Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας στην Κόρινθο την Κυριακή 19 Μαρτίου

- Advertisement -

Την έντονη διαμαρτυρίας της θα εκφράσει με συγκέντρωση η Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, στις αντιδράσεις τόσο της δημοτικής αρχής

, όσο και φορέων, για το θέμα των έμφυλων ταυτοτήτων….

Συγκεκριμένα στα πλαίσια θεματικής εβδομάδας στα σχολεία, εμφανίζεται σαν απάντηση ημερίδα του Δήμου.

Στο κείμενό τους οι διοργανωτές της κινητοποίησης της Κυριακής αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Ας ξεκαθαρίσουμε ότι η «θεματική εβδομάδα» είναι όντως μία πρωτοβουλία που επιδέχεται κριτικής, καθώς φαίνεται να έχει στηθεί πρόχειρα και να προσπαθεί να αντικαταστήσει μαθήματα που καταργήθηκαν, ή που θα έπρεπε να υπάρχουν με πιο μόνιμο τρόπο (διατροφή, εξαρτήσεις, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση).

Η ημερίδα λοιπόν που έσπευσε να υιοθετήσει ο Δήμος Κορινθίων έχει τίτλο «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας». Ας μας απαντήσουν οι εμπνευστές της: Πώς αποδομείται το βιολογικό φύλο; Μετά τη θεματική εβδομάδα το βιολογικό φύλο των μαθητών θα
έχει αλλάξει δομή; Επίσης, πώς η συζήτηση για τις έμφυλες ταυτότητες οδηγεί σε μία άβουλη κοινωνία; Όσο πιο «μάτσο» είναι οι άντρες και όσο πιο «γατούλες» οι γυναίκες, τόσο λιγότερο χειραγωγήσιμοι-ες είναι; Ενδιαφέρον!

Αυτές οι σκοταδιστικές αντιλήψεις θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι. Δεν μας εκφράζει αυτό το ψήφισμα και αυτή η ημερίδα του Δήμου, ούτε μας αφορούν οι ψηφοθηρικές προσπάθειες εγκόλπωσης των πιο συντηρητικών και οπισθοδρομικών κομματιών της τοπικής κοινωνίας. Να ακυρωθεί η ομοφοβική φιέστα!

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά της ομοφοβίας, αυτή την Κυριακή 19/3 στις 10:30 πμ, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Λέμε όχι στην παραχώρηση δημόσιων χώρων σε ρατσιστές και ομοφοβικούς και στη νομιμοποίηση των απόψεών τους με τη σφραγίδα του Δήμου. Όχι στο όνομά μας».

Πηγή : ΕΡΤ
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ;ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ;ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ;ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ;ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

  2. δικαιωμα σας, αλλα το δικαιωμα εκφρασης το εχουμε κι εμεις, το οποιο μας δικαιωμα εσεις το κατακρινετε αποκαλωντας μας ομοφοβικους. Αυτο ειναι ρατσισμος!!!!!!!!

  3. Παραπέμπω όλους τους παραπάνω(τους αντιρατσιστές εννοώ), να διαβάσουν τον λόγο καταστροφής των πόλεων Σοδόμων και Γομόρρων! Επίσης την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Ρωμαίους (Ρωμ. Α' 26-27).

  4. στηριζουμε τον δημο Κορινθου! αυτο !!!!!!!!!! ουτε εσεις εχετε δικαιωμα να κρινετε τι πρεπει να πιστευουμε και τι οχι και να μας επιβαλλετε την δικη σας αποψη.

  5. Να καλέσουμε καλύτερα και μία άλλη συγκέντρωση εναντίον εσάς των αμφιφοβικών, διότι κι εσείς ρατσιστές γίνεσθε! Αυτό είναι το δίκαιο.

  6. Το είπα και θα το ξαναπώ…Αν αυτό που ζούμε τώρα, ή αυτά που με το στανιό θέλουν να μας φέρουν,ονομάζεται ΠΡΟΟΔΟΣ, συγχωρέστε με, αλλά προτιμώ την ''ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ''.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog