Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Ζούμε έναν εφιάλτη – Είναι η μεγαλύτερη απάτη που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία

- Advertisement -

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. «Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία» είπε χαρακτηριστικά…
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ζούμε σήμερα ένα εφιάλτη που είναι αποτέλεσμα των επιλογών των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν δεν διακόπταν η πορεία της χώρας».

Υπογράμμισε ότι «η πατρίδα μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς τέλος».

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας μάλιστα ότι «η πραγματικότητα είναι ωμή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε ξαναδεί όμοια απάτη στη σύγχρονη ιστορία» για να συμπληρώσει ότι η απώλεια εθνικού πλούτου ανέρχεται στα 26 δισ. ευρώ.

Στο σημείο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει τι ένιωσε όταν άκουσε τον κ. Βαρουφάκη να λέει ανοησίες το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Είχατε πει ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και τώρα τα υπογράφετε δύο- δύο και με τα δύο χέρια» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού που παραβιάστηκαν. «Πήγατε από το go back κυρία Μέρκελ στο ευχαριστώ κυρία Μέρκελ, υποσχεθήκατε να τελειώσετε με το παλιό και χρίζετε ένα νέο πελατειακό κράτος, έχετε καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο» υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη και ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Από τη στιγμή που ένας αριστερός γίνεται εξουσιομανής αμοραλιστής δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια για το τι θα κάνει για να παραμείνει στην εξουσία» ανέφερε, δανειζόμενος σχετική αποστροφή από δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

Και έστρεψε το βλέμμα του προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί».

Περνώντας στο θέμα της προνομοθέτησης υπενθύμισε παλαιότερη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην οποία υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να τα δεχθεί η κυβέρνηση. Υπενθύμισε και τη δέσμευση Τσακαλώτου ότι θα παραιτούταν αν έπεφτε το αφορολόγητο. Τρίτος στη λίστα της αναξιοπιστίας ήταν ο υπουργός Άμυνας, τον οποίο κατηγόρησε πως αθέτησε όλες του τις δεσμεύσεις προς τους στρατιωτικούς.

Και εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό, είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήκωσε τον τόμο του τέταρτου μνημονίου. Είναι το πιο βαρύ κυριολεκτικά είπε, προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών.

«Θριαμοβολογείτε για το πλεόνασμα, είστε η καλύτερη διαφήμιση για τη λιτότητα στην Ευρώπη» συνέχισε «ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και τώρα έχουμε μέτρα χωρίς λεφτά».

Το τέταρτο μνημόνιο έχει μέτρα και για το ’17 και το ’18, τόνισε και αναφέρθηκε (μεταξύ άλλων) στη μείωση του επιδόματος θέρμανσης, την περικοπή ειδικών μισθολογίων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Και προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από τα αντίμετρα είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Σας έχω μία πρόταση κύριε Τσίπρα. Αν είναι 7 δις τα αντίμετρα και 4,5 τα μέτρα μην πάρετε μέτρα, δώστε αντίμετρα 2,5 δις από τώρα»!

«Λέτε ψέματα γιατί θα εφαρμοστούν μόνο στο μέρος της υπέρβασης του στόχου του 3,5% και μόνο αν εγκριθούν από τους δανειστές» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και επικαλέστηκε για του λόγου το αληθές τη χθεσινή μιλία του Νίκου Φίλη.

«Είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να συνδέει τη διατροφή των παιδιών με πλεονάσματα, τι θέλετε να διαλύσετε τη χώρα για να κάνετε πολιτική επιδομάτων» ρώτησε τον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να επιστρέψει στους πολίτες όσα τους πήρε χωρίς λόγο.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις τροπολογίες της ΝΔ για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κοκ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog