Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΟΣΠΕΡΤ: Στο DNA Μητσοτάκη και Ν.Δ. το «μαύρο» στην ΕΡΤ

- Advertisement -

Τα πυρά της ΠΟΣΠΕΡΤ δέχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την πρόθεσή του να μειώσει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ στο μισό…

Σε διαδικτυακό διάλογο που είχε την Τετάρτη με τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Χρειαζόμαστε μια δημόσια τηλεόραση που να προάγει την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση αλλά που θα σέβεται ταυτόχρονα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχω δεσμευτεί να μειώσω το τέλος της ΕΡΤ στο μισό».

Απαντώντας του η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι στο DNA και του προέδρου αλλά και του κόμματος της Ν.Δ. είναι το «μαύρο» στην ΕΡΤ διαχρονικά, ακολουθώντας την ίδια πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Έτσι εξηγείται, υπογραμμίζει, η καθημερινή επίθεση στην ΕΡΤ, καθώς και το σχέδιο οικονομικού στραγγαλισμού της.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει και αποκρύπτει ότι το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ σήμερα, με όλο το μέγεθός της -υπερπολλαπλάσιο της τότε ΝΕΡΙΤ- έχει παραμείνει στα 3 ευρώ, όσα είχε επιβάλει και η τότε κυβέρνηση για τη ΝΕΡΙΤ.

Επίσης, συμπληρώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης «γνωρίζει και αποκρύπτει με σκοπιμότητα ότι στο δεύτερο μνημόνιο η ΕΡΤ έχει ενταχθεί μέχρι το 2020 να έχει μνημονιακή υποχρέωση, ώστε να συνεισφέρει άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό από το ανταποδοτικό της τέλος, δηλαδή το ποσό που αναφέρει ότι θα επιστρέψει στα νοικοκυριά που ο ίδιος φτωχοποίησε».

«Δεν αναφέρει, όμως, ο κ. Μητσοτάκης πού θα βρει το αντίστοιχο ποσό για να ισοσκελίσει αυτή την υποχρεωτική συνεισφορά της ΕΡΤ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταλογίζει επίσης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως γνωρίζει και αποκρύπτει ότι σε όλη την Ευρώπη «ακόμα και οι πιο νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί έχουν θωρακίσει με μεγαλύτερα ανταποδοτικά τέλη τις δημόσιες συχνότητες ενώ η Ελλάδα έχει υποχρεωθεί να πληρώνει υπέρογκα ποσά στην DIGEA, εις βάρος της κοινωνίας και υπέρ των ιδιωτών καναλαρχών, που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με τον κ. Μητσοτάκη».

Αναφέρει δε ότι η ΕΡΤ, είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί το ανταποδοτικό της τέλος (το μικρότερο της Ευρώπης) για τις ανάγκες της κοινωνίας, προσφέροντας πλουραλιστική ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό.

Καταλήγοντας, σημειώενι ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι το μέσον για να φτιάξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. το προφίλ του, πόσο μάλλον με παραπλάνηση των πολιτών, μηδενίζοντας τα λάθη του παρελθόντος και συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές.

naftemporiki.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog