Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για μεγάλη Κορινθιακή επιχείρηση

- Advertisement -

Με την ανάληψη της Famar από την Pillarstone, (εξέλιξη την οποία είχε αποκαλύψει το Capital.gr), η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων έλαβε και επισήμως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το βάπτισμα του πυρός στην ελληνική αγορά…

Η Famar έγινε λοιπόν η πρώτη εταιρεία που περνά υπό τη διαχείριση της Pillarstone, εταιρείας χαρτοφυλακίου συγκεκριμένων κεφαλαίων και λογαριασμών που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η KKR Credit, και έπεται συνέχεια.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως η πλατφόρμα “σκανάρει” τουλάχιστον τρεις εταιρείες από τον κλάδο των τροφίμων, και οι κρούσεις στους υφιστάμενους μετόχους έχουν ήδη γίνει, αν και επισήμως αυτό διαψεύδεται.

Οι εταιρείες που κοιτάζει η Pillarstone και δεν αποκλείεται να μεταφερθούν στην πλατφόρμα για αναδιάρθρωση, είναι η εταιρεία κατεψυγμένων ιχθυηρών Καλλιμάνης και οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Χρυσά Αυγά και Zouras Farm. Και οι τρεις εταιρείες, μικρές με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι παραγωγικές, έχουν ισχυρό brand name στην αγορά, οι δύο από τις τρεις είναι market leader στον κλάδο τους έχουν και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στελέχη των εν λόγω εταιρειών διαψεύδουν πως βρίσκονται σε συζητήσεις με την Pillarstone, αν και επιβεβαιώνουν ότι είναι σε επαφές με τις τράπεζες, για την αναδιάρθρωση των δανείων τους και την εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης. Το σίγουρο είναι πως αναζητούν τρόπους να βρουν λύση και να διατηρηθούν στο ράφι.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Καλλιμάνης προχώρησε σε πιλοτική εμπορική συμφωνία με την ΕΛΓΕΚΑ, βάσει της οποίας η τελευταία θα αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της Καλλιμάνης το οποίο θα το συσκευάζει η εταιρεία ιχθυηρών και το τελικό προϊόν θα το προωθεί στην αγορά η ΕΛΓΕΚΑ.

Εκτός από αυτές τις τρεις εταιρείες τροφίμων η Pillarstone “σκανάρει” και άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων μια τουριστική και μια από τον κλάδο της ξυλεμπορίας. Συνολικά στην πλατφόρμα αναμένεται να μεταφερθούν, για διαχείριση και αναδιάρθρωση, μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκια των Alpha Bank και Eurobank, ενώ συζητήσεις πραγματοποιούνται και με άλλες τράπεζες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ

1956 : Δημιουργείται, από την οικογένεια Σκούρτη, το πρώτο σύγχρονο πτηνοτροφείο σε ιδιόκτητη περιοχή στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

1957 : Εκδίδεται η πρώτη κρατική άδεια « περί ωοσκοπήσεως ».

1960 : Κυκλοφορούν οι πρώτες επώνυμες συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ που αρχίζουν να αναπτύσσονται και αυτά.

1960: Ιδρύεται από τον Σωκράτη Παπαγιάννη, Γεωπόνο-Ζωοτέχνη, η πρότυπος πτηνοτροφική μονάδα Σ.Παπαγιάννης Α.Ε. στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

1962 : Καθετοποίηση παραγωγής, εκκολαπτήρια – αναθρεπτήρια –φυραματοποιεία.

1969 : Κτίζονται τα πρώτα πτηνοτροφεία με σύγχρονους θαλάμους με κλωβούς που διαθέτουν πλήρη κλιματισμό.

1975 : Δημιουργία σύγχρονων παρασκευαστηρίων ζωοτροφών από ελληνικά δημητριακά και καλαμπόκι.

1986 : Βιολογικός καθαρισμός λημμάτων και επεξεργασία βιολογικών λιπασμάτων (κοπριά).

1996 : Η « Π.Σκούρτης Α.Β.Ε.Ε » ενώνεται με τη « Σ. Παπαγιάννης Α.Ε.» και δημιουργούν την « Χρυσά Αυγά Α.Ε. »

1997 : Ίδρυση της πρότυπης βιομηχανίας επεξεργασίας προϊόντων αυγού στο Σχηματάρι Βοιωτίας της « SOVIMO HELLAS S.A »

2001 : Παραγωγή των πρώτων βιολογικών αυγών με παράλληλη δημιουργία ξεχωριστού φυραματοποιείου με βιολογικές ελληνικές ζωοτροφές.

2002 : Νέοι κωδικοί εμπλουτισμένων αυγών με βιταμίνες και Ωμέγα 3, καθώς και η πρώτη διεθνώς καινοτομία, αυγά με λιγότερη χοληστερόλη από 20% έως 30%.

2009 : Συνεργασία με τη Disney για Ελλάδα & Κύπρο. Για πρώτη φορά δίνει την άδεια χρησιμοποίησης των ηρώων της σε αυγά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

2011 : Παραγωγή βιολογικών αυγών για πρώτη φορά με Ωμέγα 3 και προσθήκη βιολογικού ελαιόλαδου στη διατροφή των πτηνών τα οποία ανατρέφονται ελεύθερα στους Βιολογικούς Ελαιώνες Σκούρτη.

2012 : Είναι η πρώτη εταιρεία παραγωγής αυγών που ολοκληρώνει την επένδυση αλλαγής κλωβοστοιχιών και λειτουργούν σε νέους διευθετημένους κλωβούς, όπως ορίζεται υποχρεωτικά από 01/01/2012 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ  διαθέτει υπερσύγχρονες ιδιόκτητες πτηνοτροφικές μονάδες στις περιοχές Σχηματαρίου Βοιωτίας και Χιλιομοδίου Κορινθίας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog