Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυπελλούχος Κορινθίας για 2η φορά στην ιστορία του ο “Γηραιός” του Ξυλοκάστρου

- Advertisement -

Το σήκωσε ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, 3-4 στα πέναλτι την Κόρινθο 2006..

Για 2η φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αναδείχθηκε Κυπελλούχος Κορινθίας, μετά τη νίκη του με 3-4 στα πέναλτι επί της Κορίνθου 2006. Η κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και η ημίωρη παράταση βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1, με τον Ηλία Κουρούμαλη να αποκρούει το πέναλτι του Νίκου Γάλα και να δίνει το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς.

Γενικά η αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους παίκτες του Ηρακλή Ξυλοκάστρου να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους.

Παρόλα αυτά, η Κόρινθος 2006 κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το Νίκο Γάλα (27’), μετά από γύρισμα του Πασαλίδη και δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν ότι το γρήγορο γκολ θα έδιωχνε το άγχος από τους παίκτες του Σταύρου Μπινιάρη.

Οι «πράσινοι» όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να μην παλέψουν και άρχισαν να βγαίνουν σιγά – σιγά στην επίθεση.

Έτσι μετά από προσπάθεια του Αλούσι, ο νεαρός Ματθαιόπουλος εκμεταλλευόμενος και αμυντική ολιγωρία, νίκησε από κοντά τον Παναγιώτη Χανδρινό, σημειώνοντας το 1-1, πριν τη λήξη του 1ου μέρους.

Στο 2ο ημίχρονο, η Κόρινθος 2006 μπορεί να είχε την κατοχή, δεν έβρισκαν χώρους προς την εστία του Ηλία Κουρούμαλη.

Ένα καλό σουτ του Διονύση Σιδέρη (εκ των κορυφαίων της Κορίνθου 2006), που έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι, αλλά και δύο σουτ των Γκολέμη και Δημητριάδη, που επίσης έφυγαν λίγο άουτ, ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι παίκτες του Σταύρου Μπινιάρη, που έχασε λόγω προβλημάτων νωρίς τους Ζαγοριανό και Αμπαδιωτάκη Κ.

Το 1-1 δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου να «αγγίζει» το γκολ, αλλά το κοντινό σουτ από εξαιρετική θέση του Μιχάλη Καφαντάρη, μπλόκαρε ο Χανδρινός.

Στο 2ο ημίχρονο της παράτασης, η Κόρινθος 2006 είχε περισσότερες δυνάμεις, με τους παίκτες του Ηρακλή Ξυλοκάστρου όσο περνούσε η ώρα να δείχνουν ότι επιθυμούν περισσότερο να οδηγηθεί ο αγώνας στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Πέτρος Δημητριάδης είχε μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία λίγο πριν τη λήξη, με τον Ηλία Κουρούμαλη όμως να λέει «όχι» και να κρατά το 1-1.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτες του Νίκου Κολιμάδη έδειξαν ότι είχαν καλύτερη ψυχολογία και έφτασαν πανάξια στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κορινθίας.

Ο προπονητής του συλλόγου, «έγραψε» ιστορία, καθώς μετά τον τίτλο που είχε κατακτήσει ως τερματοφύλακας με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (2009-2010), κατάφερε να σηκώσει το Κύπελλο και ως τεχνικός.

Επίσης, ο Ανδρέας Πιλιαφάς ήταν και στην προηγούμενη κατάκτηση, η οποία ήταν και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι (4-1 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου).

Να σημειωθεί, ότι η Ηρακλής Ξυλοκάστρου αποτελείται με αμιγώς γηγενείς παίκτες, κάτι που κάνει την επιτυχία ακόμα πιο μεγαλύτερη.

Από την άλλη πλευρά, η Κόρινθος 2006 φαίνεται να χάνει μέσα σε μια εβδομάδα και τους δύο στόχους της και κανείς δε γνωρίζει τι θα ακολουθήσει, καθώς η ψυχολογία όλων δεν είναι και η καλύτερη.

Η σειρά των πέναλτι:

Φίλης άουτ

Πιλιαφάς 0-1

Δημητριάδης 1-1

Καφαντάρης Μ. 1-2

Καζάλοφ 2-2

Μαστρογιαννόπουλος 2-3

Πασαλίδης 3-3

Αλούσι 3-4

Γάλας απόκρουση Κουρούμαλη Η.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Χανδρινός, Αμπαδιωτάκης Κ. (72΄ λ.τρ. Πετκοφ), Μαυρέλης, Φίλης Βλάσσης, Καζάλοφ, Σιδέρης, Πασαλίδης, Μαζιώτης (83’ Δημητριάδης)  , Γάλας, Ζαγοριανός  (62’ λ.τρ. Γκολέμης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Κουρούμαλης Η., Μαστρογιαννόπουλος, Κακογιάννης, Καφαντάρης Γ. (99΄ λ. τρ. Κλουτσινιώτης), Κουρούμαλης Γ., Κουλάκης, Καφαντάρης Μ., Αλούσι,  Παπαδημητρίου, Πιλιαφάς Α., Ματθαιόπουλος (67’ Μανώλης).

Πηγή: apopsi24.gr – Δημήτρης Μανωλάκης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog