Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους πεσόντες αγωνιστές από την ΠΕΑΕΑ

- Advertisement -

Την Κυριακή 23 Απριλίου  2017, ώρα 11 το πρωί, στον τόπο της θυσίας, στο ρέμα του Αγίου Φανουρίου στο Λουτράκι, η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λουτρακίου Περαχώρας διοργάνωσε πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 54 νεκρούς αγωνιστές του Λουτρακίου και της Περαχώρας,..
που έπεσαν στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας 1946-49.

Η εκδήλωση έγινε στην επέτειο των 74 χρόνων από την εκτέλεση των Μελέτη – Σπυρογιαννάκη από τους Ιταλούς φασίστες κατακτητές

- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο σε όλους τους, και δόξα σε αυτούς…!!
    Αλλά ο κος Ι.Γιωτάκης για ψηφοθηρικούς σκοπούς και μόνο…
    Άλλαξε την ονομασία του δρόμου όπου οδηγοί στο Νεκροταφείο….
    Από ΄΄Γαλήνης΄΄ Ένα δρόμο όπου τον ξέραμε όλοιέτσι….
    και ήταν έναν διαχρονικό όνομα αυτό..!
    Διότι αντέχει στον χρόνο…!!
    Διότι εκεί όλοι μας, αργά ή γρήγορα θα βρούμε την γαλήνη….
    Σε ΄΄ Μελέτη- Σπυρογιαννάκη ΄΄
    Λάθος κε Γιάννη….

  2. Δεν άξιζε στα δυο αυτά νεαρά παλικάρια να δοθεί το ονομά τους σε έναν δρόμο της πόλης που έχασαν τα νιάτα τους για την ελευθερία της πατρίδας σαν φόρος τιμής στη θυσία τους;
    Γιατί σε τούτη τη χώρα τα ερμηνεύουμε όλα σαν ψηφοθηρία;Μήπως πρέπει να είμαστε περισσότερο δίκαιοι και αντικειμενικοί;Αξίζουν συγχαρητήρια στον τότε Δήμαρχο που πέραν των άλλων οδήγησε το Λουτράκι στο απόγειο της φήμης του. Ακόμα πρέπει και ένας δρόμος της Περαχώρας να πάρει το όνομα ενός άλλου ήρωα εκείνης της εποχής του Δημήτρη Αικατερίνη που έχασε τη ζωή του για τον ίδιο λόγο. Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνει η νέα γενιά!!!!

  3. Δόξα σε όσους όπλισαν το χέρι τους και εκτέλεσαν σαδιστικά συμπατριώτες τους, ονομάζοντάς τους προδότες (τι πιο εύκολο άραγε…), μόνο και μόνο γιατί υπήρξαν αντιφρονούντες? είναι πασίγνωστα σε όλο το Λουτράκι τα άρρωστα ακροαριστερά σου φρονήματα κύριε 5.22 με το μούσι και το μαύρο πουκάμισο. Ντροπή σου πέρα ως πέρα στενόμυαλο και εμπαθές κατάλοιπο άλλων καιρών!

  4. Υπάρχουν μερικοί δρόμοι όπου δεν πρέπει να αλλάζει το ονομά τους….
    π.χ Αγ.Ιωάννη – Παν. Γιάτρισας κ.α , έτσι και η Γαλήνης θα μπορούσε να λέγετε Νεκροταφείου…!
    Αλλά την λέγαμε μεταφορικά (αισθησιακά..) ΄΄Γαλήνης..΄΄
    Δεν έπρεπε να αλλάξει για μένα…
    Ας βάζαμε οδός Μελέτη –Σπυρογιαννάκη κάποιον άλλον δρόμο, αυτό λέω στο σχόλιο..!
    ΥΓ όσο για σένα 11:19 μ.μ αν είχες ελάχιστο νιονιό δεν θα έγραφες τέτοια, διότι το σχόλιο του 5:22
    δεν συμβαδίζει ότι είναι ακροαριστερός…!!

  5. 12:00 μ.μ. Αν και υποστηρίζεις κάποιοι δρόμοι να μην αλλάζουν, ήδη εσύ ο αδαής άλλαξες το Όνομα της Παναγίας Γιάτρισσας. Ακούς εκεί Γιάτρισας. Ρε που σε βρήκαμε….

  6. Είσαι πέρα για πέρα λάθος η απαντησή μου αναφέρεται σε αυτόν που απάντησε στο σχολιό μου ή αυτήν με ωρα 11:01. Ξέρεις πολλούς που σκότωσαν τα 20χρονα αυτά παιδιά και ο Αικατερίνης από την Περαχώρα; Είσαι πέρα για πέρα ανιστόρητος και κατ'επέκταση φασίστας γιατί η αντίσταση κατά των Γερμανών είτε το θες είτε όχι ξεκίνησε από τους Αριστερούς τους οποίουςπαρέδωσε η φασιστική κυβέρνηση του Τσολάκογλου στους Γερμανούς.Ούτε μούσι έχω,ούτε μαύρο πουκάμισο γιατί είμαι γυναίκα Ελληνίδα που ασχολείται με την ιστορία η οποία εσένα σου είναι άγνωστη γιατί είσαι μεροληπτικός και φοράς παρωπίδες!!!

  7. O 5:22 μ.μ είπε
    Τόσοι φιλοσοφία, και μαθήματα πατριωτισμού από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά έχει πέσει εδώ..
    Με δυο λόγια εγώ είπα δεν έπρεπε να βάλουν αυτόν τον δρόμο (ουσιαστικά) του Νεκροταφείου πρώην ΄΄Γαλήνης΄΄
    σε Μελέτη –Σπυρογιαννάκη …
    Δεκάδες άλλοι δρόμοι υπάρχουν, να έπαιρναν το ονομά τους…!
    Αυτός ο δρόμος είναι του (θεού) όπου οδεύει στην
    ηρεμία-γαλήνη – ψυχής – του καθενός μας…
    Αυτός ο δρόμος δεν σηκώνει ούτε πατριωτισμούς – παλικαριές- πολιτικές συζητήσεις…
    Είναι δηλ. πέραν του καθενός μας
    τα πολ.φρονήματα – και κακίες…..
    Ήταν λάθος….
    Και εγώ αν ήμουν δήμαρχος θα έβαζα πάλι τα πράγματα στην ηρεμία τους, και θα τον ονόμαζα και πάλι ΄΄Γαλήνης ΄΄

  8. 11:11 μ.μ.για πες μου συντρόφισσα, η "εθνική" αντίσταση ξεκίνησε χρονολογικώς πριν ή μετά την κατάρρευση του μυστικού πρωτοκόλλου του συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότοφ; Εννοείς ότι εγώ είμαι φασίστας με παρωπίδες ή εσύ φασίστρια με αμπέχονο, αραβίδα και φυσεκλίκια; Εκτός κι αν μας παρουσιάσεις τον Ιωσήφ σου ως δημοκράτη εδώ!!!!!!! Μην καπηλεύεσαι τον όρο "Ελληνίδα", γιατί εκτίθεσαι και εσύ και ο Φλωράκης. Λέγε καλύτερα ότι είσαι προλετάρισσα. Άντε μπράβο, κάνε μας τη χάρη που θα μας πεις και φασίστες εσύ η αναπολούσα τις εποχές του κομμουνιστο-παιδομαζώματος. Ας σου αρπάζανε εσένα το παιδί από την αγκαλιά για να το στείλουν στην Τσεχοσλοβακία για πλήση εγκεφάλου και να το στρατολογήσουν ως σφαγέα και μετά τα λέγαμε.

  9. Φίλε, τα 54 θύματα της περιοχής μας δεν στρατολόγησαν κανένα παιδί ,τουναντίον προστάτευσαν με τη θυσία τους όλους τους υπόλοιπους. Είμαι Ελληνίδα και μάλιστα υπερήφανη για το έθνος μας όμως ντρεπομαι για τους εμφυλίους της χώρας μου. ΄Εκτροπα έγιναν και από τις δυο πλευρές που όμως εμείς η νέα γενιά πρέπει να τα προσπέράσουμε αν θέλουμε να πάμε μπροστά τη χώρα μας.Παιδομάζωμα πάντως στον τόπο μας δεν έγινε!!!!

  10. 10:56 μ.μ. τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι παιδομάζωμα έγινε εν γένει, διότι τα συντρόφια σου στον Περισσό ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ το αρνούνται, όπως και τα έκτροπα, που ανέφερες, από πλευράς του ΚΚΕ. Εσύ όμως, αφού δηλώνεις νέα γενιά, πώς ξέρεις ότι δεν στρατολόγησαν κανέναν οι 54; Τί ήταν αυτοί δηλαδή; Στοργικοί και φιλεύσπλαχνοι κομμουνιστοσυμμορίτες; Γίνεται αυτό; Θα τους είχε εκτελέσει το ίδιο το κόμμα τότε ως προδότες ή καασκόπους.

  11. Εσύ ξέρεις ότι στρατολόγησαν;Και ποιους; Μην τα ισοπεδώνεις όλα, μάθε να είσαι αντικειμενικός και δίκαιος.Ξέρεις είναι αρετές.Πάψε να βρίζεις τους αριστερούς με τόση εμπάθεια , δεν ήταν αμέμπτου ηθικής οι δεξιοί. Τους έχουμε δει σε όλες τις εκφάνσεις. Η ιστορία της πατρίδας μας μας έχει δείξει ότι όταν ο λαός ήταν ενωμένος μεγαλουργήσαμε. Σου θυμίζω Θερμοπύλες , Σαλαμίνα κλπ. Δυστυχώς όμως μας δίχαζαν πάντα ξένες δυνάμεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αυτό αν καταλάβει η νέα γενιά και στηριχτεί στις δικές της πλάτες τότε και μόνο τότε θα πάμε μπροστά.

  12. Τα περί ύβρεων στα επιστρέφω, διότι εσύ, κατά την πάγια αριστερά τακτική, ομίλισες για φασισμό, μεροληψία, και για παρωπίδες. Και τα δύο παραδείγματα για λαό ενωμένο που ανέφερες, αφορούν την αρχαία Ελλάδα. Ένα όμως μπορείς να μου καταδείξεις από την νεοτέρα; Το αναφέρω γιατί έχω την απόλυτη περιέργεια να δω αν θα αναφερθείς στο "όχι" του "δικτάτορα" Μεταξά. Είναι τόσο θλιβερή και επιδερμική η επιχειρηματολογία σου που μου λες εν κατακλείδει: επειδή οι δεξιοί δεν είναι αμέμπτου ηθικής, άρα καλά έκαναν οι κομμουνιστοσυμμορίτες και κατακρεούργησαν στήφη αντιφρονούντων με μοναδικό σκοπό να παραδώσουν την Ελλάδα ως δώρο στο δημοκράτη Στάλιν. Για σε ρωτήσω από πλευράς μου: τσίπα έχεις επάνω σου και μούτρα να κυκλοφορείς;

  13. ston 1:42 μ.μ
    Αυτά όπου γράφεις βρε τσίφτη …
    Γράφτα με το ονομά σου…
    Και κατέβα για να κυκλοφορήσεις, εσύ στο Λουτράκι…
    Και μετά πέσε και στους άλλους …
    Ψευτόμαγκα…
    ΥΓ όχι ότι με αφορά η συζήτηση σου με κάποιον άλλον…!
    Αλλά έτσι για την πολύ μαγκιά σου…

  14. 1:07 το όνομα της καπετάνισσας εδώ που λατρεύει τον Στάλιν ποιό είναι και ποιό το δικό σου που λατρεύεις την καπετάνισσα (τυχαίο? δεν νομίζω) που λατρεύει τον Στάλιν? Ας ξεκινήσουμε από εσάς για να φτάσουμε και σε μένα.

  15. ΑΝΘΥΠΙΛΑΡΧΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΟΝΟΜΑ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΖΕΣ…ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΕΙΠΕΣ…ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog