Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τελικά ισχύει ή όχι η καταγγελία φιλόζωων για το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου;

- Advertisement -

Αρκετή συζήτηση έγινε σήμερα με αφορμή την καταγγελία που δημοσιεύθηκε στο loutrakiblog.gr και αφορούσε σε παράπονα φιλόζωων πολιτών διαμαρτυρόμενοι για τα όσα ένστολοι στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου τους λένε αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής παράβολων ώστε να κάνουν δεκτές καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση ζώου…

Σύμφωνα με πηγές του loutrakiblog που πρόσκεινται στη Φιλοζωική, η εν λόγω καταγγελία, οφείλεται σε λανθασμένη επικοινωνία του καταγγέλλοντα με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας που υπήρχε τη συγκεκριμένη ημέρα. Μάλιστα, μόλις δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η καταγγελία έγινε κανονικά χωρίς φυσικά να χρειαστεί ο καταγγέλλων να πληρώσει χρήματα για παράβολο.

Και φυσικά, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι αστυνομικοί υπάλληλοι του Λουτρακίου έχουν μια πολύ καλή συνεργασία με τη Φιλοζωική.

Πάντως, από τη συγκεκριμένη καταγγελία, βγήκε και μια είδηση που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει. Ότι σύμφωνα με τρεις εγκυκλίους, μία της ΕΛ.ΑΣ. (του 2012) και δύο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (το 2013 και το 2014) τα εγκλήματα της κακοποίησης ζώου, διώκονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ερωτηση προς την φιλοζωικη : σε περιπτωση επιθεσης ζωου(σκυλου)προς συνανθρωπο μας τι προβλεπεται και πως προστατευεται ο πολιτης ,ποιον πρεπει να μηνυσω και αν θα πληρωσω παραβολο ?ευχαριστω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog