Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Oi Loutraki Divers θα καθαρίσουν …και πάλι !! Δείτε που

- Advertisement -

Μια ακόμα προσπάθεια θα κάνει η ομάδα Loutraki Divers για τον καθαρισμό του βυθού του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου. Σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων οι Loutraki Divers …
θα προσπαθήσουν για μια ακόμα φορά να απομακρύνουν από το βυθό όλα τα απορρίμματα που από αδιαφορία, αμέλεια ή εγκληματική σκοπιμότητα έχει αποθέσει η ανθρώπινη δραστηριότητα. Οι ομάδα Loutraki Divers έχουν ανασύρει μέχρι σήμερα σε 4 καταδύσεις πάνω από 3 τόνους «σκουπίδια» από το βυθό ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο πλήρης καθαρισμός του βυθού θα απαιτήσει τουλάχιστον ακόμα δέκα τουλάχιστον μέρες καταδύσεων.

Η νέα προσπάθεια της ομάδας θα αρχίσει την Μεγάλη Δευτέρα το μεσημέρι και θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη. Η αποτελεσματικότητα αυτής αλλά και κάθε τέτοιας προσπάθειας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι από την, αποδεδειγμένη, διάθεση και ικανότητα των δυτών αλλά από την βοήθεια που θα έχουν από τη στεριά.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να κάνουμε το λιμάνι του Κιάτου σημείο αναφοράς, όσον αφορά στην θαλάσσια ρύπανση, να κάνουμε το βυθό του λιμανιού μας «βυθό πισίνας» και να του δώσουμε τη ζωή που του ανήκει. Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλους όσους μπορούν και διαθέτουν χρόνο και οικολογική – περιβαλλοντολογική συνείδηση να μας βοηθήσουν ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η σημαντική αυτή περιβαλλοντολογική παρέμβαση της ομάδας Loutraki Divers και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, που είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνεται από το Δήμο Σικυωνίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog