Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών :Ναι στο εορταστικό ωράριο, όμως….ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

- Advertisement -

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών και την αναμενόμενη καταναλωτική δραστηριότητα η οποία παραδοσιακά εντείνεται τις ημέρες αυτές, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές σχετικά..

με το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, το οποίο θα ισχύσει από την Πέμπτη 6/04/2017 έως και το Μ. Σάββατο 15/04/2017. Ακολουθεί αναλυτικά το ωράριο:

Σημειώνεται ότι θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται διαφορετική ώρα πρωινής έναρξης, όπου αυτή ισχύει, ενώ οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής ευθύνης τους.
Το εορταστικό ωράριο, εξυπηρετεί φυσικά καταναλωτικές ανάγκες του αγοραστικού κοινού οι οποίες φαίνονται αυξημένες αυτές τις μέρες αλλά δίνει και στα εμπορικά καταστήματα την ευκαιρία να αποκομίσουν τα σχετικά κέρδη παίρνοντας μια «ανάσα». Ενώ λοιπόν το διευρυμένο αυτό ωράριο συμβάλλει σε ένα πιο υγιές κλίμα στην αγορά, δε θα μπορούσαμε δυστυχώς να ισχυριστούμε το ίδιο και για τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές εντός του έτους.
Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές – ειδικά κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, καθώς θεωρούμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές ενισχύουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των μικρότερων, οι οποίες πλήττονται ανεπανόρθωτα. Την ίδια στιγμή καταπατώνται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η προστασία της υγείας και της οικογενειακής ζωής. Η μεθόδευση της σταδιακής κατάργησης της Κυριακής ως αργίας καταστημάτων αποτελεί ευθεία παραβίαση πληθώρας δικαιωμάτων με αντίκτυπο στο σύνολο της κοινωνίας.
Σε σύμπνοια με τις θέσεις μας, βρίσκεται και η σχετική απόφαση του ΣτΕ (100/2017) η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική την από 7.7.2014 υπουργική απόφαση, που επέτρεπε δοκιμαστικά τη λειτουργία των εμπορικών  καταστημάτων σε κάποιες περιοχές της χώρα.
Καλούμε για άλλη μια φορά τους καταναλωτές να μην προβαίνουν σε αγορές τις Κυριακές και τους Αντιπεριφερειάρχες να μην επικυρώσουν τις μνημονιακές πολιτικές. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί: Χρόνο οι καταναλωτές έχουν, χρήματα δεν έχουν!!! 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog