ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Συνάντηση με Τσέχο δημοσιογράφο)
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου & κ. Γεώργιος Πετρίτσης, στις 11.04.2017, υποδέχθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον ελληνικής καταγωγής Τσέχο δημοσιογράφο κ. Κουλιδάκη Θωμά, …
στην Κόρινθο και στο Λουτράκι Κορινθίας.
Ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι ανταποκριτής και σχολιαστής στη Δημόσια Ραδιοφωνία Τσεχίας και στον αντίστοιχο ιστότοπο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τσεχία, με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κανόνισε ο κ. Κουλιδάκης να φιλοξενηθεί στην Κόρινθο, στο Ναύπλιο και στο Λουτράκι και να γνωρίσει τα αξιοθέατα, την ιστορία της Πελοποννήσου, να γευτεί πελοποννησιακά εδέσματα και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.
Ξεναγήθηκε στην περιοχή του Ισθμού, στη Διώρυγα Κορίνθου και στον Δίολκο, όπου τα μεγάλα αυτά έργα του παρελθόντος συναντούν το παρόν και συμπορεύονται. Ενημερώθηκε για τις επιχειρηματικές δυνατότητες της  περιφέρειας και το περιβάλλον ασφάλειας που προσφέρει.
Η ενημέρωση αυτή και η ξενάγηση θα παρουσιασθεί πολύ σύντομα στην, υψηλής ακροαματικότητας, εκπομπή «Το ημερολόγιο του Ανταποκριτή».
Τόσο ο κ. Πετρίτσης όσο και ο κ. Παπαφωτίου αφού μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, αναφέρθηκαν στις συνδυασμένες δράσεις προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ταξιδίων εξοικείωσης, σε δημοσιογράφους και tour operators του εξωτερικού, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, τουριστικών διαμέσων και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, με στόχο τη γνωριμία και προβολή των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας.
Σκοπός είναι να γνωρίσουν τον προορισμό Πελοπόννησος και τα ποιοτικά προϊόντα, να τον προβάλουν μέσω δημοσιεύσεων και να  προχωρήσουν τελικά στη σύναψη συνεργασιών με επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.
Σε μια δύσκολη για την χώρα μας περίοδο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθερή στην στρατηγική της εξωστρέφειας, συμμετέχει και έχει ζωντανή παρουσία σε κάθε εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και του ανθρωπίνου δυναμικού της.

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.