Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Κίνδυνος αφαίρεσης 6 βαθμών για Ολυμπιακό!

- Advertisement -

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε για αύριο σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει του άρθρου 29 περί «βίας κατά αξιωματούχων», που σημαίνει ότι κινδυνεύει επίσημα πλέον με αφαίρεση 6 βαθμών…

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» κατηγορούνται για μεμονωμένα επεισόδια, για εκτεταμένα επεισόδια, αλλά κυρίως: Για άσκηση βίας σε βάρος αξιωματούχων του αγώνα και συγκεκριμένα κατά παρατηρητών και διαιτητών.

Τι ισχύει για τα εκτεταμένα επεισόδια

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

Τι αναφέρει το Άρθρο 29 περί «Βίας», το οποίο επίσης συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο που συνέταξε η πειθαρχική επιτροπή:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών».

«Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Με λίγα λόγια:

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πρόστιμο που αγγίζει εξαψήφιο νούμερο, με τιμωρία της έδρας του έως 2 αγωνιστικές για τα «εκτεταμένα επεισόδια», αλλά και αφαίρεση 6 βαθμών (ο υποβιβασμός είναι για πολύ ακραίες περιπτώσεις) από τον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου που διανύουμε.

Αναλυτικά οι κλήσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:

-ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του άρθρου 14  παρ. 1, 2 του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α΄ και παρ. 5 περ. ε΄ και άρθρου 29 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ, καθώς  και του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 3 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 12 παρ. 5 ( σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ), άρθρου 37 (σε συνδυασμό με το  άρθρο 2 περ. β΄της προκήρυξης  αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017) και άρθρου 47 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog