Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο σχεδιασμός της νέας περιόδου για τους “3” της Γ’ Εθνικής..

- Advertisement -

Η ερχόμενη σεζόν στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου θα είναι δύσκολη για όσους συμμετέχουν. Από τον Νομό μας όπως είναι γνωστό θα λάβουν μέρος 3 ομάδες, ΑΟ Λουτράκι, ΑΟ Ζευγολατιού και Πέλοπας Κιάτου. Μια καλή εξέλιξη φυσικά για το ποδόσφαιρο του τόπου που είχε πολλά χρόνια να δει τόσους συλλόγους του στις εθνικές κατηγορίες……

Οι τρεις της Κορινθίας θέλουν να φανούν έτοιμοι στην νέα πρόκληση ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της λίγκας. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως μεγάλος θα είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν του χρόνου από τους ομίλους της Γ’ Εθνικής. Έξι – επτά στον αριθμό ανά όμιλο. Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες υπάρχει η πιθανότητα ενός Πελοποννησιακού ομίλου, με την πιθανότητα οι σύλλογοί μας να βρεθούν σε έναν μαζί με κάποια νησιά να παίζει επίσης. Σε κάθεα περίπτωση αυτά θα τα μάθουμε στην πορεία.

Το δεδομένο είναι ότι ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει νωρίς αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη. Όπως βλέπουμε άλλωστε και μαθαίνουμε τα νέα από τον Πέλοπα Κιάτου, ήδη ξεκίνησε το στήσιμο για την νέα περίοδο, με την διοίκηση να κρατάει τον κορμό της και τον προπονητή που την οδήγησε στην Γ’ Εθνική. Όπως βγαίνει μάλιστα από τους ανθρώπους του συλλόγου προς τα έξω, στόχος είναι η παραμονή του υπάρχοντος ρόστερ και η προσθήκη έξι – επτά αθλητών που θα οδηγήσουν όλοι μαζί τους “ερυθρόλευκους” στην επόμενη ημέρα. Λίγο παραπέρα στην Βόχα και το Ζευγολατιό που κατάφερε την παραμονή με ένα ντεμαράζ από τον Γενάρη και ύστερα, θεωρούμε ότι θα πορευτεί και τη νέα σεζόν με την επιτυχημένη πλέον συνταγή Κολλιάκου. Μεγαλύτερη η εμπειρία από την πρώτη συμμετοχή και ο σχεδιασμός λογικά θα τρέξει επίσης πολύ νωρίς. Ήδη από τον Γενάρη ο σύλλογος έκανε προσθήκες ντόπιων αθλητών και νεαρών με ταλέντο. Πάνω στον κορμό που ήδη υπάρχει θα χτιστεί το Ζευγολατιό του 2018-19. Ο ΑΟΛ που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τραυματισμούς την φετινή περίοδο είναι η πιο έμπειρη ομάδα από τις Κορινθιακές στην κατηγορία. Έχει χτίσει την φανέλα του και έχει την δυνατότητα να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να έχει καλές πιθανότητες και την επόμενη σεζόν. Θα δούμε όσο περνάει ο καιρός πως θα δομηθεί η νέα προσπάθεια και αν θα στηριχτεί στον προπονητή και το υπάρχον ροστερ των “οράνιε”.

Καθημερινά διαβάζουμε σε παννελλαδικής εμβέλειας αθλητικά μέσα για τις δυσκολίες και ιδιαίτερα τις οικονομικές που αντιμετωπίζουν αρκετοί σύλλογοι. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα βλέπουμε βαριές φανέλες να επιστρέφουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης έχει αλλάξει και είναι κάτι που πρέπει να παρατηρήσουμε. Όπως έχει αλλάξει και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα της κρίσης. Ένα άθλημα που κουβαλόυσε ήδη αρκετά προβλήματα προ κρίσης και δεν είχαν να κάνουν μόνο με την οικονομία.

Στην τωρινή συγκυρία πάντως για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη οι 3 ομάδες σε εθνική κατηγορία. Καλό είναι όλοι να βοηθήσουμε από την μεριά μας, φίλαθλοι, μέσα, παράγοντες, αθλητές, ώστε να σταθούν επάξια εκεί και να αξιοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται το ντόπιο ταλέντο, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το αύριό τους.

Γράφει ο Στάθης Ντάγκας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog