Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανελλήνιες 2017: Λιγότεροι φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ

- Advertisement -

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ακριβή κατανομή των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία, ο συνολικός αριθμός θέσεων εισακτέων ανέρχεται στις 69.490, από τις οποίες οι 42.850 αποδίδονται στα πανεπιστήμια και οι 26.640 στα ΤΕΙ….

Οι θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια είναι μειωμένος κατά 1.005 θέσεις, ενώ στα ΤΕΙ είναι αυξημένος κατά 510 θέσεις.

Παράλληλα, επιχειρείται, με μια μείωση του αριθμού εισακτέων σε ορισμένα τμήματα, η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης, καθώς έχει ληφθεί υπ” όψιν ο αριθμός μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού και την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων (π.χ. ιατρικής, βιολογίας, μηχανικών).

Επίσης, αυξάνεται ο αριθμός εισακτέων σε τμήματα, στα οποία κατευθύνονται μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης, ώστε, όπως αναφέρει το υπουργείο, «να αποκατασταθεί μια αναλογική ισορροπία μεταξύ των θέσεων που προσφέρονται για τους υποψήφιους των τριών ομάδων προσανατολισμού και να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ευκαιριών που τους παρέχονται».

Η μείωση των θέσεων αναμένεται να εκτοξεύσει τις βάσεις καθώς όπως τονίζουν έμπειροι εκπαιδευτικοί στις σχολές πρώτης προτίμησης θα χρειαστούν… 19αρια για την εισαγωγή των υποψηφίων.

Πηγή : The Paper

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog