Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δήλωση Βασίλη Πανταζή για τα επεισόδια με τους απολυμένους στο Δημ. Συμβούλιο

- Advertisement -

Πρώτη φορά αισθάνθηκα τόσο έντονη απογοήτευση επειδή είμαι μέλος αυτού του συμβουλίου.
Η Πέμπτη, κατά την προσωπική μου άποψη, καταγράφηκε σαν  ημέρα ντροπής και μόνο για την Κόρινθο….

Στη συζήτηση του 1ου θέματος που αφορούσε το αίτημα επαναπρόσληψης των 42 συμβασιούχων σύμφωνα με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, έγιναν πράγματα που προσβάλουν κάθε νοήμονα συνδημότη.

Να τονίσω ότι η διαφορετική άποψη στο ζήτημα δεν είναι καταδικαστέα αλλά είναι σίγουρα συζητήσιμη.

Η αντιμετώπιση όμως του αιτήματος των ανθρώπων που ζητάνε απλώς να εφαρμοσθεί ο νόμος και ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ και όχι να γίνουν διευθυντές σε τράπεζες, ήταν επιεικώς άθλια.

Ακόμη και όταν ύψωσαν φωνές αγανάκτησης στην αίθουσα, έπρεπε να αντιμετωπισθούν με σεβασμό, γιατί ήταν οι φωνές οικογενειών που πεινούν και όχι οι φωνές “βολεμένων” όπως είμαστε όλοι όσοι αποτελούμε το δημοτικό συμβούλιο.

Αντί αυτών είδα σπρωξιές , άκουσα για κλωτσιές και άκουσα βρισιές και αποδοκιμασίες.
Άκουσα αστείους εισηγητές να κρίνουν ακόμη και αντισυνταγματικό το νόμο και κάθε είδους άλλη δικαιολογία.

 Άκουσα μέχρι και ισχυρισμούς ότι τάχα η πλειοψηφία αντιδρά, γιατί με την επαναπρόσληψη τους χάνεται το αυτοδιοίκητο της αυτοδιοίκησης. Βέβαια όταν το κράτος χρηματοδοτεί εκτάκτως ή όταν νομοθετεί για μείωση της φορολογίας των αιρετών τότε καλώς επεμβαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 Άκουσα ακόμη και ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα.  Φαίνεται, έχοντας υπόψη τις κατά καιρούς πομπώδεις δηλώσεις του δημάρχου ότι τα ταμεία του δήμου ξεχειλίζουν από χρήματα, πως τις ζυγές μέρες του μήνα είναι γεμάτα και τις μονές άδεια, ή ακόμη χειρότερα ότι τα χρήματα δεν είναι για τους δημότες.

 Άκουσα βέβαια και από τους απολυμένους, ότι τους είχαν πλησιάσει οι ίδιοι σύμβουλοι όταν ζητούσαν τις ψήφους τους ξεγελώντας τους αλλά και πως σε κατ ιδίαν πρόσφατες συζητήσεις, τους κορόιδευαν αποδεχόμενοι το δίκαιο του αιτήματος τους  αλλά  όταν ήλθε η ώρα να το δείξουν και με την ψήφο τους, απέδειξαν για μια ακόμη φορά το πόσο τουλάχιστον άβουλοι είναι.

Από τον δήμαρχο δεν περίμενα τίποτε περισσότερο. Είναι γνωστός και δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτόν. Περίμενα όμως από ορισμένους από την πλειοψηφία, να σταθούν στο ύψος της κοινωνικής τους τουλάχιστον θέσης, επαναλαμβάνω όχι προς την άποψη αλλά ως προς τη συμπεριφορά προς τον πολίτη.

Δυστυχώς διαψεύσθηκα για μία ακόμη φορά εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων .

 Έτσι αφού ψήφισα, αναγκάστηκα να αποχωρήσω από αυτήν την παρωδία και να μην παραμείνω άλλο σε αυτή την παρακμιακή συνεδρίαση.

Αναρωτήθηκα βέβαια αν, όταν έθεσα υποψηφιότητα, περίμενα ότι θα συμμετείχα σε τέτοιες διαδικασίες, ακόμη και αν θα πρέπει να συνεχίσω να συμμετέχω.
Τα δάκρυα έξω από την αίθουσα ενός εργαζόμενου όμως, μου γιγάντωσαν την επιθυμία να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο να μην ξαναζήσει κανείς Κορίνθιος και καμία Κορίνθια τέτοια κατάσταση.

Θα συνεχίσω να δείχνω στους συνδημότες μου το ποιοί είναι στην πραγματικότητα κάποιοι που τους ζητούν τη ψήφο τους κοροϊδεύοντας τους προεκλογικά.

Αλλά θα απαιτήσω και από αυτούς να τα θυμηθούν όλα όταν έρθει η ώρα. Να τα θυμηθούν αν δεν θέλουν να δουν και τα παιδιά τους να δακρύζουν σε προθαλάμους πολιτικών γραφείων και δημοτικών συμβουλίων.

Επί τη ευκαιρία να “συγχαρώ ” και τους ψηφοφόρους Πνευματικού της δεύτερης Κυριακής οι οποίοι προέρχονται από την αριστερά και να τους πω:  “Σύντροφοι συγχαρητήρια. Η επιλογή σας ήταν αντίστοιχη με τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σας αξίες και του ηθικού σας πλεονεκτήματος και σας δικαίωσε απόλυτα”.

 Βασίλης Πανταζής

Δημοτικός σύμβουλος

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλα αυτος ολα μαυρα και αραχνα τα βλεπει-
    με ποιους θα παρουν το δημο απο τον πνευματικο..;
    Δεν χωρανε οι ακραιοι στον δημο—τελος

  2. Κύριε Πανταζής είστε λαϊκισμός. Όταν προσλαμβανονται
    συμβασιούχοι θα πρέπει να ακολουθείτε η λήξη της εργασίας. Αυτοί που κλαίνε δεν είναι οι μόνοι, ας πάνε στον σεβασμιωτατο να τους βοηθήσει. Τέρμα ο λαϊκισμός. Η σκουπίδια μαζεύεις ή είσαι υπάλληλος γραφείου θα βρίσκεις δουλειά με την οδό της διαφάνειας και όχι με ταξί ο από τον κάθε πολιτευτής. Μην είστε τόσο ευαίσθητος ξέρετε πόσοι πεινάνε γύρω μας;

  3. Έχει δίκιο ο 8.28 όλοι τα έτη τους βάζετε σε δουλειές και μετά θέλετε να τουας μονιμοποιητε. Πόσοι στα νερά μπήκαν με μέσον και τώρα γυρίζουν με το ποδήλατο βόλτες στην Κόρινθο. Πρέπει να ντρέπεστε όχι να κλαίτε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Εννοείται πως οι πολυτεκνοιπτρεπει να έχουν προτεραιότητα. Θα πάρετε όσους υπαλλήλους χρειάζεστε και όχι όσοι έχουν μέσον λόγω ψήφων.

  4. Η Αριστερά δεν ψήφισε τον κ. Πνευματικό και το γνωρίζετε. Όπως δεν μπορεί να ψηφίσει και τον γιο του Μαγγανά. Τι να κάνουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog