Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

El clasico τίτλου απόψε στο Μπερναμπέου

- Advertisement -

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα στραφούν το βράδυ της Κυριακής (21:45 ώρα Ελλάδας) τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων απανταχού γης, που ανυπομονούν για το πιο φημισμένο ντέρμπι του κόσμου. Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα, το clasico του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο… πυρετός του οποίου κυριεύει τους φιλάθλους σε όλα τα μήκα και πλάτη του πλανήτη και δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο ή ουδέτερο. Δεν γίνεται, κάποιον από τους δύο θα υποστηρίξεις….

Η δεύτερη -και τελευταία- φετινή αναμέτρηση των δύο μεγάλων αντιπάλων κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο στην Ισπανία, ιδιαίτερα σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων. Η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με διαφορά έξι βαθμών από τους «μπλαουγκράνα» και ουσιαστικά να «καπαρώσει» το τρόπαιο, για πρώτη φορά από το 2012, ώστε στη συνέχεια να επικεντρωθεί στην προσπάθεια υπεράσπισης του ευρωπαϊκού τίτλου. Ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας, οι «μερένγκες» παραμένουν το μεγάλο φαβορί, καθώς θα διατηρήσουν το +3 στην κορυφή, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο. Η μόνη ρεαλιστική ελπίδα της Μπαρτσελόνα να διεκδικήσει ως το τέλος το πρωτάθλημα είναι να περάσει νικηφόρα από το «Μπερναμπέου» και να πιάσει τη Ρεάλ στην κορυφή, αποκτώντας και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αφού το ματς του πρώτου γύρου είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ακόμη κι έτσι, οι Μαδριλένοι θα κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, αφού έχουν να παίξουν ένα παιχνίδι παραπάνω από τους Καταλανούς, όμως η αλλαγή ψυχολογίας μπορεί να αποβεί καθοριστική.

Και μια κι ο λόγος για ψυχολογία, οι δύο ομάδες πηγαίνουν στο clasico με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Η Ρεάλ πανηγύρισε την Τρίτη την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League επί της Μπάγερν, ενώ μία ημέρα αργότερα η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε την Ευρώπη, αποκλεισμένη από τη σαφώς ανώτερη Γιουβέντους. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται εδώ και καιρό σε κρίση αγωνιστικής ταυτότητας και η ιστορική ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν αποδείχθηκε εξαίρεση και όχι κανόνας. Αντίθετα, οι «μερένγκες» μοιάζουν σχεδόν ανίκητοι, βρίσκουν λύσεις ακόμη κι όταν τα πράγματα ζορίζουν, ενώ η συντήρηση του Ζιντάν στους σταρ της ομάδας, τους επιτρέπει να φορμαριστούν την κατάλληλη χρονική περίοδο, με πιο τρανό παράδειγμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Εν ολίγοις, τα αγωνιστικά δεδομένα «φωνάζουν» Ρεάλ, αλλά ακριβώς εκεί βρίσκεται η μαγεία τέτοιων αγώνων: ότι τα δεδομένα αυτά δεν παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog