Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κουίζ:Ποιος σύμβουλος υπουργού είπε ότι έχουν κάνει μάγια στον Τσίπρα

- Advertisement -

Ενα ακόμη βιβλίο δια χειρός Βαρουφάκη στο οποίο εμφανίζει την δική του εκδοχή για όσα φανερά και μυστικά -χωρίς απόδειξη- έγιναν στο διάστημα της σκληρής διαπραγμάτευσης στην οποία μετείχε ως επικεφαλής υπουργός…..

Ο τίτλος του «Adults in the Room» με πολλούς διαλόγους από το Μαξίμου και απολαυστικές νότες απ΄αυτές που συνηθίζει ο Γιανης Βαρουφάκης.

Απο τα αποσπάσματα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν λείπει κάθε αναφορά στον «δόκτορα Σόιμπλε» όπως συνήθιζε να αποκαλεί τον γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Χαρακτηρίζει αντιθέτως «νεκροθάφτη» τον επικεφαλής του EuroworkingGroup Τόμας Βιζερ, και περιγράφει ως μάλλον σαστισμένο τον Αλέξη Τσίπρα…

Και το απολαυστικότερο σημείο της αφήγησης του είναι όταν περιγράφει έναν διάλογο που έχει με την σύμβουλό του Ελενα Παναρίτη μετά από μια εκρηκτική διαφωνία στο Μαξίμου όπου ο Τσίπρας δείχνει να υποτάσσεται στη φωνή της λογικής των άλλων και όχι στα κελεύσματα ρήξης του ιδίου.


Του έχουν κάνει μάγια – Είναι η τελευταία ελπίδα μας


« Αργότερα, μιλώντας με την Έλενα Παναρίτη, παρουσία της Δανάης, περιέγραφα την δυσάρεστη και χαώδη ατμόσφαιρα που ακολούθησε μετά από τη λογομαχία: «Για μια ακόμη φορά έφτασα μερικά εκατοστά από το να παραιτηθώ σήμερα. Αλλά δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη. Ο Αλέξης προσπάθησε να με υπερασπιστεί αλλά το έκανε πολύ άτσαλα».

«Του έχουν κάνει μάγια» είπε η Έλενα.

«Όχι, δεν είναι αυτό», απάντησα. «Έχει παραιτηθεί εσωτερικά. Έχει κουραστεί και έχει χάσει το ηθικό του. Αλλά είναι η τελευταία μας ελπίδα. Θα παραμείνω μέχρι αυτή η ελπίδα να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά».

Πηγή: The Toc

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog