Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλαλούμ με 3.150 διορισμούς του υπ. Υγείας: Οικοδόμοι και κομμώτριες έγιναν… βοηθοί νοσηλευτών

- Advertisement -

Περισσότερα προβλήματα δημιουργούν, παρά λύνουν, όπως φαίνεται, οι νέοι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν στα δημόσια Νοσοκομεία από άσχετες ειδικότητες….

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν άσχετες με το αντικείμενο ειδικότητες και είναι μεγάλοι σε ηλικία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Οικοδόμοι σε ρόλο τραυματιοφορέα, οδηγοί ταξί και κομμώτριες ως βοηθοί νοσηλευτών και νοικοκυρές σε ρόλο βοηθού θαλάμων.

Τουλάχιστον 3.150 άτομα άσχετων ειδικοτήτων, ηλικίας άνω των 50 ετών, έχουν προσληφθεί από το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις βοηθητικού προσωπικού τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι περισσότεροι ήταν μακροχρόνια άνεργοι και προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ με συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας ΕΣΥ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , τα προβλήματα -πολλές φορές- είναι τόσο μεγάλα, αφού οι άνθρωποι που προσλαμβάνονται χρειάζονται οι ίδιοι νοσηλεία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ ΑΧΕΠΑ, προσλαμβάνονται άνθρωποι ακόμη και 60 ετών, με σκοπό να συμπληρώσουν τα ένσημά τους και να βγουν στη σύνταξη.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ρε παιδια αφου ηταν ΥΕ οι θεσεις τραυματιοφορεων ! γι αυτο εκανε και η κουτση μαρια αιτηση .Ας το κανουν ΔΕ τουλαχιστον ..!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog