Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Άφησαν τα πτυχία τους (νομικής, νοσηλευτικής, βρεφονηπιοκομίας) και έγιναν μοναχές

- Advertisement -

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Στο Ι. Ησυχαστήριο Τιμίου Σταυρού Μαψού λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το πρωί του Σάββατου, 1ης Απριλίου 2017, όπου και τέλεσε τις ρασοφορίες των δοκίμων Μοναχών, Ανδριανής Μπανταβού, πτυχιούχου βρεφονηπιοκομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετονομασθείσης σε Νικαρέτη Μοναχή, Αναστασίας Καρδάρη πτυχιούχου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετονομασθείσης σε Ευφημιανή Μοναχή, και Γεωργίας Κατσαρού, πτυχιούχου της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετονομασθείσης σε Πετρωνία Μοναχή….

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και στον Ακάθιστο Ύμνο, ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την προσφορά Της στο Γένος μας και στην ανθρωπότητα. Ακολούθως έκανε μνεία στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία και στην υποδειγματική μετάνοιά της, καλώντας τα νέα μέλη της Αδελφότητας του Ι. Ησυχαστηρίου να επιδείξουν ένθεο ζήλο στην πορεία που επέλεξαν δια της αφιερώσεως τους στο Μοναστήρι.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους συμπροσευχηθέντας πιστούς καλό Πάσχα και προέτρεψε την Γερόντισσα του Ι. Ησυχαστηρίου, Μεθοδία Μοναχή, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον νυχθήμερον αγώνα και την επαγρύπνηση της για την συνεχή πρόοδο της Ι. Αδελφότητας».

- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 11:46 π.μ. αστοχη η παρατηρηση σου !!

    Ώσπερ γαρ την μέλιτταν ορώμεν εφ' άπαντα μεν τα βλαστήματα καθιζάνουσαν, αφ' εκάστου δε τα βέλτιστα λαμβάνουσαν, ούτω δει και τους παιδείας ορεγομένους μηδενός μεν απείρως έχειν, πανταχόθεν δε τα χρήσιμα συλλέγειν

  2. Γιατί δεν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στον κόσμο και να ζούνε σαν μοναχές. Η εκκλησία όμως σε εξασφαλίζει. Κορίτσια και αγόρια όχι μοναχοί μέσα στην ζωή δώστε τον αγώνα σας εκεί είναι ο Θεός όχι στα κεριά και τα λιβάνια. Εκει είναι ο μητροπολίτης.

  3. Θεωρείτε ότι οι μοναχές αυτοδιαφημίζονται; Είστε άλλος ένας οικτρός πολέμιος εναντίον όσων δεν σας αρέσουν. Πραγματικά σας λυπάμαι για την πνευματική κατάντια σας και αναμένω να ανακαλέσετε. Η αμάθεια είναι ανεκτή. Η ημιμάθεια των ανώνυμων ψευτοκουλτουριάρηδων όμως είναι φαιδρά.

    Παύλος Παπαγιαννόπουλος

  4. Που έγκειται η διαφήμιση; Το γεγονός ότι άνθρωποι με λαμπρές σπουδές προσεγγίζουν τον μοναχισμό, είναι διαφήμιση ή απλώς χαλάει την σούπα τραγικών ανθρώπων; Πως θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το επιχείρημα, ότι ο Χριστός αφορά τις αγράμματες γιαγιάδες μας; Άλλωστε μακάρι πολλοί από εμάς τους υποτίθεται σπουδαγμένους να είχαμε ελάχιστη φώτιση από αυτή των αγράμματων γιαγιάδων μας που μας παρέδωσαν ήθος, Πατρίδα και Χριστό, ενώ εμείς θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, χρεοκοπημένη ημι-ισλαμική πατρίδα και gay παρελάσεις στο σύνταγμα.

  5. Σε αυτήν την πρόχειρη ζωή ο καθένας κάνει ότι θέλει…
    Κανένας δεν μπορεί να μας πει τι είναι το καλύτερο..!!
    Είναι κανένας μας ικανός να μας πει από που ερχόμαστε γιατί είμαστε εδώ, και που θα πάμε διαχρονικά…??
    Κανένας μας….!!!
    Άρα τότε ας αφήσουμε τον καθένα να κάνει αυτό όπου θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για αυτόν..
    Αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλον…
    Κάπως έτσι νομίζω δεν έχουν τα πράγματα…?

  6. 11:29 μ.μ. Αυτές σπουδάσαμε τσάμπα? Ας σου κάνω την χάρη να το δεχτώ χρυσαυγουάκο μου. Τότε τί να πούμε για τους Κατρούγκαλο, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Ρεπούση, Λιάκο, Αναγνωστοπούλου οι οποίοι υποτίθεται πως πλάθουν τις νέες γενιές (…αναρχικών)? Τους πληρώνουμε κι από πάνω με παχυλούς μισθούς, και τώρα ακόμη παχυλότερους με κάποιους εκ των παραπάνω σε βουλευτικά ή υπουργικά πόστα. Τί έχεις να μας πεις ρε που τις σπούδασες τσάμπα κιόλας? Εσύ? Μπας και τις προτιμούσες να μοιράζουν φυλλάδια διαφημίζοντας τον Μιχαλολιάκο? Ή μήπως τον Μπούκουρα?

  7. Συγγνώμη, σου ξέχασα τον Παρασκευόπουλο. Κι αυτός ακαδημαϊκός της νομικής παρακαλώ ο οποίος έχει ζητήσει και την αποποινικοποίηση οποιουδήποτε βανδαλισμού της Σημαίας, τον σπουδάσαμε (όχι τσάμπα?) και τους τα ακουμπάμε χοντρά για να ελευθερώνει με νόμο βαρυποινίτες που να σφάζουν συμπολίτες μας, όπως τον ταβεριάρη στην Ύδρα. Γιαυτό, καλύτερα να κρατάς το βρωμόστομά σου κλειστό, άμα είναι να τον ανοίξεις εδώ μέσα και να μπουχίσουμε. Άντε μπράβο!

  8. Καλά ρε μεγάλε 12.84 που κατάλαβες ότι ο 11.29 είναι χρυσαυγουάκος; Δεν μας λες και μας το κόλπο πως τους καταλαβαίνεις;

  9. Αν δεν είναι χρυσαυγουλάκος, τότε είναι απελπισμένος οπαδός του Σώρρα. Η πολυετή επιστημονική κατάρτηση δημιουργεί κριτική σκέψη και παρατηρητικότητα. Κι όμως, υπάρχουν δύο σημεία σε αυτήν την σχεδόν μία γραμμή που έγραψε ο άλλος και το υποδεικνύουν. Ούτε καν το ένα μπόρεσες εσύ να δεις; Είσαι πολύ πίσω.

  10. 12:20 μ.μ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ. ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΧΩΡΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog