Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεγάλη δυσφήμιση για το Λουτράκι!!! Του alex

- Advertisement -

Από τη μία ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων δίνει αρκετά χρήματα για την προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής και από την άλλη δίνει μία και χύνει την καρδάρα με το γάλα…

Το ειδησεογραφικό site, protothema.gr, δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο με τίτλο: “Κορινθιακός: Χελώνες και δελφίνια στη μάχη κατά των μεδουσών!”

Την είδηση αυτή, κοινοποίησαν αρκετοί στα προφίλ τους στο facebook. Ανάμεσα σε αυτούς που το κοινοποίησαν, ήταν και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης!
Πού είναι το κακό θα πει κανείς μιας και ο τίτλος μιλάει για καταπολέμηση ενός φαινομένου που είναι σε έξαρση και προβληματίζει αρκετό κόσμο εν όψει καλοκαιριού…
Το κακό, δεν βρίσκεται στον τίτλο, αλλά στο κείμενο που συνοδεύει τον τίτλο, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω…
Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της παρουσίας μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας σε συνδυασμό με την υπεραλίευση και την μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος συμβάλλουν στην έξαρσή του.  

Οι επιχειρηματίες, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι παραθεριστές που ευελπιστούσαν ότι οι κρύες θάλασσες του φετινού χειμώνα θα περιόριζαν το φαινόμενο απογοητεύτηκαν όταν το περασμένο Σαββατοκύριακο διαπίστωσαν ολόκληρα κοπάδια από τσούχτρες στις θάλασσες τους.

Μέλη του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου – Loutraki Dive Club που οργανώνουν σημαντικές δράσεις υποβρύχιου καθαρισμού των βυθών, στην προτελευταία κατάδυση τους στις θαλάσσιες περιοχές Παναγίτσα και Φλάμπουρο αντίκρισαν μεγάλο πληθυσμό από Pelagia noctiluca – η μόνη ­μέδουσα που είναι και τσούχτρα και μάλιστα πολύ κοντά στην ακτή.

«Το συγκεκριμένο είδος με το που σε ακουμπήσει ελευθερώνει μια νευροτοξίνη που για κάποιους ανθρώπους μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη» είχε αναφέρει σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.  ο κ. Χρήστος Μπάρλας που ανήκει στους Αυτοδύτες Λουτρακίου.

Πριν από μερικές μέρες, όπως είχε γράψει το protothema.gr  πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Αίγιο από αρμόδιους επιστημονικούς φορείς προκειμένου να ενημερώσουν για την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου, κ. Γιώργος Γκιώνης είχε απευθύνει ερώτηση στην Δρ. Σ. Ζερβουδάκη, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) ζητώντας να πληροφορηθεί, αν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα μέτρα που μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο της παρουσίας των μεδουσών.

Αν και η κυρία Ζερβουδάκη δεν ήταν σε θέση να προτείνει τοπικού χαρακτήρα μέτρα άμεσης παρέμβασης μικρής κλίμακας, ωστόσο αυτό που προέκυψε από τις συζητήσεις των δημάρχων με τους επιστήμονες είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ή τουλάχιστον να γίνουν προσπάθειες για να περιοριστεί.

Πώς;

Με την τοποθέτηση διχτυών ( στο Λουτράκι είχαν τοποθετήσει και στο παρελθόν δίχτυα με επιτυχία) αλλά και με τον εφοδιασμό των θαλασσών με χελώνες καρέτα- καρέτα και μεγάλα ψάρια όπως είναι τα δελφίνια, οι τόνοι κ.α. που τρέφονται με μέδουσες και τσούχτρες.
Ενδεικτικά το δελφίνι καταναλώνει πάνω από 80 κιλά θαλάσσιων ασπόνδυλων σε ημερήσια βάση και η χελώνα πάνω από 100 με 120 κιλά, καθώς οι μέδουσες αποτελούν την βασική της τροφή.
  
« Τα δίχτυα, οι χελώνες και τα μεγάλα ψάρια θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στον περιορισμό του φαινομένου, όμως για να έρθουν, παραδείγματος χάρη, οι χελώνες θα πρέπει παράλληλα να δημιουργηθούν και αμμώδεις προστατευμένες περιοχές που θα μπορούν να γεννήσουν τα αυγά τους» διευκρίνισε στο protothema.gr η κυρία Ζερβουδάκη.

Η κυρία Ζερβουδάκη έχει προσκληθεί από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου για να μιλήσει σε επιχειρηματίες και πολίτες την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Μαΐου, που ανησυχούν για την επιμονή του φαινομένου που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερα χρόνια!

« Έχουμε ήδη ακυρώσεις από τακτικούς πελάτες που μας ενημερώνουν ότι φέτος εξαιτίας των μεδουσών θα αναζητήσουν άλλους προορισμούς για τα καλοκαιρινά τους μπάνια» αναφέρει στο protothema ξενοδόχος που δραστηριοποιείται στο Λουτράκι.

« Πρέπει όλοι να συμβάλουμε κι αν χρειαστεί να βοηθήσουμε την δημοτική Αρχή να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να μπουν τα δίχτυα αλλά και για να φέρουμε τις χελώνες. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» καταλήγει.

————————————————————————-

Αυτό που αξίζει να διαβάσει κανείς είναι η πρότελευταία παράγραφος. Εκεί που αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ξενοδόχος που δραστηριοποιείται στο Λουτράκι, αναφέρει σε μια από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες της Ελλάδας ότι πελάτες ακυρώνουν τις κρατήσεις στο ξενοδοχείο του και θα αναζητήσουν άλλους προορισμούς για τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Και ο δήμαρχος, αντί να κάνει μήνυση στην ιστοσελίδα protothema για δυσφήμιση, κοινοποιεί αυτό το άρθρο στο facebook…

Φυσικά, το πρόβλημα των μεδουσών είναι υπαρκτό και μεγάλο και οφείλουμε να δώσουμε και την πρέπουσα σημασία και την απαιτούμενη προσοχή ώστε να λυθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα. Αλλά πόσο καλό κάνει στον τόπο να μην αντιδράμε στη δημοσίευση τέτοιων ειδήσεων και μάλιστα σε μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές σελίδες της Ελλάδας με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά; Και να τα κοινοποιούμε στο facebook; Πώς θα βγάλουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του “τσουχτρότοπου” μετά; Πόσα χρήματα θα χρειαστούν; Τους επιχειρηματίες της περιοχής που μόνο από αυτό το δημοσίευμα θα χάσουν κάποιο κόσμο ποιός θα τους αποζημιώσει;

Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι αν ένας Αθηναίος  π.χ. διαβάσει αυτή την είδηση, θα τρέξει να έρθει στο Λουτράκι για να είναι αυτός ο πρώτος που θα τσιμπήσουν οι τσούχτρες…

Όσο για τον ξενοδόχο του Λουτρακίου που έκανε αυτή τη δήλωση (αν την έκανε και δεν πρόκειται για κατασκεύασμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας για να διανθίσει το άρθρο), καλό θα ήταν και ο Σύλλογος Ξενοδόχων και ο LTO, να τον αποβάλλουν από μέλος τους γιατί δυσφημεί τον τόπο με το περιεχόμενο των δηλώσεών του και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο…

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και άλλο site, Πελοποννησιακού ενδιαφέροντος (pelop.gr) και δημοσιεύει άρθρο που τιτλοφορείται: “Οι τσούχτρες απειλούν τον τουρισμό του Λουτρακίου!”…

Με τις υγείες μας…

alex

- Advertisement -

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά ρε μεγάλε θα έρθει μια,δυό, τρείς φορές ο Αθηναίος και να μην μιλήσει αλλά μετά τι θέλεις να κάνει; Θα κολυμπάει παρέα με εκατό τσούχτρες γύρω γύρω; Απλά δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του…

  2. οταν καποτε ο παυλου εβαλεωτα διχτυα τον κατηγορουσατε για υπερχρεωση και τζαμπα εξοδα τωρα που φαινεται εν συγκρισει το εργο σε σχεση με τους επομενους απ αυτον δημαρχους λουστειτε τους και μη κανετε παραπονα

  3. Πρέπει άμεσα να απαγορευτεί το ψάρεμα με δίχτια και ανεμοτρατες στον Κορινθιακό κόλπο, έχει γίνει ανεξέλεγκτη υπεραλίευση για πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν ψάρια να φάνε το πλατό, δεν βλέπετε τα καϊκια το χειμώνα κάθε μέρα που απλώνουν δίχτια 15 μέτρα από τον αιγιαλό.

  4. ολοι σας δυσφημουν .Ελεος ρε παιδια .
    Για τις λυσεις δεν νομιζω να βοηθουν τα διχτυα μιλαμε για μεγαλη παραλια και τα θαλασσια δεν κολυμπουν επιφανειακα για να τα σταματαει .

  5. Το κείμενο το έγραψε ο φριξος δρακοντιδης (φίλος του χρηστου μπαρλα)
    Ο οποίος δουλεύει στο πρώτο θέμα και κάνει διακοπές χρόνια στο Λουτράκι.
    Και ο σύλλογος που είναι μέλος ο χρηστος μπαρλας, ανάρτησε σχετικό δελτίο τύπου για τις τσούχτρες !!
    Τυχαία όλα αυτά !!
    Μάλλον όχι.
    Καλό καλοκαίρι ..

  6. Λιγη σκεψη παραπανω δεν βλαπτει,για να μην πω τιποτα χοντρα…
    Οσοι εχουν δει τις μεδουσες απο κοντα,θα καταλαβουν πως κανενα διχτυ δεν μπορει να τις σταματησει.Δεν ειναι ενα μεγεθος. Τις ειδα απο πολυ κοντα και ξερω. Να φερουν χελωνες και να απαγορεψουν τις τρατες για δεκα χρονια στον Κορινθιακο που εχουν καταγαμησει τον βυθο,και δεν εχουν αφησει γονο για γονο. Ας ακουσουμε μια φορα και μια επιστημονικη αποψη,τεκμηριωμενη και να κανουμε σωστα οτι μας λενε. Το θεαμα απο ψηλα ειναι αποκαρδιωτικο για τους λουομενους. Καντε τωρα οτι πρεπει για να ειναστε ενταξει του χρονου.

  7. Βγαίνουν οι άλλοι Οι απίθανοι στη Βουλιαγμένη δυσφημούν την περιοχή κάνε μόκο ο Γκιώνης αντί να τους πάει στη δικαιοσύνη.
    Γίνεται αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα Το αναδημοσιεύει ο Γκιώνης τι άλλο θέλετε και περιμένετε να δείτε για να καταλάβετε πώς ο άνθρωπος δεν είναι υπέρ του Λουτρακίου.

  8. Ston 11:02 μ.μ
    Βρε στρουφάκι ότι κακώς κείμενο, για σένα είναι από μένα…??
    Αυτά τα φαινόμενα ήσαν από πριν ο μπαμπάς σου έλθει στο Λουτράκι…!!
    Η φύση είναι φύση, και κάθε χρόνο-χρόνια έχουμε αλλαγές ήτοι μύγες-κουνούπια –τσούχτρες κ.α…
    Τίποτα δεν μπορεί να κάνει κανείς, απλός υπομονή…
    Έδωσε 80 εκτ. δραχμές (250 χιλ. ευρώ.) ο Παύλου..
    Έδωσε ποιο παλαιά ο Γιωτάκης 50 εκτ δραχμές (150χιλ ευρώ..)
    Και άλλα αρκετά για συντήρηση αυτόν…!!
    Και τι έγινε…??
    Απλός τώρα τελευταία με της ηλεκτρονικές εφημερίδες
    αυτόμαστιγωνόμαστε…
    Και δυσφημίζουμε τον τόπο μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε..!!
    Τα τσιμπούρια -ψείρες στα σκυλιά σας δεν σας πειράζουν..??

  9. Ειδα κατι φωτο πριν κατι μερες ενα βαρκακι να εχει μαζεμενες τσουχτρες σε σακια.δεν θα μπορουσαν να το βγαζαν να μαζευει ολο το χειμωνα και γενικα οταν εχει τσουχτρες?

  10. τι να πω!!!δηλαδη τι να κανει ο δημαρχος να πει ψεματα η να μην αναφερει τπα γενικα!!δεν θα το δει ο κοσμος??δεν πρεπει να γνωριζει τι γινεται?? ο δημαρχος φταιει για τις μεδουσες!!τι να πω!!δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο αλλα το να κρυψει η να μην ενημερωσει για ενα προβλημα που υπαρχει και μπορει να ειναι και επικυνδινο για καποιους ανθρωπους ειανι τουλαχιστον ανευθυνο!!

  11. Ποια υπεραλιευση ;;; που την ειδατε ?ποσες τρατες φευγουν απο το Λουτρακι ???καμια ..ενα καηκακι βγαινει μια στο τοσο ..κορινθο παλι τα ιδια..3-4βαρκουλες !Πριν 20χρονια θυμαμαι τα φωτα τ βραδυ απο τις βαρκες φαινονταν .Τα τελευταια …δεν βγαινουν ..αντε να ειναι καμια 7-8 που βγαινουν επαγγελματικα..εγω σαν απλος πολιτης δεν βλεπω υπεραλιευση απο την μερια Κορινθου-Λουτρακιου..

  12. Αντί να βάζετε τον κόσμο σε σκέψη για το πως μπορει να περιοριστεί το φαινόμενο κατηγορείται τους δημοσιογράφους που προβάλουν και καλα κάνουν το προβλημα! Εσεις τι σόι δημοσιογράφοι υποτίθεται πως είστε όταν πάτε να κουκουλώσετε το προβλημα . Ο τουρίστας θα έρθει , θα τσιμπήσει , θα ρωτήσει στη παραλία τι και πως , θα του πουν οτι το κακό ξεκίνησε απο πέρυσι και απλα δεν θα ξανάρθει . Νομίζετε οτι περίμενε την δημοσιογραφική έρευνα για να μαθει τι παιζει στο Λουτρακι με τις τσούχτρες ; οι επιστήμονες μίλησαν κύριοι , η υπεραλίευση τα διέλυσε ολα , ομως Εσεις αντί να θίξετε την πραγματική αιτία του προβλήματος επικεντρώνεστε στην προτελευταία παράγραφο ! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας …

  13. Καλύτερα να φροντίσετε να τσονταρουμε ολοι για δίχτυα και χελώνες και αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουν την δουλεια τους. Δυστυχώς μονο όταν προβάλεται το προβλημα γεννούνται ελπίδες για την λύση του.

  14. Δεν έχεις δίκιο Αλεξ ! Αυτό που αναφέρεται οτι είπε ο ξενοδόχος είναι και η ουσία του αρθρου ! Αν δεν υπήρχε αυτή η παράγραφος θα άλλαζε κάτι;
    Σταύρου Γιώργος

  15. οπως και σε οτιδηποτε αλλο διακρίνω πάλι εθνική ομοψυχία…..
    απλα,αυτη η χωρα δεν αλλαζει με τιποτα..
    ειμαστε ολοι 3 λαλλουν και 2 χορευουν.
    και οι τσουχτρες θα μας τσιμπησουν,και ολα τα δεινα του πλανητη σε μας θα ερθουν με τα μυαλα που κουβαλαμε !!!

  16. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΩΝΕΣ ΘΑΛΛΑΣΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ , ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΕ….

  17. Είπα να μην γράψω …
    Διότι το θέμα για μένα είναι σχεδόν ανύπαρκτο ή τουλάχιστον επιφανειακό…!
    Και το κάνετε χειρότερο με την ανακύκλωση των δημοσιευμάτων σας…..!!
    Ας πούμε ότι βάλουμε δίχτυα :
    Πόσα μέτρα φάρδος 30 μετρά όπου είναι περίπου το βάθος από το λιμάνι Λουτρακίου –Κορίνθου..??
    Πόσα μέτρα μήκος 4km όπου είναι περίπου έως την Κόρινθο…
    Δηλαδή αυτό το δίχτυ ποια μαούνα-γερανός θα το σηκώσει μετά….???
    Πόσες μέρες θα κάνουν για να το καθαρίσουν από αυτό το ζελέ τον μεδουσών –άμμο-πλαγκτόν κ.α…??
    Πόσα κιλά ψάρια θα έχει…???????????
    Μιλάτε για υπέρ αλιεύσεις εδώ..!!
    Και μετά, δεν θα έλθουν οι άλλες…??
    Δηλαδή αυτό θα γίνετε κάθε τρις μέρες…??

    Δεν γνωρίζετε εσείς (και οι divers) οι τσούχτρες κολυμπούν, και στην επιφάνεια αλλά και στον βυθό..!
    Τέλος το φαινόμενο δεν το γνωρίζετε ότι δεν είναι Λουτρακιώτικο –Κορινθιακού – πανελλαδικό ή της μεσογείου ολόκληρης…..
    Δεν το γνωρίζετε και αυτό…??
    Τότε προσπαθήστε να μάθετε μερικά πράγματα…
    Και μετά να γράφετε διάφορες αρλούμπες
    για δίχτυα -χελώνες -δελφίνια κ.α

  18. Η υπευθυνότητα , τόσο από μεριάς Δήμου όσο και από τα μέσα ενημέρωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου για το φαινόμενο αυτό άμεσα και σε καθημερινή βάση.
    Επίσης για να αισθάνεται ο λουόμενος ασφαλής θα πρέπει σε ορισμένα σημεία, π.χ. δίπλα στο ναυαγοσώστη η και αλλού να δίνονται πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με το νοσοκομείο ή το Κ.Υ. σε όποιον έχει ανάγκη.
    Αυτές οι απλές αλλά πολύ σημαντικές ενέργειες γίνονται στις πολιτισμένες και σοβαρές κοινωνίες.
    Εδώ κάποιοι χαλάσανε τα δόντια τους αναμασώντας την καραμέλα της δυσφήμησης , σταυρώνοντας άρον-άρον όποιον τολμήσει να αναδείξει κάποιο πρόβλημα .
    Γιάννης Κυρ.

  19. http://www.loutrakiblog.gr/2016/12/loutrakiblog_21.html
    http://www.loutrakiblog.gr/2017/05/blog-post_866.html
    http://www.loutrakiblog.gr/2017/02/video_15.html
    http://www.loutrakiblog.gr/2016/07/blog-post_795.html

    Αρκούν αυτά τα δημοσιεύματα του loutrakiblog για να μας αναγνωρίσετε ότι όντως έχουμε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα ή μήπως όχι;

    Σε ποιό από αυτά τα άρθρα μιλάει επιχειρηματίας και λέει ότι ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τα δωμάτια τουρίστες γιατί υπάρχουν τσούχτρες;

    Ελπίζω κάποιοι να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι λέμε…

  20. 1ον. Οι μέδουσες ήταν και πέρυσι. Είναι γελοίο να ψάχνουμε λύση φέτος με το καλοκαίρι να έχει κάνει την εμφάνισή του.
    Τόσο καιρό τι κάναμε;
    2ον. Όλες οι δημοτικές αρχές μέσα στην κρίση, είχαν σαν δικαιολογία, τα λεφτά. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Σε καμια προεκλογική συγκέντρωση δεν ακούστηκε αυτό. Έτσι, γίνομαι και εγώ δήμαρχος.
    3ον. Οι οικολόγοι που είναι; Δεν αγαπούν τις μέδουσες; Η τώρα τους ενοχλούν στο μπανάκι τους; Ο νοών νοείτω.
    4ον. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε , πως σ ένα blog, όπως και στο Lοutrakiblog, τα άρθρα δεν γράφονται από μηχανή που ζυγίζει το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό. Μια άποψη που εκφράζεται, δεν σημαίνει ότι θα είναι αρεστή σε όλους.

  21. Το πρόβλημα σας ειναι οτι δημοσιοποιήθηκε!!!!!δηλ θέλετε το"ο κόσμος τωχει τούμπανο και εμεις κρυφό καμάρι"Κανονικά θα έπρεπε να υπήρχαν και ταμπέλες γιατι μια στραβή να γίνει,και να μην προλάβει αλλεργικό άτομο να αντιδράσει τοτε η διαφήμιση για μπλε σημαία παει περίπατο,όχι μονο στο εντός αλλα και εκτος!!!!το διαδίκτυο δουλεύει 24ωρες το 24ωρο!!!!καντε κατι επιτέλους σοβαρό και σταματήστε τα ΠΟΛΛΑ λόγια………..

  22. Μάγκες αφήστε την κλάψα και σκεφτείτε τι θα κανουμε. Ελάτε να βάλουμε ολοι λεφτα να φέρουμε χελώνες . Να δουλέψουμε τωρα για να φροντίσουμε για το επόμενο καλοκαιρι .. αυτο μάλλον το χάσαμε.

  23. ston 6;59 μ.μ
    Με δυο λόγια κε Αλέκο δεν μπορώ να σας πείσω, με τα δυο μου μεγάλα σχόλια 2:45 π.μ +4:35 μ.μ…!!
    Δεν μπορώ να σας τα κάνω ποιο αναλυτικά,
    δηλ. ποιο ψιλοκομμένο μαϊντανό….
    Θα χρειαστώ μπλέντερ να το κάνω πολτό και μετά να σας το κάνω ένεση στον εγκέφαλο..
    Αντί αυτού εσείς μου προβάλετε της τέσσερις αναρτήσεις σας επί του θέματος…!!
    Όπου, όπως έχω πει, μας κάνουν δυσφήμιση στον τόπο ..!

    ΥΓ π.χ θα ανακυκλώναμε ένα φυσικό φαινόμενο με την σκόνη όπου φέρνει ο νότιος άνεμος, με την σκόνη από την Αφρική και βλέπουμε θαμπά τον ήλιο και τον εισπνέομαι…
    Θα το γράφαμε συνέχεια να το βλέπουν οι Ευρωπαίοι…
    Και να έκαναν ακυρώσεις στα ξενοδοχεία μας…???
    Ουδέν άλλο σχόλιο επί του θέματος φίλε μου…

  24. 12:20 Η ΦΥΣΗ ΟΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΜΕΔΟΥΣΩΝ (ΗΤΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ), ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΙΚΟ ΥΦΟΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑΘΟΛΟΥΡΑ.

  25. Ναι -ναι θέλουμε χελώνες να της δέσουμε με ένα λουρί για να περιφέρονται εδώ κοντά , για να τρώνε της τσούχτρες μας..!!

    Συνήθειες- δραστηριότητες: Οι χελώνες ακολουθούν τα κοπάδια των ψαριών κι έτσι συχνά, πέφτουν στα δίχτυα των ψαράδων και τα σκίζουν…ή να πεθαίνουν από ασφυξία…
    Με αποτέλεσμα οι ψαράδες να της σκοτώνουν διότι τους κάνουν ζημιές….
    Επίσης τρώνε ψαράκια-ψάρια (υπερ αλίευσεις …)
    Επίσης επειδή έχουν πνευμόνια και ανεβαίνουν στην επιφάνεια συχνά , να της χτυπούν τα ταχύπλοα -πλοία..
    Επίσης πάνε να γεννήσουν εκεί όπου γεννήθηκαν….
    Άρα θα μας έλθουν πάλη εδώ στην πλάζ Λουτρακίου..!!
    Θα της βάλουμε ηλεκτρονικό δακτυλίδι..?
    Μα τι λες βρε ανόητε…..

  26. 9:42 μ.μ. Aφού σε ενοχλεί και η λύση της χελώνας, γιατί δεν αρχίζεις εσύ να ψαρεύεις τσούχτρες και να τις μαγειρεύεις γιαχνί να γλυτώσουμε και από σένα με τις μπαρούφες σου και από δαύτες και ίσως-ίσως σου δίνει κανα χιλιαρικάκι ο δήμος που καθαρίζεις την θάλασσά μας.

  27. ston 11:17 μ.μ
    Τέλος…
    Εγώ λέω βρε alexaco να ρίξουμε μια ατομική βόμβα στον Κορινθιακό να δεις πώς εξαφανίζονται οι τσούχτρες…!!!
    Ούτε δίχτυα-δελφίνια-χελώνες-ούτε πολλά έξοδα σε εργατοώρες ναυτιλιακών εργατών..…!!

  28. 3:35 π.μ. σου προσβάλαμε τις τσούχτρες, κύριος? Σου αρέσει να κολυμπάς μαζί τους? Δεν είναι όλοι οι λουόμενοι σαν κι εσένα να απολαμβάνουν τα τσιμπήματά τους.

  29. ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΦΑΡΑ. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΛΑΨΑ. Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ, Η ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ, ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ, ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΆΣΣΑ, ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. ΡΕ ΟΥΣΤ

  30. 3'35. ωραίος είσαι εσύ‼ Θα καταστρέψουμε το περιβάλλον επειδή εσύ θέλεις να κολυμπάς χωρίς τσούχτρες. Λειτουργεί το ρημάδι το μυαλό σου ή καίει κακής ποιότητας κηροζίνη? Τί λέει ρε το ανισόρροπο άτομο?????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog