Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άδειες οι φυλακές Κορίνθου

- Advertisement -

Ανάσα στις φυλακές με την ανακατανομή των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, επιχειρεί να δώσει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη…

Με γνώμονα έρευνα-μελέτη που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτυπώνεται ο «χάρτης» των σωφρονιστικών καταστημάτων ανάλογα με τη χωρητικότητά τους, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών, όπου οι κρατούμενοι υποχρεούνται να στοιβάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες κράτησης.

Φυλακές όπως αυτές των Ιωαννίνων, όπου η πληρότητα φτάνει το 201%, με τον αριθμό των κρατουμένων να είναι διπλάσιος από εκείνον που μπορεί να χωρέσει το σωφρονιστικό κατάστημα, καταδεικνύουν το εκρηκτικό πρόβλημα και την αναγκαιότητα άμεσων λύσεων. Η πληρότητα στις φυλακές Τριπόλεως φθάνει το 184,4%, ενώ ακολουθεί το σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων με ποσοστό 167,9%.

Την ίδια ώρα όμως, κάποιες άλλες φυλακές φαίνεται να μην… έλκουν τις μεταγωγές και να παραμένουν στα… αζήτητα για τους κρατουμένους. Οι φυλακές Κορίνθου αποτελούν μία τέτοια περίπτωση, αφού η πληρότητα σ’ αυτές αγγίζει μόλις το 32,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κρατουμένων εντοπίζεται κυρίως στις ανδρικές φυλακές.

Αναλυτικός πίνακας που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και επικαιροποιείται τακτικά τόσο ως προς τον αριθμό των κρατουμένων όσο και ως προς τις διαθέσιμες θέσεις κράτησης δίνει την πραγματική εικόνα των φυλακών, συμβάλλοντας στη διαχείριση του πληθυσμού των εγκλείστων»

zougla.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog