Με μία πολύ αυστηρή επισήμανση στον Νίκο Βούτση, για την παραβίαση της προτεραιότητας στις ομιλίες των αρχηγών, ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά…

«Κύριε πρόεδρε εδώ είναι το σπίτι σας να κάνετε ό,τι θέλετε. Για πρώτη φορά δεν υπήρξε σεβασμός στη σειρά των ομιλητών. Ο λαός περίμενε να ακούσει απαντήσεις. Όχι να δει μια στημένη παράσταση με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής. Ένα πολιτικό σύστημα που δείχνει πολύ κατώτερο από τις ανάγκες του λαού. Η κρίση του θα είναι αμείλικτη».

Στη συνέχεια μίλησε για συμφωνία ντροπής που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Ενώ είχε προηγηθεί η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Μια κυβέρνηση που φορτώνει στους πολίτες περισσότερα από 14 δις κόστος από τη δική της ανικανότητα.

Η κυρία Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην απελευθέρωση των απολύσεων, στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, τη μείωση των ειδικών μισθολογίων, την αύξηση των εισφορών και τη μείωση του αφορολόγητου.

«Και όλα αυτά χωρίς καμία ρύθμιση για το χρέος» προσέθεσε και έθεσε ως πήχη της όποιας απόφασης τη ρύθμιση που προέβλεπε η συμφωνία του 2012.

«Μιλούσατε για εθνική κυριαρχία και έχετε βάλει ταμπέλα «πωλείται» πάνω από την Ελλάδα» συνέχισε στην κριτική της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ξεγυμνωθήκατε, χάσατε και το τελευταίο φύλλο συκής» είπε χαρακτηριστικά.

«Μην περιμένετε από εμάς συνενοχή, όχι σε όλα» ξεκαθάρισε τη στάση του κόμματος της.

«Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο ένα σχέδιο: να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Τάζει προσλήψεις φαντάσματα την ώρα που διαλύονται τα νοσοκομεία και κάνει σύγκριση με το τι έγινε στην Υγεία τη δεκαετία του 80′. Έβαλε η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες» τόνισε.

Στα θέματα διαφάνειας είπε ότι μετά την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ Channel η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με άλλον επιχειρηματία, έχοντας χάσει οριστικά το ηθικό της πλεονέκτημα.

Αν τολμάτε παραιτηθείτε, κατέληξε και επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση.  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το αρνούνται, αλλά η συνεργασία θα γίνει πράξη με την αλλαγή των συσχετισμών.