Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι 300 της Σπάρτης πέρασαν από το Λουτράκι (video)

- Advertisement -

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των “300 της Σπάρτης” και του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα, 21 αθλητές από την Αμερική ξεκίνησαν από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη μια πεζή πορεία 378 χιλιομέτρων, από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο)…

Το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Μαΐου οι συμμετέχοντες, πέρασαν από το Λουτράκι και κατέληξαν στην Περαχώρα…

Για να καταλήξουν όμως εκεί οι αθλητές, έχοντας φτάσει αισίως στην τέταρτη ημέρα της μεγάλης τους διαδρομής, περπάτησαν σήμερα συνολικά 53 χιλιόμετρα. Αφού πέρασαν μέσα από το αρχαίο στάδιο της Νεμέας, τα χωριά Χιλιομόδι και Σολομό έφτασαν ως τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου και συνεχίζοντας μέσα από τις πόλεις της Κορίνθου και του Λουτρακίου τερμάτισαν τη σημερινή τους διαδρομή στην Περαχώρα.

Λίγα λόγια για την πορεία

Πορεία πεζή πάνω στο δρόμο που περπάτησαν οι αρχαίοι «Σπαρτιάτες»  με στρατηλάτη το βασιλιά τους Λεωνίδα το 480 π.Χ, για να αναχαιτίσουν την επέλαση των «Περσών» του Ξέρξη προς την Ευρώπη καθορίζοντας τη ροή της παγκόσμιας Ιστορίας .

Η απόσταση των 378 χιλιομέτρων από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες, θα καλυφθεί σε οκτώ συνεχείς ημέρες (ΕΤΑΡΕ), κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ακολουθώντας μία καλοσχεδιασμένη διαδρομή πάνω σε περιφερειακό οδικό άξονα. Με μέγιστο υψόμετρο διέλευσης τα 1.240 μέτρα και μέσο όρο καλυπτόμενης απόστασης ανά ημέρα  50 περίπου χιλιόμετρα, οι περιπατητές θα διασχίσουν πόλεις, μικρά χωριά, βουνά, μονοπάτια, αρχαιολογικούς, και άλλους ενδιαφέροντες χώρους και περιοχές.

Η πορεία αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα  και είναι από τις ελάχιστες γενικά στον κόσμο τέτοιας μορφής. Διεξάγεται από 7 έως και τις 14 Μαΐου.

Το πρόγραμμά τους μέχρι τις Θερμοπύλες:

5η ΗΜΕΡΑ πορείας
                                                           
Διαδρομή: Περαχώρα – Πάτημα Βιλίων, απόσταση 49 χλμ.


Διασχίζοντας τους πρόποδες του όρους Γεράνια κατεβαίνουμε στο επίπεδο της θάλασσας στις περιοχές Σχίνο, Βαμβακιές, Αλεποχώρι, Ψάθα και συνεχίζοντας ανεβαίνουμε προς το όρος Κιθαιρώνας στην περιοχή των Βιλίων.


6η ΗΜΕΡΑ πορείας
                                                           
Διαδρομή: Πάτημα Βιλίων – Αλίαρτος, απόσταση 49 χλμ.

Διασχίζοντας το όρος του Κιθαιρώνα, ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς και πανοραμικής θέας οδηγούμαστε στην περιοχή της Αλιάρτου μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών το Μελισσοχώρι, τις Θεσπιές το Άσκρι.

7η ΗΜΕΡΑ πορείας
                                                                 
Διαδρομή: Αλίαρτος – Μόδι, απόσταση 55 χλμ.

Όλη επίπεδη και κάπως μονότονη η σημερινή μας διαδρομή, μας οδηγεί στον σημερινό μας προορισμό μέσα από σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία όπως το Θούριο και τη Χαιρώνεια. Σημερινός μας προορισμός το Μόδι.


8η ΗΜΕΡΑ, πορείας Κυριακή 14 Μαΐου 2017
                        
Διαδρομή: Μόδι – Θερμοπύλες, απόσταση 31 χλμ.

Επανερχόμαστε στις ομορφιές των διαδρομών με απίστευτη θέα διασχίζοντας το όρος Καλλίδρομο και κατεβαίνοντας προς το τέρμα στις Θερμοπύλες, μέσα από τα χωριά Μενδενίτσα και Ανάβρα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog