Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βόμβα: Σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης κατήγγειλαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης, έκαναν λόγο τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε σήμερα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα…..

Στο σχέδιο αυτό εμπλέκουν, σύμφωνα με τις συζητήσεις που έγιναν εκεί, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, τον Κ. Μητσοτάκη, την Φ. Γεννηματά αλλά και τον Γ. Στουρνάρα με τις συνεχείς παρεμβάσεις του.

Η άποψη αυτή διατυπώθηκε από αρκετά στελέχη τα οποία ενημερώθηκαν ότι εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ όλα τα θέματα είχαν κλείσει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ενώ είχε αποφασιστεί οι περικοπές των συντάξεων να ανέρχονται στο 20% για το 2019, την τελευταία στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε το ποσοστό να ανέβει στο 35%. Ενέπλεξε μάλιστα σε αυτή την ιστορία και το ΔΝΤ, το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει τις απόψεις Σόιμπλε.

Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρξε η εκτίμηση ότι, επειδή ο Γερμανός αξιωματούχος, μετά τις γερμανικές εκλογές, δεν θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών, θέλει τώρα να δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αποδεχθεί την πρωθυπουργία Τσίπρα.

Τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας θεωρούν ότι η κινητικότητα Μητσοτάκη, δηλαδή οι αλλεπάλληλες επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, εντάσσεται στο σχέδιο αυτό, καθώς, όπως λένε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται ότι, εάν κλείσει η αξιολόγηση, τα πράγματα θα εξελιχθούν ιδιαίτερα δύσκολα γι’ αυτόν.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά πληροφορίες του iefimerida.gr τα μέλη του οργάνου πληροφορήθηκαν πως θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα εξακολουθήσει να έχει επικοινωνίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους τις επόμενες ώρες.

«Δεν κλείνει η τεχνική συμφωνία την επόμενη Παρασκευή» ήταν η εκτίμηση από κορυφαίο κομματικό στέλεχος, το οποίο ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι «53» επέλεξαν αυτή τη φορά να θίξουν τις πτυχές της πολιτικής που μπορούν να εφαρμόσουν στην κυβέρνηση ανεξάρτητα από το Μνημόνιο. Και κατά πληροφορίες ζήτησαν να τρέξει πιο γρήγορα το «Παράλληλο Πρόγραμμα», ενώ τόνισαν ότι υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν αναφορικά με καλύτερους χειρισμούς γύρω από το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του οργάνου συμφώνησαν στο ότι “δεν υπάρχει άλλο πολιτικό σχέδιο” στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Πλην όμως όταν έθιξαν το θέμα των συμμαχιών υπήρξε σιωπή από το Νίκο Φίλη, όταν άλλοι σύντροφοί του ανέφεραν πως «δεν είναι δυνάμει σύμμαχος το ΠΑΣΟΚ».

Ας σημειωθεί ότι στην «Αυγή της Κυριακής» 2 Απριλίου το πρώτο θέμα είναι «Σχέδιο αποσταθεροποίησης από το παλιό σύστημα» και αναφέρεται ότι υπάρχει «Συμφωνία Μητσοτάκη-Γεννηματά για ανατροπή της κυβέρνησης».

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παίζει για ακόμη μια φορά το αφήγημα ,όλοι μας πολεμάνε γιατί εμείς τα έχουμε καταφέρει.Δημιουργούν εχθρούς για να περάσουν τα νέα μέτρα και να μην έχουν απώλειες στην ψήφισή τους από τους βουλευτές τους.Κλασσικά εικονογραφημένα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ….

  2. Εσείς πως ριξατε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το emai χαρδούβελη το 2015;
    Πόετε ήταν θεμιτό και τώρα όχι;
    Να ξεκουμπιστείτε δεν σας θέλει ο κόσμος

  3. Ό,τι θέλει κανείς μπορούν να σκαρφιστούν προκειμένου να πείσουν τα πρόβατα/ψηφοφόρους ότι είναι η πλέον άξια κυβέρνηση από σύστασης του Ελληνικού κράτους έως σήμερα.

  4. 7:32 μ.μ. σωστός. Ανατροπή της αντιδημοκρατικής κυβέρνησης (βλέπε ως απόδειξη το δημοψήφισμα που ο ίδιος ο Τσίπρας καθόρισε) άμεσα και έγκαιρα. Τέλος πια η φασιστερά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog