Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης στο νοσοκομείο Κορίνθου (video + pics)

- Advertisement -

Μπράβο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου. Το σενάριο προέβλεπε σεισμό στο χώρο του Νοσοκομείου και στην συνέχεια εκκένωση-διάσωση-κατάσβεση πυρκαγιάς…

Με στόχο την υγειονομική ετοιμότητα του ΕΣΥ σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στο Νοσοκομείο Κορίνθου, υπό τον γενικό συντονισμό του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, κου Νικόλαου Π. Παπαευσταθίου.

Σκοπός της Άσκησης ήταν η δοκιμή του Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείων σε περίπτωση σεισμού, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συνεργασίας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων. Πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του Νοσοκομείου χωρίς να διαταραχθεί ή εύρυθμη λειτουργία του.

Στην άσκηση εκτός του ιατρονοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου, συμμετείχαν επίσης με μεγάλο αριθμό προσωπικού η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Βέλου-Βόχας, το Διασωστικό Σώμα Κορίνθου “ΠΗΓΑΣΟΣ”, o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου και όλες οι Εθελοντικές Ομάδες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog