Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Εμπορικός σύλλογος Κορίνθου θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΕΣΕΕ με κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017

- Advertisement -

Συμμετοχή ΕΣΚορίνθου στην κινητοποίηση της ΕΣΕΕ με κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017….

Με την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και μετά τις δηλώσεις του κ. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης , έγινε πλέον αντιληπτό, ότι το θέμα της απελευθέρωσης των καταστημάτων τις Κυριακές είναι προ των πυλών .

Όπως όλοι γνωρίζουμε , η νομοθέτηση αυτής της απόφασης έρχεται καταρχήν σε αντίθεση με την υπ’ αριθμ. 100/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικράτειας στην οποία η Κυριακάτικη αργία χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντική και αναντικατάστατη ημέρα για την ζωή και την ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας. Προκαλεί απορία συνεπώς, το πως θα νομοθετηθεί απόφαση που στην ουσία θα αντιτίθεται στην ήδη υπάρχουσα απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου .

Δεν εναντιωνόμαστε σε καμία προοδευτική κίνηση, αρκεί όμως αυτή να στηρίζεται σε ορισμένες βασικές προϋποθέσεις . Δεν είναι δυνατόν να εξισώνουμε τις ανάγκες μιας εκ των πραγμάτων τουριστικής αγοράς όπως αυτή των νησιών μας , με οποιαδήποτε άλλη περιοχή , που εντάσσεται φωτογραφικά στις τουριστικές περιοχές όπως τα αεροδρόμια και οι επιχειρήσεις πέριξ αυτών, με απώτερο σκοπό μόνο το όφελος των μεγάλων αλυσίδων προκαλώντας παράλληλα ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου με 8 ψήφους υπέρ και 1 κατά, αποφάσισε μετά και από την απόφαση της ΕΣΕΕ , να συμμετέχει στο
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5/2017
ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να μην προχωρήσουν σε καμία νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση των Κυριακών και να αντιληφθούν ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλει αποκλειστικά και μόνο στην ανυπαρξία του υγιούς ανταγωνισμού και στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , διαφορετικά θα μας βρουν όλους μαχητικά απέναντι τους , με δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β.ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ Α.ΚΑΪΛΑΝΗΣ

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog