Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση: “Φύλο Σεξουαλικότητα και Εκπαίδευση”στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

- Advertisement -

Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, σε όλες του τις μορφές, αποτελεί την κύρια αρχή πάνω στην οποία οικοδομείται η αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δικαίωμα αυτό είναι αναφαίρετο και δεν επιδέχεται καμίας μορφής αστερίσκους και υποσημειώσεις,…
που αναιρούν εκ των πραγμάτων την ουσία του, δηλαδή το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αυτοπροσδιορίζεται, να αυτοδιατίθεται και να μην υφίσταται την οποιαδήποτε διάκριση.

Ως Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, πιστεύουμε ότι το δικαίωμά μας να προσδιορίζουμε τη σεξουαλική, όπως και κάθε άλλη ταυτότητά μας δεν μπορεί να τεθεί υπό την αμφισβήτηση ή την έγκριση οποιουδήποτε τρίτου. Η μάχη αυτή στην εποχή μας είναι επιτακτική, καθώς υπό το πρόσχημα της προστασίας και της φροντίδας για τη διαπαιδαγώγηση των νέων τροφοδοτούνται τα πιο συντηρητικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.
Καλούμε όλες και όλους, να συζητήσουμε ανοιχτά και απροκατάληπτα την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54), σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε με το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα:

«Φύλο, Σεξουαλικότητα και Εκπαίδευση»

Εισηγητές:
Έφη Γαζή – Αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Κώστας Παπαϊωάννου – Εκπαιδευτικός, τέως Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Πέτρος Σαπουντζάκης – Εκπαιδευτικός, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου
Παρεμβαίνει ο Δημήτρης Καράγιωργας – Ψυχίατρος π&ε, Ψυχοθεραπευτής

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ –ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανένας δεν αμφισβητεί το δικαίωμα να δηλώνει κάποιος ότι θέλει για το φύλο του. Αμφισβητούμε όμως την δυνατότητα και την απαίτηση να προπαγανδίζει, εντός σχολείων, την εκτός φύσης επιλογή του, ως φύση. Θέλουν να πείσουν ότι δεν υπάρχουν δύο φύλα, αλλά περισσότερα. Προφανώς η φύση λύνει το πρόβλημα και μας παρέχει ΔΥΟ φύλα (ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ). Προφανώς υπάρχουν και παρεκτροπές της φύσης που η βιολογία εξηγεί. Δεν θα βαπτίσουμε τις παρεκτροπές ως επιλογές. Κανένας δεν καταφέρθηκε ποτέ εναντίον των παιδιών με σύνδρομο down. Αξιοπρεπέστατοι ομοφυλόφιλοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και χαίρουν και εκτίμησης και αποδοχής. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι η απαίτηση της προβολής του "παρά φύσιν" ως "κατά φύσιν"!
    Τώρα το τι σχέση έχουν όλα αυτά με ρατσισμό, μόλο ό άρρωστος εγκέφαλός σας μπορεί να απαντήσει.

  2. Το άρρωστο είναι ότι θέλουν να επιβάλλουν το βίτσιο τους στην παιδεία σαν βασικό μάθημα!! Να μυήσουν τα παιδάκια σε ΛΟΑΤΚΙ καταστάσεις για να διαλέγουν αυτά το φύλο τους. Κι εμείς ως γονείς αυτό πρέπει να το δεχτούμε αδιαμαρτύρητα, γιατί αλλιώς είμαστε "ρατσιστές, ομοφοβικοί, τρανσφοβικοί"!!Σεβασμός σε όλα τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά, αλλά τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να γίνουν κι αυτά ΛΟΑΤΚΙ! Όσες εκδηλώσεις και να κάνετε η προπαγάνδα σας ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ! Αυτά αλλού, που μας φέρνετε το "δάσκαλο" του 66ου Αθήνας με τα τακούνια και το κολιέ, να μας πείσει να δεχτούμε την αρρώστια του ως μάθημα στα παιδιά μας! "Ιππεύουμε όλες στην Κόρινθο.." γράφει στο fb του για την παραπάνω εκδήλωση! Μόνο άρρωστοι θα πάνε να τον ακούσουν την Τετάρτη στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κορίνθου.

  3. Αυτό το υποτιθέμενο "πανεπιστήμιο" τι ρόλο παίζει ως συνδιοργανωτής. Η "κυρία" "πανεπιστημιακός" φτιάχνει βιογραφικό απ' ότι φαίνεται, ως political corect. Κάτι τέτοια νούμερα κυκλοφορούν στα πανεπιστήμια σήμερα. Μην στενοχωριέστε γονείς αν τα παιδιά σας δεν καταφέρουν να εισέλθουν σε τέτοια πανεπιστήμια. Μάλλον κερδισμένα θα είναι έξω από αυτά!
    Μαθαίνουμε ότι και τους νέους νηπιαγωγούς στην Αθήνα τους "εκπαιδεύει" η Δραγώνα. Εκπαιδεύουν τους νέους ανθέλληνες γενίτσαρους. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

  4. Κατάντια!! Θεσμικός εκφραστής του υπουργείου παιδείας ένας αμφί "δάσκαλος" που αποκαλεί τους μαθητές του ΟΛΕΣ! Αγόρια και κορίτσια ΟΛΕΣ στον πίνακα!Ακόμα και για τον εαυτό του χρησιμοποιεί το ΌΛΕΣ! Τι είδους "πανεπιστημιακός" είναι η Γαζή και η Νικολακάκη που προπαγανδίζουν μέσα στο τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στους φοιτητές, αυτή την εκδήλωση;; Πως ένας πανεπιστημιακός κάθεται δίπλα σε ένα τέτοιο παρακμιακό "δάσκαλο" και προωθεί τέτοιες διαστροφές δημόσια χωρίς αιδώ και προπαγανδίζει τη θεσμοθέτησή τους στα σχολεία σε παιδιά;; Τρελαθήκατε εσείς εκεί στο τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής; Που είναι ο Πρύτανης, ο κοσμήτορας να τους μαζέψει;; Πως χρησιμοποιούν το όνομα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως θεσμικό φορέα μιας τέτοιας παρακμιακής ομιλίας στο Εργατικό Κέντρο, για να δώσουν θεσμική κάλυψη στη διαστροφή του "δάσκαλου" και όσων βρίσκονται από πίσω; Τι είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τσιφλίκι της "ΠΟΛΥΧΡΩΜΗΣ" ΜΚΟ;; ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog