Πάτρα – Αθήνα σε 99 λεπτά και μάλιστα χωρίς το πόδι να πατήσει βαθιά το γκάζι. Ναι, όπως διαβάσατε. Οχι σε δύο ώρες, αλλά σε 99 λεπτά έγινε η διαδρομή Πάτρα – Αθήνα ως το δαχτυλίδι στην Κηφισίας…


Αν θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια απόσταση είχε διανυθεί σε 108 λεπτά μέσα από το τούνελ της Παναγοπούλας που εγκαινιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Την περασμένη εβδομάδα είχαν παραδοθεί και άλλα τμήματα του δρόμου στην κατεύθυνση Πάτρα – Αθήνα και η σπουδαιότερη νέα παράδοση ήταν η σήραγγα του Πλατάνου, λίγο πριν την Ακράτα όπως έρχεται κάποιος από την Πάτρα.

Ετσι, λοιπόν, σε 99 λεπτά φτάνει κανείς στην Αθήνα και προπαντός ξεκούραστος, άνετος και ατσαλάκωτος, έτοιμος για δουλειά. Αν, μάλιστα ξεπεραστούν τα δύο εμπόδια που ακόμα υπάρχουν, στις Καμάρες λίγο πριν από το Αίγιο και κοντά στην έξοδο Σελιανίτικα και στο Ρίο όπου οι τεχνικές απαιτήσεις του κόμβου καθυστερούν την ολοκλήρωση και σε συνδυασμό με την αποπεράτωση κάποιων εργασιών της τελευταίας στιγμής που ήταν σε εξέλιξη σε τρία με τέσσερα σημεία, τότε χρονικά η Πάτρα από την Αθήνα θα απέχει λιγότερο από 99 λεπτά.

Ομως, προς την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή την Αθήνα – Πάτρα στα δύο προαναφερόμενα εμπόδια (Ρίο και Καμάρες) προστίθενται άλλα δύο που είναι το Δερβένι και το Καμάρι. Στο Δερβένι διασταυρώνεται ο αυτοκινητόδρομος με τη σιδηροδρομική γραμμή, οπότε καθυστερεί η αποπεράτωση του δρόμου, ενώ στο Καμάρι (απέχει πέντε με έξι χιλιόμετρα από το Ξυλόκαστρο) ο λόγος της καθυστέρησης είναι τα αρχαία που βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι εκδρομείς του Πάσχα θα ταξιδέψουν με άνεση στο νέο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα όσοι πηγαίνουν προς Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αρτα, Ηγουμενίτσα και Λευκάδα, θα διαβούν και το τούνελ της Κλόκοβας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου και και θα συνεχίσουν το ταξείδι τους στο νέο αυτοκινητόδρομο Αντίρριου – Ιωαννίνων.
Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού.
Ανοίγει ο δρόμος να βγούμε από την περιπέτεια
 «Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.
Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Χρήστος Σπίρτζης: «Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας»
«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.
Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», όπως είπε, και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».