Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σχοίνος Λουτρακίου: Δείτε τι μπορεί να δει κανείς μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα

- Advertisement -

Ο Σχοίνος είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο των κατοίκων της Αθήνας με πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχήν βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, 90 Km από το κέντρο της Αθήνας ( 1 ώρα με το αυτοκίνητο ) και 110 Κm από το Διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριο Βενιζέλο (1 ώρα και 25 λεπτά με το αυτοκίνητο, μέσω Αττικής οδού)…

 Ο Σχοίνος αναπτύσσεται στους πρόποδες των Γερανείων όρων. Τα Γεράνεια όρη διαθέτουν πλούσια χλωρίδα: πεύκα, δρύες, έλατα. Τα Γεράνεια διαθέτουν πλούσιο βιότοπο 950 ειδών ζώων και πουλιών. Αποτελούν προστατευμένη περιοχή του οικολογικού δικτύου Natura 2000. Αποτελούν μοναδικό προορισμό για πεζοπορία ή ποδηλασία.

Όμως στο Σχοίνο ο επισκέπτης δεν θα απολαύσει μόνο το βουνό αλλά θα χαρεί πολύ και τη θάλασσα.

Ο Σχοίνος διαθέτει δύο παραλίες όπου τα πεύκα καταλήγουν μέσα στη θάλασσα, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκονται και άλλες οργανωμένες παραλίες.

Ο Σχίνος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Μαυρολίμνης, απέχει μόλις 6 Km.

Το λιμάνι της Μαυρολίμνης μπορεί να φιλοξενήσει το σκάφος σας όλο το χρόνο.

Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τις Αλκυονίδες νήσους οι οποίες απέχουν απόσταση 6 ναυτικών μιλίων, πολλές ήσυχες παραλίες με καταγάλανα νερά που θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές. Για τους λάτρεις του ψαρέματος ο Κορινθιακός κόλπος είναι γεμάτος εκπλήξεις.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. AYTO TO MAΓΕΥΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 – 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΕΡΓΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΧΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΤΟΠΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΡΑΙΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog