Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρέφουν το τέρας του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού στην Ευρώπη

- Advertisement -

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει αυτές τις ημέρες στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. ..
Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, που πραγματοποιούνται στο Στρασβούργο, ο βουλευτής τοποθετήθηκε στη συζήτηση για το Ψήφισμα σχετικά με τις εισοδηματικές ανισότητες….

Στη παρέμβασή του ανέφερε τα εξής:

«Όπως τονίζεται στο Σχέδιο του Ψηφίσματος, το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων έχουν πλέον συσσωρεύσει περισσότερο πλούτο από ό,τι συγκεντρώνει συνολικά ο υπόλοιπος κόσμος. Η παραπάνω παραδοχή μας θυμίζει τo μεγάλο κίνημα «του 99%» στη Νέα Υόρκη και τις διαδηλώσεις έξω από την Wall Street τα προηγούμενα χρόνια. Το Ψήφισμα αναφέρεται επίσης στα «υψηλά επίπεδα ανεργίας και της επισφαλούς απασχόλησης των νέων», όπου θα ήθελα να προσθέσω και των ανθρώπων άνω των 50 ετών, που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να βρουν δουλειά, όταν απολύονται.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο χώρες που έχουν εφαρμόσει ή εξακολουθούν να εφαρμόζουν μνημόνια συνεργασίας με το ΔΝΤ και την Ε.Ε., αλλά και ισχυρές χώρες που δεν έχουν τέτοιες υποχρεώσεις, όπως η Σουηδία, η Νορβηγία , η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, υιοθετούν μέτρα λιτότητας μειώνοντας ή περιορίζοντας τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα, ιδίως των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι συνεχείς παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση, οι περικοπές στις συντάξεις και η υπερφορολόγηση, καθώς και η κατεύθυνση για μια Ευρώπη– φρούριο για πρόσφυγες και μετανάστες, τρέφουν το τέρας του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ακράδαντα ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου και του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου από όλα τα κράτη-μέλη.

Τέλος, επειδή προέρχομαι από μια χώρα που έχει υποφέρει από τις πολιτικές λιτότητας και τους νεοφιλελεύθερους μύθους, επικαλούμαι τις ευρωπαϊκές κοινωνικές μας αρχές και αξίες, προκειμένου να υπηρετήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και να θεμελιώσουμε έναν άλλο τρόπο ζωής που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, τους συλλογικούς θεσμούς και τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου».

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσύ κύριε Ψυχογιέ κέρδισες το τζόκερ το 2015 και έχεις ευθύνη για όλα όσα περνάμε από τότε μέχρι σήμερα.Εγώ στην θέση σου θα το βούλωνα,εσύ νομίζεις ότι πετώντας ένα νεοφιλευλεύθερο ντάξει το βγάλαμε το μεροκάμματο.Δεν είναι έτσι όμως και κάτι τελευταίο.Ο φασισμός αυξήθηκε και θα αυξάνεται όσο εσείς θα επιμένετε στην πολιτική των ανοικτών συνόρων και στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης.Αυτή είναι η κύρια αιτία και όλα τα άλλα έπονται.Και όπως σου είπα επειδή κάθε μήνα παίρνεις ένα μέρος του τζόκερ που κέρδισες το '15 θα το βούλωνα για να να εξευτελίζομαι καθημερινά με τις αρλούμπες που μας αραδιάζετε κάΘΕ τρεις και λίγο μαζί με τους άλλους δυο συνάδελφους σου στην Κορινθία.
    Γ.Κ.

  2. ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ? ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ? ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. ΕΝΩ ΕΣΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΑΝΕΡΓΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ? 90% ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΣΤΟ SURVIVOR ΓΙΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΩ Ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ.

  3. Καλά μιλάς για βρώση του τέρατος του φασισμού. Όταν ένα δημοψήφισμα με 62% στο "όχι" μετατρέπεται σε "ναι" ετσιθελικά από το καθεστώς για να παραμείνει στην εξουσία, αυτό είναι όντως φασισμός !

  4. Ψυχογιέ τί θα πεις αύριο πρωτομαγιά που ξέμεινες από κουβέντες? Εκτός κι αν επαναλάβεις αυτό το moto της συντρόφισσας Αχτσιόγλου: όταν εμείς σηκώσουμε το κεφάλι, οι δανειστές θα κατεβάσουν το δικό τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog