Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεφεύγει η κατάσταση – Πυροβόλησαν σκύλο στην Κόρινθο

- Advertisement -

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο ένας αδέσποτος σκύλος που εντοπίστηκε το Σάββατο το πρωί σοβαρά τραυματισμένος στην Κόρινθο…

Οι άνθρωποι που αρχικά εντόπισαν το ζώο νόμιζαν ότι είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο αλλά όπως τελικά αποδείχτηκε – και έδειξαν οι ακτινογραφίες – ο Μήτσος, που είναι από τα γνωστά αδέσποτα της Κορίνθου, είχε πυροβοληθεί. H Γιώτα Καραβυζίνια γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στην περιοχή κάνει έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη.

Η Γιώτα Καραβυζίνια αναφορικά την κατάσταση που βρέθηκε το ζώο εξηγεί: «Άνθρωπος που εργάζεται στο Mare West βρήκε τον Μήτσο αιμόφυρτο στο πίσω μέρος, πίσω από τον Σκλαβενίτη από την πλευρά της παράλιας, και διπλά του τα αλλά δυο σκυλάκια. Ειδοποίησε τον υπεύθυνο ασφάλειας και ξεκίνησαν προσπάθειες για να μεταφερθεί ο Μήτσος.

Δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει και φαντάστηκαν ότι χτυπήθηκε από αμάξι. Προσπάθησαν μαζί με άλλους υπάλληλους από εκεί να δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Ενημερώθηκε εθελόντρια οπού έσπευσε στο σημείο πήρε τον Μήτσο και τον πήγε στο Κτηνιατρείο του κ. Καραμανέα όπου εξετάστηκε και από τον ίδιο κ. Καραμανέα και τον κ. Τουσούλη.

Η γνωμάτευση; Ο Μήτσος σε ημιθανή κατάσταση γιατί έχασε πολύ αίμα και πυροβολημένος σε διάφορα σημεία, μέση, τραχεία, κοιλιακή χωρά, μηρό. Το όπλο είναι κυνηγετική καραμπίνα για μεγάλα ζώα διότι τα σκάγια έχουν διάμετρο 4,5 χιλιοστά. Ήταν δολοφονική επίθεση στον Μήτσο. Το σκυλί έλειπε όπως και τα αλλά δυο μέρες.

Λόγω της σοβαρότητας θεωρείται αδύνατο να περπάτησε και να πήγε εκεί μόνο του. Δεν πυροβολήθηκε στον χώρο του mare αλλά πιθανώς κάπου πιο απόμερα στην παραλία ίσως και πίσω από τους μύλους του Μάρα. Ο Μήτσος είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χαροπαλεύει. Έγινε μήνυση στην αστυνομία με όλα τα αποδεικτικά και φυσικά ζητήθηκε το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται σε όλο το Mare West.

Να σημειώσω ότι μετά από συνομιλία με τα άτομα που εργάζονται εκεί δυο από τα καταστήματα έκαναν παράπονα στην εμπορική διαχείριση για να απομακρυνθούν τα σκυλιά από εκεί και η διαχείριση με την σειρά της έδωσε εντολή να μην σιτίζονται. Είχαν απευθυνθεί και στον δήμο μάλιστα είχαν μιλήσει με τον ίδιο τον δήμαρχο Πνευματικό όσον αφορά κυρίως την στείρωση τους ο οποίος τους απάντησε ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός και δεν μπορούν να τα στειρώσουν. Ας είναι αδέσποτα.

Τα δυο σκυλάκια ο Μήτσος και ο πιο μικρός ο Κίτσος είναι εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα και έχουν καρτέλα αδέσποτου και του χώρου. Για τον Μήτσο κυρίως γινόταν παράπονα λόγω μεγέθους φυσικά και όχι λόγω επιθετικότητας όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν. Έχουν γίνει όλα τα νομικά αλλά παρακαλούμε θερμά οποίος ξέρει αντιλήφθηκε ή είδε κάτι να επικοινωνήσει μαζί μας, θα διατηρηθεί η ανωνυμία του. Πρέπει να βρεθεί ο δράστης» επισημαίνει η κα Καραβυζίνια», στο zoosos.gr.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog