Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταδικάστηκε ο 30χρονος που έσφαξε τη μάνα του στο Ξυλόκαστρο

- Advertisement -

«Τον περιορισμό στο ψυχιατρικό κατάστημα του Κορυδαλλού για 12 έτη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου στον 30χρονο που τον Ιούλιο του 2016 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του, ..
στα Γελινιάτικα Κορινθίας καθώς όπως είχε υποστηρίξει, προανακριτικά, τον καθοδήγησε μια φωνή.

Όσο για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 2,5 ετών…», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αθηναικά ΜΜΕ

Σχετικά με το θέμα αναφέραμε μεταξύ άλλων σε πρωινή μας ανάρτηση: «Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει σήμερα ο 30χρονος που τον Ιούλιο του 2016 κατέσφαξε τη μητέρα του, στα Γελινιάτικα Κορινθίας καθώς όπως είχε υποστηρίξει, προανακριτικά, τον καθοδήγησε μια φωνή. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πάγωσε τη μικρή κοινωνία του χωριού και άφησε ανεξίτηλες μνήμες στον αδερφό του κατηγορουμένου καθώς ήταν εκείνος που βρήκε σφαγμένη τη μητέρα τους, μέσα στο υπνοδωμάτιό της.

Ήταν ξημερώματα της 17ης Ιουλίου όταν ο αδερφός του δράστη, επιστρέφοντας από τη νυχτερινή του εργασία και εισερχόμενος εντός της οικίας, όπου διέμενε όλη η οικογένεια μαζί, αντίκρισε τη μητέρα του νεκρή πάνω στο κρεβάτι της, γεμάτη αίματα, έχοντας δεχθεί χτυπήματα με μαχαίρι στο λαιμό και το θώρακα. Γεμάτος από αίματα ήταν και ο χώρος στο δωμάτιο του αδερφού του, τον οποίο όμως δεν βρήκε μέσα στο σπίτι. Αμέσως, ο αδερφός του 30χρονου ενημέρωσε την αστυνομία και έπειτα από έρευνα που έγινε γύρω από την οικία, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο πεσμένο στον δρόμο και γεμάτο αίματα. Ερωτώμενος από τους αστυνομικούς, ομολόγησε, αμέσως, την πράξη του, χωρίς να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο λόγο, για τον οποίο προέβη σε αυτήν.

Κατά την απολογία στον ανακριτή ο 30χρονος φέρεται να ομολόγησε: Καθόταν έξω και κοιτούσε το φεγγάρι. Τότε πήγε η μητέρα του και του ζήτησε να μπει μέσα. Επέμενε και δεν ήταν ήρεμη. Τον τραβούσε να μπει μέσα. Πάνω στην αγριότητα την έσπρωξε. Πρώτα μπήκε η μητέρα του μέσα και μετά εκείνος. Τότε, άκουσε μια φωνή να του λέει ή εκείνος ή η μητέρα του. Το σκέφτηκε λίγο αλλά μετά τη σκότωσε.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Γεωργόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr κάνει λόγο για βαρύτατα ψυχολογικά προβλήματα του εντολέα του. «Πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία με την πλήρη και ακριβή έννοια του όρου. Ο εντολέας μου ήδη έχει εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του και τη συντριβή του για την ομολογημένη αποτρόπαια πράξη του. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη την οποία και εμπιστευόμαστε θα αντιληφθεί το μέγεθος των ήδη διαγνωσμένων βαρύτατων ψυχικών προβλημάτων του εντολέα μου, τα οποία τον οδήγησαν στη διάπραξη ενός εγκλήματος άνευ αντιλήψεως του άδικου της πράξης του, εκείνη τουλάχιστον τη στιγμή. Πρόκειται για ένα συνάνθρωπό μας που έχει χάσει πλέον τα πάντα στη ζωή του και έχει ανάγκη από βοήθεια».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog