Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχέδιο για μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ

- Advertisement -

Τη μονιμοποίηση μέσω ΑΣΕΠ 30.000 συμβασιούχων σχεδιάζει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές….

Τα αρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής» θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Μάλιστα, η κυβέρνηση θέλει να δώσει διακομματικό χρώμα στην ενέργεια αυτή, ζητώντας τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων.

Από τη στιγμή δε, που διασφαλιστεί η συναίνεση, θα ανατεθεί στο ΑΣΕΠ η πιστοποίηση των συμβασιούχων, η σύμβαση των οποίων θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Οπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το σκεπτικό του υπουργείου είναι πως δεν πρέπει να αναπαράγονται πολλές ταχύτητες εργαζομένων τη στιγμή που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενό τους είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποιεί συγχρόνως τους ΟΤΑ ότι δεν θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν εάν επιτρέπεται ή όχι η ανανέωση των συμβάσεων σε πολλούς εργαζομένους.

Πηγή: iefimerida

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. H τρόϊκα και το ΔΝΤ μίλησαν όχι για λιτότητα, αλλά για δεινή μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Και ο σύριζα το προηούμενο έτος διόρισε 27.000, ενώ τώρα βολιδοσκοπεί να διορίσει 30.000 για να μειώσει τη διαφόρα από το πρώτο κόμμα. Και όλους αυτούς τους ημετέρους του σύριζα που θα διοριστούν θα τους πληρώνουμε εμείς με νέους φόρους για να βολεύονται στην μονιμότητα. Στα τσακίδια η πρώτη φορά φασιστερά! Ψωμί, παιδεία, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog