Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μαυρολίμνη: Μια λιμνοθάλασσα στο Λουτράκι (video)

- Advertisement -

Η απαράμιλλου κάλλους Μαυρολιμνη βρίσκεται στο Β.Α άκρο του Δήμου και άνηκε διοικητικά στην κοινότητα Πισίων…

Το 1998 επί Νόμου Καποδίστρια πέρασε στον Δήμο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ και στη συνέχεια επί Καλλικράτη στο Δήμο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ .

Πρόκειται για μια λίμνη έκτασης περίπου  80.000 m2 η οποία χωριζόταν από τον κορινθιακό κόλπο με φυσικό ανάχωμα μήκους 800μ.  και πλάτους 11μ. περίπου.

Στο σεισμό των Αλκυονίδων το έτος 1981 ένα τμήμα του φυσικού αναχώματος μήκους 30 μ. υποχώρησε με συνέπεια η λίμνη να συνενωθεί με την θάλασσα του κορινθιακού και έτσι να γίνει λιμνοθάλασσα .

Αποτέλεσμα του φυσικού αυτού γεγονότος ήταν ως λιμνοθάλασσα πλέον η Μαυρολιμνη να αποκτήσει αιγιαλό και παραλία.

Η Μαυρολίμνη, βρίσκεται ανάμεσα στο Αλεποχώρι και τον Σχίνο

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εγω δεν βλεπω να απεκτησε αιγιαλο και παραλια αλλα λιμανι που δεν το εκμεταλλευεται σιγουρα το λιμενικο ταμειο….

  2. Nα μας λειπει η μαρινα εχουμε τσουχτρες μας φτανει δνε μας χρειαζεται η μαρινα να μολυνει την θαλασσα και μη μου πειε κανεις οτι τα σκαφακια θα αδειαζουν τα αποβλητα τους εκει που πρεπει γιατι κανουν μεγαλο λαθος και να το κανναπω τη μαρινα τη θελουν γιατι νομιζουν οτι οισκαφατοι αηνουν λεφτα με το τσουβαλη ποσο λαθος κανετε λοιπον ως κοσμοπολιτης κοσμογυρισμενος οταν πηγαινα διακοπες στα νησια οι σκαφατοι ολοι μερα στο σκαφος καθονταν και τα μεγαλα πλοια που εφερναν τουριστες που εχουν δωσει 4.000 ευρω για αυτη την κρουαζιερα κανανε παζαρια στα μαγαζια απο 1 ευρω να το παρουν 50 λεπτα για αυτο σας λεω δεν αφηνουν τσουβαλια με λεφτα οπως ονειρευστε ολοι σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog