Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ευημερία ήρθε, αλλά τα βοθροκάναλα σιωπούν…

- Advertisement -

Τα παιδιά στα σχολεία έπαψαν να λιποθυμούν από την πείνα, οι φοιτητές σταμάτησαν να πεθαίνουν από τα μαγκάλια που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν ελλείψει χρημάτων και οι απελπισμένοι δεν αυτοκτονούν πια για λόγους ανέχειας…

Του Γιάννη Παντελάκη

Η ανάπτυξη έχει έρθει παρά τις κραυγές που βγάζουν τα βοθροκάναλα, τα οποία δεν είδαν την μεγαλύτερο έξοδο των τελευταίων επτά ετών που πραγματοποιήθηκε το Πάσχα.

Τον ίδιο λαϊκισμό που χρησιμοποίησε τα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση για να μαζέψει ψήφους απελπισμένων που θα τον φέρουν στην εξουσία, τον ίδιο λαϊκισμό χρησιμοποιεί ως κυβέρνηση τώρα για να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Με έναν αγοραίο τρόπο καφενειακού τύπου, προσπαθεί να πείσει για την ανάπτυξη που ήρθε την οποία δεν βλέπουν οι εχθροί της κυβέρνησης.

Κατά διαβολική λες σύμπτωση, μια μέρα μετά την πρωθυπουργική διαπίστωση ότι ο δείκτης ευημερίας στις ημέρες μας ειναι η μαζική έξοδος τις ημέρες του Πάσχα, ερχόταν η έκθεση της Κομισιόν για να δείξει πως στη χώρα μας το 35,7% του πληθυσμού βρίσκεται αντιμέτωπο με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και το 22,2% αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις. Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι στο χώρο της υγείας το 12,3% του πληθυσμού στερείται ιατρικής περίθαλψης που είχε ανάγκη, με την Εσθονία μόνο ν’ ακολουθεί, ενώ η χώρα έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας, το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού, είχε εισοδήματα 6,5 φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20% του πληθυσμού. Αυτή η ανισότητα συμβαίνει επί των ημερών μιας κυβέρνησης που ισχυρίζεται πως είναι αριστερή και ενδιαφέρεται για την ανακατανομή του πλούτου.

Τα στοιχεία της Κομισιόν (στα οποία μπορεί κάποιος να προσθέσει ότι την πρωτιά χρονιά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυξήθηκαν οι δείκτες φτώχειας και μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα), αφορούν στο 2015. Δυστυχώς από τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Οι Ελληνες περιορίζουν ακόμα και την αγορά των τροφίμων (τον περασμένο Μάρτιο η μείωση έφτασε στο 15%), οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ, οι μισθοί έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδα των 300 ευρώ τον μήνα, οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν παίρνουν επίδομα έχουν πολλαπλασιαστεί, οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες δεν καταφέρνουν να αντέξουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και γενικότερα η ανθρωπιστική κρίση έχει μεγεθυνθεί.

Η επόμενη έκθεση της Κομισιόν που θα αφορά το 2016 θα περιγράφει μια τραγική κατάσταση η οποία θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης, πόσω μάλλον της σημερινής που υποδύεται την ευαίσθητη αριστερή. Δεν αποτελεί όμως, το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι να παραποιεί την αλήθεια, να λαϊκίζει και να εργαλειοποιεί τα προβλήματα μ’ έναν αποκλειστικό στόχο:να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο την παραμονή του στην εξουσία.

Ο Τσίπρας και η πολιτική του παρέα δεν βλέπουν τους ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια, δεν βλέπει αυτούς που συνωστίζονται περιμένοντας εβδομάδες για μια χημειοθεραπεία, δεν έχει ακούσει ότι εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς τα στοιχειώδη. Από το σιδερόφρακτο Μαξίμου είναι δύσκολο να τα δουν…

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. θαυμάσιο σκίτσο. Ο βελουχιωτικός βοθροϋπουργός που αναισθησιολόγος συγγενής του ΣΚΟΤΩΣΕ το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Κρήτης, μιλάει για βοθροκάναλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog