Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (6.4.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου…

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εβδομήντα εννέα (879) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια πέντε (705) ήταν ημεδαποί και εκατόν εβδομήντα τέσσερα (174) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εβδομήντα δύο (672) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δύο (102) άτομα, από τα οποία πενήντα πέντε (55) ήταν ημεδαποί και σαράντα επτά (47) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα τέσσερα (64) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Εννέα (9) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή.
Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 21.3.2017, στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας ημεδαπού, που είχε γίνει την 28.2.2017, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ η μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 21.8.2012, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δέκα (310) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:


μικροποσότητα κάνναβης, στην Κορινθία,
-15,1- γραμμάρια κάνναβης, στη Λακωνία,
μικροποσότητα κάνναβης, τσιγαριλίκι κάνναβης και -3- ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog