Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιώργος Ψυχογιός :Bελτιώσεις – ελαφρύνσεις που αφορούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ

- Advertisement -

Τη Μ. Τρίτη ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλήςβελτιώσεις-ελαφρύνσεις που αφορούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕΗ καθώς και τους πολύτεκνους…
Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για σημαντικά μέτρα που έρχονται σε συνέχεια και της υπ’αρ. 406/17.10.2016 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης,η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, και συνυπογραφές πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκανσειρά παρεμβάσεων στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της πολιτικής της Επιχείρησης όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Ειδικότερα, με την καινούρια διάταξη μειώνεται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους του ΚΟΤ. Μια πολύ σημαντική αλλαγή είναι ότι δεν θα απεντάσσονται πλέον από το ΚΟΤ όσοι ξεπερνούν το όριο χρήσης. Αντίθετα με το νέο πλαίσιο θα παραμένουν υπό την προστασία του Κοινωνικού Τιμολογίου και θα τιμολογούνται με τις χρεώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.

Παράλληλα, όλοι οι δικαιούχοι του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνωνθα απαλλάσσονταιαπό τη χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), συμπεριλαμβανομένων πλέον και όσων έχουν μετρητή «νυχτερινής κατανάλωσης».

Η νομοθέτηση των βελτιωτικών αυτών μέτρων αποδεικνύειέμπρακτα ότι προτεραιότητα τόσο του Υπουργείου όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες με γνώμονα την άμεση κάλυψη των βασικών τους αναγκών.Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κι άλλες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για τη διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτροδότησης, σίγουρα, όμως, το νέο καθεστώς για το Κοινωνικό Τιμολόγιο αποτελεί ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Κόρινθος, 11.04.2017
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οι ελαφρύνσεις αυτές ρε ανεπρόκοπε σύντροφε, που καμαρώνεις εδώ για την ανακοίνωσή σου, δεν θα έπρεπε να αφορούν μόνο τους δικαιούχους του ΚΟΤ της ΔΕΗ και τους πολύτεκνους, αλλά ΚΑΙ τα μεσαία στρώματα, διότι πολλοί εξ αυτών δεν βρίσκονται μακρυά από την εξαθλίωση, εκτός κι αν αυτό επιθυμείτε, ώστε σε όπιια τυχόν ευεργεσία σας μετά να σας ευγνωμονούν κι από πάνω, διότι θα έχουν ξεχάσει ότι λόγω εσού και του συναφιού σου έφτασαν εδώ που έφτασαν!

  2. που κρύβεσαι Ψυχογιέ? Με ανακοινώσεις προσπαθείς να κατευνάσεις όσους κορόιδεψες? Εσύ δεν μιλούσες για κατάρηγηση του ΕΝΦΙΑ? και τώρα φτάσαμε να μιλάμε για 2-3 ευρουλάκια δώρο στις ευπαθείς ομάδες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog