Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοκαριστικό δημοσίευμα του Reuters: Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζουν στην φτώχεια

- Advertisement -

Η Ηρώ Ζερβάκη, επικεφαλής του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου δήλωσε ότι τουλάχιστον 40 παιδιά είναι στη λίστα αναμονής, αριθμός τετραπλάσιος σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια….
Στο ίδρυμα κοιμούνται 25 παιδιά, σε ένα »γυμνό» δωμάτιο με σειρές κρεβατιών και έχει έλλειψη προσωπικού και πόρων για να αυξήσει τη χωρητικότητά του, σύμφωνα με την κα. Ζερβάκη. Οι περισσότερες θέσεις είναι για τα κακοποιημένα παιδιά. «Εχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το σαββατοκύριακο», αναφέρει η ίδια.

Πάντως, εκεί η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς έχει περικοπεί η κρατική χρηματοδότηση και καλύπτει μόλις τη μισή μισθοδοσία.

Το ίδρυμα βασίζεται σε δωρεές για φαγητό και ρούχα, ενώ όπως παραδέχεται η κα. Ζερβάκη είναι δύσκολο να πει αν θα μπορέσει να καταβάλει τους μισθούς του επόμενου μήνα.

Το 1/4 του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο και το 1/4 των παιδιών του ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ που αναφέρει το Reuters, «κάτι που αναγκάζει τους γονείς να εξαρτώνται από τους παππούδες. Όμως και οι συντάξεις έχουν περικοπεί πολλές διαδοχικές φορές».

Πηγή : The Caller

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog