Η διατροφή που αρνείται ο γνωστός επιχειρηματίας, Αντώνης Λιβάνιος, να δώσει για τα παιδιά τα οποία έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του, δημοσιογράφο, Έμυ Λιβανίου, του στοίχισε την καταδίκη σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή…

Αυτή ήταν η ποινή που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, μετά τη μήνυση της Λιβανίου για το αδίκημα της μη καταβολής διατροφής κατά συρροή και κατά εξακολούθηση. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικό (842Δ) καθώς δέχθηκε ότι κατέβαλε -αντί της διατροφής- δίδακτρα των παιδιών στο Κολέγιο Αθηνών. Πρωτόδικα ο κ. Λιβάνιος είχε καταδικαστεί ερήμην.

Ο γνωστός από τον χώρο της επικοινωνίας επιχειρηματίας, ο οποίος μετά το τέλος του γάμου του με την Έμυ Λιβανίου ζει στην Φρανκφούρτη Γερμανίας, διατηρεί εκεί εταιρία που διοργανώνει συνέδρια.

Ο αδελφός της δημοσιογράφου κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ο επιχειρηματίας είδε τα παιδιά του πριν από τέσσερα χρόνια και υποστήριξε ότι έχει λεφτά παρά το γεγονός ότι δεν καταβάλει τη διατροφή. «Βλέπουμε στο ίντερνετ ότι διοργανώνει συνέδρια στο εξωτερικό (Μπακού κ.ά)», είπε.

«Η εταιρία είναι δική του. Έρχεται στην Ελλάδα και πηγαίνει στη «Μεγάλη Βρετανία» και τρώει, ωστόσο, δεν έχει δώσει καθόλου χρήματα στη γυναίκα του για τη διατροφή» κατέθεσε στο δικαστήριο ο αδελφός της Έμυ Λιβανίου.

Από την άλλη, φίλος του επιχειρηματία-επικοινωνιολόγου κατέθεσε πως ο κ. Λιβάνιος έφυγε στο εξωτερικό διότι αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και πρόσθεσε ότι «καταβάλει τα χρήματα για το ιδιωτικό σχολείο διότι θέλει να διασφαλίσει πως τα παιδιά του θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο Κολέγιο».

Τελικά, με τη σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία τόνισε πως «ο κατηγορούμενος δεν έχει καταβάλει διατροφή ως όφειλε», αποφάσισε την καταδίκη του επιχειρηματία-επικοινωνιολόγου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Χαμαϊδή Ζησιοπούλου, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Εμυς Λιβανίου, γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Κιάτο Κορινθίας, απ όπου κατάγεται η μητέρα της.