλάδας μας…

Το πρόβλημα που προέκυψε από τη σημερινή κυβέρνηση και αφορά τους Δασικούς Χάρτες είναι σε πολλούς γνωστό, οπότε δε θα επεκταθώ στην ανάλυσή του.

Αρχικά να αναφέρω πως μπήκα στη διαδικασία της έρευνας από ένα σχετικό υπόμνημα που διάβασα του Υπ. ΈΝΑΣ Ηλείας, Ιωάννη Α. Αλεξόπουλου για την καταστροφή που πρόκειται να επιφέρουν σε παραγωγούς – αγρότες – κτηνοτρόφους οι Δασικοί Χάρτες αναρτημένοι με πλήρη προχειρότητα και ανευθυνότητα.
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα υποστηρίξω με χρονολογικές αποδείξεις πως ο Νόμος περί Δασικών Χαρτών χρήζει την άμεση τροποποίηση του καθώς δε είναι δυνατό να χρησιμοποιείται αρχικός χάρτης ελέγχου χρονολογία του 1940. Είναι παράλογο να οριστεί τέτοια ημερομηνία σε μία χώρα που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Το αποδεικνύει και η νεότερη ιστορία της Ελλάδας πως από το 1922-1945 μεσολάβησε η Μικρασιατική Καταστροφή κ εν συνεχεία ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αλλά και από το 1940-1950 ξέσπασε ο αλληλοσπαραγμός των Ελλήνων, ο εμφύλιος πόλεμος. Εδώ θέλω να επισημάνω πως αναφέρομαι στη συγκεκριμένη ημερομηνία (1940) καθώς ο χάρτης του 1945 με του 1940 είναι ακριβώς οι ίδιοι. 
Εντόπισα αρκετά από τα προβλήματα που δημιουργούνται με το σημαντικότερο την αδικία εις βάρος κυρίως των νέων αγροτών, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε αναπτυξιακούς νόμους, προγράμματα και σχέδια βελτίωσης. Σε μια Ελλάδα κυριευμένη από τη μάστιγα της οικονομικής κρίσης υπάρχουν νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά που ακόμα οραματίζονται, ακόμα ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο. Αυτά τα παιδιά είναι οι νέοι αγρότες οι οποίοι είτε επέλεξαν να συνεχίσουν την αγροτική παράδοση των γονιών τους είτε αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να καταφύγουν στις επαρχίες. 
Είναι αδύνατο σε αυτούς τους νέους που στην Ελλάδα της κρίσης του σήμερα που αποτελούν πηγή ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία να μένουν ξεκρέμαστα καθώς κινδυνεύουν να βγουν εκτός προγραμμάτων και κατά συνέπεια εκτός των επαγγελματικών τους στόχων. Αυτό επιφέρει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να καταθέσουν επόμενη δήλωση ΟΣΔΕ και να παραδώσει πίσω χρήματα όπου δικαιούταν. Με αυτό το τρόπο επέρχεται η οριστική εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα και της ελληνικής γεωργίας καθώς κινδυνεύουν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα επιδοτήσεων που έλαβαν για να επενδύσουν στη γη. 

Ως απλός παρατηρητής των καθημερινών γεγονότων που πλήττουν τη χώρα μας θεωρώ πως πρέπει επειγόντως να διορθωθεί η ημερομηνία του αρχικού χάρτη και να συνεργαστεί με το GAIA Επιχειρείν για το ποια από τα αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται δασικά καλλιεργούνται και στηρίζονται σε αυτά οικονομικά προγράμματα.
Ας μη λησμονούμε πως σαν χώρα όσες φορές έχουμε συνεργαστεί όλοι μαζί έχουμε επιφέρει σπουδαίες και καινοτόμες αλλαγές. Αν και αυτή τη φορά λειτουργήσουμε σαν μία ενιαία δύναμη και συνεργαστούμε σίγουρα θα επέλθει αυτομάτως μια λύση ζωτικής σημασίας η οποία δε θα αλλοιώνει τις σχέσεις του Έλληνα Παραγωγού-Κράτους αλλά ούτε θα συμβάλει στην παρακμή του πρωτογενή τομέα. Τέλος ας 
                                                                                                                    Με εκτίμηση 
                                                                                                    Κέλλυ Σαουάχ – Μαραγκουδάκη 
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. διαβαζω λεξεις αισιοδοξιας για την χωρα μας αλλα ο αγωνας θα ρθει απο τον λαο κ οχι για αυτα που γραφετε.ο λαος αρχιζει και υποφερει.γιατι δεν εχει να φαει.δεν μπορει να στειλει το παιδι του στο νηπιο,,σχολιο γιατι λενε κ καλα κανουν πρωινο δηλαδη γαλα μεσημεριανοκ απογευματιανο.κι οι γονεις δεν εχουν λεφτα ουτε για νοικι.γιατι δεν υπαρχουν δουλειες.καταστραψετε την νεολαιαα!!!!!Για ΠΑΝΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog