Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα Γονέων 1ου, 2ου, 4ου Γυμνασίων ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Γυμνασίου ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ και ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για τις έκφυλες ταυτότητες

- Advertisement -

 Η Θεματική Εβδομάδα, η οποία εφαρμόζεται στα Γυμνάσια της χώρας, με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας(υπ. αρ. Πρωτ.: Φ20.1/220482/Δ2/23-12-2016), διακόπτει το Αναλυτικό Πρόγραμμα των παιδιών μας και τα εισάγει..

υποχρεωτικά σε διδακτικά αντικείμενα για τα οποία δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν επίσημο φορέα μέχρι σήμερα και δεν ερωτηθήκαμε αν είναι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχουμε διαπαιδαγωγήσει  τα παιδιά μας. Ως γονείς θέλουμε να έχουμε λόγο στο τι διδάσκονται τα παιδιά μας , ποιος θα τους το διδάξει και με τι προσόντα. Εφαρμόστηκε πιλοτικάπεριορισμένα και ελεγχόμενα τέτοιο πρόγραμμα  ώστε να αξιολογηθούν  πρώτα τα αποτελέσματα και να διορθωθουν τυχόν λάθη ή πειραματιζόμαστε μαζικά στη βιολογική και ψυχική ισσοροπία  των παιδιών μας  και ότι προκύψει;

Η παράλειψη αυτή του Υπουργείου να μας ενημερώσει υπεύθυνα αλλά και να μας ρωτήσει αν συναινούμε στη νέα αυτή άποψη αγωγής των παιδιών μας, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι αμφισβητούνται τα γονικά μας δικαιώματα, τα οποία έχουμε από τους νόμους και το Σύνταγμα. Σε μια Δημοκρατία οι πολίτες-γονείς έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους τα οποία δεν αφαιρούνται με μια Εγκύκλιο του Υπουργείου. Παράλληλα, ο «εξαιρετικά επείγον» χαρακτήρας της Εγκυκλίου, μας δημιουργεί ερωτηματικά για τους λόγους που επιβάλλεται μια τέτοια θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια, και ποιά   αντίληψη  σεξουαλικής χειραγώγησης υποκρύπτει για το εγγύς μέλλον.

Ποιος θα διδάξει στα παιδιά μας;  Με τι είδους προσόντα ένας εκπαιδευτικός θα τους μιλήσει για θέματα διατροφής-εξαρτήσεων και έμφυλων ταυτοτήτων; Ποιος είναι ο τελικός σκοπός αυτής της δράσης; Γιατί η Εγκύκλιος αναφέρει ότι σκοπός δεν είναι μόνο να πάρουν γνώσεις τα παιδιά αλλά και να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές στο πλαίσιο μιας ολιστικής αντιμετώπισης των ενοτήτων; Δεν είμαστε ενήμεροι για τις συμπεριφορές αυτές που πρέπει να αλλάξουν τα παιδιά και ούτε μας ζητήθηκε η άδεια. Ιδιαίτερα μάλιστα, ο τρίτος άξονας των έμφυλων ταυτοτήτων καλεί τα παιδιά να αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα και παράλληλα διαχωρίζει το Βιολογικό από το Κοινωνικό φύλο. Ως βιολογικοί τους  γονείς έχουμε δομήσει στα παιδιά μας τηνέμφυλη ταυτότητά τους και τα έχουμε διαπαιδαγωγήσει σε σχέση με το βιολογικό τους φύλο. Δεν έχουμε δώσει ακόμα την άδεια σε κανέναν να αποδομήσει κάτι που εμείς ως γονείς τους έχουμε δομήσει. Κάθε άλλη περίπτωση απόκλισης αφορά προσωπικά το κάθε παιδί και την οικογένειά του, και όχι όλη τη σχολική κοινότητα. Είμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις και όλα τα παιδιά είναι άξια σεβασμού.Αυτό είναι αυτονόητη εκπαιδευτική αρχή και θα την υπερασπιζόμαστε πάση θυσία.

Όπως όμως πληροφορηθήκαμε από τους έγκριτους ομιλητές μας μια τέτοια έκθεση ενός ηλικιακά ανώριμου παιδιού, σε αμφισβητούμενες τουλάχιστον ακόμη και επιστημονικές θεωρίες σχετικά  με το ευαίσθητο θέμα του φύλου σ’αυτή την ηλικία,  αντί να το βοηθήσει πραγματικά σε προσωπικό επίπεδο,  ενδέχεται να το στοχοποιήσει τελικά σε όλο το σχολείο. Μετά το πέρας της  θεματικής εβδομάδας ποιος θα αντιμετωπίσει τυχόν αστοχίες και παρενέργειες που θα έχουν προκληθεί εξαιτίας της; Ποιος μπορεί να διαχειριστεί  τα αποτελέσματα στις ψυχές των παιδιών μας  και ποιος θα είναι εκεί να τα λύσει, αφού  μετά το πέρας της Θεματικής Εβδομάδας, σύμφωνα με την Εγκύκλιο,  δεν προβλέπεται καμία ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια στα παιδιά; Οι γονείς και η οικογένεια θα «τραβιέται» και πάλι. Τότε γιατί δεν τους ρωτάτε τους γονείς αν μπορούν να διαχειριστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, ψυχολογικά, οικονομικά, ηθικά κ.λ.π.Τελικά, μήπως αντί να λύνουμε προβλήματα μεμονωμένα, δημιουργούμε προβλήματα γενικευμένα;…..!!!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας εμείς οι πολίτες της Κορινθίας που μαζευτήκαμε σήμερα 19/3/2017   εδώ  στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου,  μαζί με το από 7/3/2017  σχεδόν ομόφωνο Ψηφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων την«κατάργηση , ανάκληση ή απόσυρση της εγκυκλίου» ή τουλάχιστον την αναγνώριση του δικαιώματος (από τον νόμο και το διεθνές δίκαιο)της απαλλαγής των παιδιών  μας κατόπιν αιτήσεως των γονιών που δεν συμφωνούν.

Korinthostv.gr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολούθησαν την εκδήλωση για τις εμφυλες ταυτότητες ήταν ασπρομάληδες που θα πει ότι δεν έχουν πρόεφηβους ή εφήβους άρα πήγαν ως οπαδοί μιας θέσης. Λυπάμαι που ένα τόσο σοβαρό θέμα και από τις δύο πλευρές έγινε πεδίο αντιπαράθεσις.
    Οι διαφορετικοί άνθρωποι δεν είναι έκφυλοι, υπάρχουν δήθεν καλοί που βρίσκονται ακόμα και μέσα στους ναους
    Που είναι πολλοί κακοί και μάλιστα έχουν διαφθείρει πολλούς νέους. Οι θεολόγος καλό είναι να εμπνεύσουν τους νέους για να βρουν μέσα από τον θείο λόγο τον Θεό και ας αφήσουν το λιβανισμα στον Δεσπότη και τον Δήμαρχο. Άντε να ρωτήσετε πόσους διαφορετικούς με αγάπη αγκάλιασε πατρικα ο πάτερ Νεκτάριος ρίχνοντας βάλσαμο στις ψυχές τους. Θεολόγοι ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ…..

  2. Η ημερίδα αυτό ακριβώς έκανε, ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ τους διαφορετικούς. Η Ιατρός-Παιδοψυχίατρος Κ. Προκοπάκη τόνισε ότι τα "διαφορετικά" παιδιά θέλουν σωστή καθοδήγηση και βοήθεια για να αποδεχτούν το φύλο τους και όχι προώθησή τους στην άλλη πλευρά της αλλαγής φύλου, κάτι καταστροφικό για τη ζωή τους..Πότε ο Γέροντας Νεκτάριος προώθησε την παρά φύση κατάσταση στους νέους και πότε έσπρωξε τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία;; Αν κάποιος είχε τέτοια τάση ο γέροντας τον νουθετούσε και του έδειχνε το δρόμο του Χριστού, ποτέ δεν έστειλε τα παιδιά για αλλαγή φύλου! Στην ημερίδα μίλησαν επιστήμονες και όχι οι θεολόγοι, αν δεν είσαστε εκεί, που προφανώς δεν είσαστε, γι'αυτό και δεν ξέρετε τι λέτε, πως βρίζετε τους θεολόγους που πρωτοστάτησαν για να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα από ειδικούς επιστήμονες οι γονείς; Ξέρετε εσείς καλύτερα αυτά τα θέματα και μιλάτε; Ντροπή να πολεμάτε με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο μια τέτοια προσπάθεια ενημέρωσης από γιατρούς και καθηγητές πανεπιστημίων, αντί να υποστηρίζετε κάθε προσπάθεια υπεύθυνης και σωστής ενημέρωσης, από τον καναπέ του σπιτιού σας. Αφήστε τα παιδιά, έρμαια των ΜΚΟ και βρίστε τους δασκάλους που μπαίνουν μπροστά και θυσιάζονται από αγάπη γι'αυτά! Γι' αυτό αλωνίζουν οι έμποροι της πατρίδας μας, γιατί κάποιοι σαν κι εσάς αντί να πολεμάτε τον αληθινό εχθρό, πολεμάτε τον δάσκαλο του παιδιού σας, τον έντιμο δάσκαλο! Γιατί τον αδιάφορο ούτε τον πολεμάτε ούτε τον ενοχλείτε, είναι στον καναπέ του και αράζει ήσυχος για τον κατήφορο της πατρίδας και των παιδιών μας!

  3. Ο Γέροντας Νεκτάριος πάντοτε διδάσκει τους νέους να πολεμούν τα πάθη τους και όχι να παραδίδονται στα πάθητους, όπως λέει η εγκύκλιος του υπουργείου στα παιδιά. Έτσι δεν διδάσκει ο Χριστός; Τι λέει; Να παραδιδόμαστε στα πάθη μας ή να τα πολεμάμε; Να τα πολεμάμε για να σωθούμε. Είστε απληροφόρητος κύριε 6:31 και είναι λυπηρό που μιλάτε τόσο επιπόλαια και για τον Γέροντα αλλά και για τα παιδιά. Να πάτε στο γέροντα να του τα πείτε αυτά που λέτε εδώ να σας νουθετήσει γιατί ξεφύγατε τελείως!

  4. Ποιος είπε ότι ο πάτερ Νεκτάριος έστελνε τα παιδιά να λάβουν φύλο. Είδατε που παραπονιέστε τα πάντα. Είπα τα αγκάλιαζε και όχι τα ωθούν. Αφήστε τα μεγάλα λόγια και ας κοιτάξετε τα θεολογικά θέματα όλα τα άλλα είναι θέματα των ειδικών. Γιατί η εκκλησία δεν αποσύρει τους διαφορετικούς από τους κόλπους της πάρα το θόρυβο που έχει γίνει κατά καιρούς. Τους δασκάλους τους τιμώ και ξέρω πως φέρονται η περισσότεροι στα παιδιά μας. Ούτε στον καναπέ κάθομαι ούτε λέω ότι η κυβέρνηση κάνει με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά της. Τα θέματα αυτά είναι λεπτά και εσείς δεν είστε οι ειδικοί. Αλλά θέλετε να κάνετε τους καλούς, ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ που αυτό πουσας νοιάζει είναι η σχέση σας με τον κάθε προϊστάμενο σας (Δεσποτη).
    Τόσα χρόνια τα μαθήματα γίνονταν τώρα σας πείραξε.
    Κι αν θέλατε το καλό τους και τον διάλογο γιατί χρεισημοποιησατε την λέξη έκφυλες. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ δεν θα ασχοληθώ πάλι εκεί βασίζεστε στην άγνοια των κυρίων που κάθονται στην πρώτη θέση στην εκκλησία για να τις βλέπει ο Θεός να τις βάλει στον Παράδεισο.
    Καθήστε εσείς ως κριτές να μιλάτε και το βράδυ να τθ38242ιιι=

  5. Ποντάρετε στην άγνοια των δήθεν θεοσεβουμενων. Κοιτάξτε τι βλέπουν τα κορίτσια και τα αγόρια στο διαδίκτυο. Και η κυβέρνηση και εσείς το κάνετε για εντυπωσιασμο.

  6. Ο πάτερ Νεκτάριος και άλλοι φωτισμένο πατέρες δεν χρησιμοποιούσαν τέτοιες λέξεις όπως έκφυλες, προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι Του. Εμείς φταίμε που τα παιδιά όλοι μέρα είναι στο διαδίκτυο και μπορούν να βλέπουν ότι θέλουν, ενώ οι γονείς τρέχουν ναξεχρεωσουν το ακριβό αυτοκίνητο. Υποκρισία είναι να μαζευτούν οι άνθρωποι μετά την εκκλησία και να ακούσουν για την σεξουαλικη διαπαιδαγώγηση. Οι ειδικοί πρέπει να μιλήσουν όχι ο Δεσπότης και Δήμαρχος. Η εξουσία όμως και των δύο ήθελε να φτάσει μέχρι τα κρεβάτια των νέων. Κύριοι δίπλα σας αυτοί που φωνάζουν ας θυμηθούν τι έκαναν στα εφηβικά και νεανικά τους χρόνια. Από εδώ είμαστε και γνωριζόμαστε. Αφήστε τις υποκρισίες και κοιτάξτε τα δικά σας. Προσοχή δεν είμαι σύμφωνος για τον τρόπο που θέλει η κυβέρνηση να περάσει το μάθημα. Κοιτάξτε την δουλειά σας και ο καθένας το παιδί του. Όταν είσαι σωστός γονιός δεν φοβάσαι τίποτα ούτε ο Δεσπότης ούτε ο δήμαρχος ούτε ο υπουργος θα μας πουν τι θα κάνουμε και τι θα πούμε για το σεξουαλικη θέματα στο παιδί σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog