Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι την 15η Μαϊου

- Advertisement -

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως ήταν γνωστό (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί…

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, εφόσον δεν έχει εκδοθεί νέα απόφαση για την μεταβολή τους στην εκάστοτε Περιφερειακή Ενότητα. Επιπλέον επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ως εκ τούτου οι εαρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν από την 1η έως την 15η Μαΐου με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 7 Μαΐου.
Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994), ενώ το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου είναι από 11:00 έως 15:00.

Οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία καθορίστηκε ως αργία με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά η Τρίτη, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017.

Τέλος , υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog