Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου του Δήμου Λουτρακίου για σχόλιο (!) στο loutrakiblog

- Advertisement -

Πριν από λίγα λεπτά, λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που αναφέρεται σε σχόλιο (!) που δημοσιεύθηκε στο loutrakiblog.gr…

Σε συνέχεια του ψευδούς και συκοφαντικού δελτίου Τύπου το οποίο φέρεται να έχει αποσταλεί από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, προς συγκεκριμένο Μέσο ενημέρωσης και δημοσιεύτηκε υπό τη μορφή σχολίου στις 24 Μαΐου 2017 και ώρα 1:32 π.μ. σε ανάρτηση του ειδησεογραφικού ιστότοπου loutrakiblog με τίτλο «Σπύρος Καραβούλης στο loutrakiblog: “Κύριοι, βάλαμε επικοινωνιακό αυτογκόλ με τις τσούχτρες”», σας ενημερώνουμε ότι ουδέν δελτίο Τύπου έχει συγγραφεί και αποσταλεί από το γραφείο Τύπου και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, να προσκομίσει και να παρουσιάσει το σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Η ανάρτηση του συγκεκριμένου δελτίου Τύπου αφορά σε σκοπιμότητες των συντακτών του, του μέσου που επέτρεψε να δημοσιευτεί και δεν έλεγξε πρώτα την πηγή από την οποία προέρχεται ως όφειλε, καθώς επίσης, των υπόλοιπων τοπικών ΜΜΕ που το αναδημοσίευσαν και ο Δήμος και ο Δήμαρχος επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματος τους λόγω της συκοφαντικής δυσφήμησης που υφίστανται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προς αποκατάσταση της αλήθειας

    Είμαι αναγνώστης του l.b, ψηφοφόρος της δημοτικής αρχής στις περασμένες εκλογές και σχολιαστής του επίμαχου κειμένου, που αναφέρεται στην παραπάνω ανακοίνωση.
    Το σχολιο μου που δημοσιεύτηκε στην ημερομηνία και ώρα που αναφέρει η ανακοίνωση, για άγνωστους λόγους,(ίσως αδέξιος χειρισμός) δεν είχε την διευκρινιστική εισαγωγή η οποία ήταν:
    " Αν ήμουν στη δημοτική αρχή έτσι θα απαντούσα σε ορισμένους σχολιαστές" και στη συνέχεια να ακολουθήσει το σώμα του κειμένου που δημοσιεύτηκε ως σχολιασμός!
    Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον καθένα,και μόνο με την απλή ανάγνωση, το σχόλιο μου οχι μόνο δεν προσβάλλει,δεν υβρίζει και δεν συκοφαντεί κανένα,αλλά αντίθετα υποστηρίζει την δημοτική αρχή!
    Στην διευκρίνιση αυτή προβαίνω για τους εξής λόγους!
    Ο πρώτος λόγος είναι για να μην έχουν καμία επίπτωση αθώοι άνθρωποι όπως οι διαχειριστές του Λουτράκι blog, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι ξεκάθαρο οτι αντιλήφθηκαν,μαζι με όσους διάβασαν το σχολιο, οτι δεν επρόκειτο για ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, αφού δεν φέρει επίσημα σήματα του δήμου και γι'αυτό προφανώς κράτησαν υποβαθμισμένο το κείμενο με μορφή απλού σχολιασμού και δεν το αναβάθμισαν σε ξεχωριστή ανάρτηση!
    Ο δεύτερος λόγος που δημοσιεύω το διευκρινιστικό σχόλιο, είναι για να επιβεβαίωσω την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής,που πράγματι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο σχόλιο και να ζητήσω συγνώμη αν από το λάθος μου προκλήθηκε αναταραχή, αν και κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε λόγος, αφού ξανά τονίζω ότι ο σχολιασμός ήταν υποστηρικτικός.
    Και ο τριτος λόγος είναι να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση, οτι το διαδίκτυο είναι τηλεπικοινωνιακό μέσο και δεν εφαρμόζονται μόνο οι Κανόνες της Ελευθερίας του λόγου (δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο) εφαρμόζονται και οι κανόνες που αφορούν το απόρρητο των επικοινωνιών!
    Κσι όταν κάποιος γράφει ανώνυμα ( προσωπικά δεν θέλω να στοχοποιούμε από κανέναν που έχει αντίθετη άποψη) δεν επιτρέπεται η αρση του απορρήτου παρά μόνο σε περιπτώσεις που ρητά προβλέπει ο νόμος, όπως η εκβίαση. Ειδικά για την περίπτωση μας, όπου αυταποδεικτα δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση. Αφού ο σχολιασμός ξαναγραφω ηταν υποστηρικτικός προς τη δημοτική αρχή.
    Συνεπώς η παραβίαση του απόρρητου καθώς και η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί ποινικό αδίκημα, από οποιονδήποτε και αν τελείται.
    Αυτή η διευκρίνιση, γίνεται προς πάσα κατεύθυνση καθώς και ο σχολιαστής εχει έννομα δικαιώματα και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, σε περίπτωση που τελεστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα εις βάρος του!
    Εκτός αυτού, κάθε δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς του ενώπιον δικαστικών αρχών, που μπορεί να επιφέρει την ψυχική του αναστάτωση την έντονη ενόχληση του και την ηθική του βλάβη εγείρει αστικές αξιώσεις. Αυτό είναι μία έμμεση απάντηση για την ακατανόητη δικαστική απειλή που εκτοξεύει ο συντάξας της ανακοίνωσης στο τέλος αυτής, και που κατασκευάζει ποινικά αδικήματα, μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα, καθώς όπως προανέφερα το κείμενο ήταν πολιτικο και υποστηρικτικό!
    Δι ταυτα επειδή δεν θέλω να αδικώ κανέναν, ζητώ δημόσια συγνώμη αν το λάθος μου προκάλεσε και την παραμικρη αναστάτωση, σε οποιοδήποτε!

  2. ρε μικρε σταματα τις εκθεσεις γιατι και ακομα και οι δικοι σου εχουν μπερδευτει και βγαζουν ανακοινωσεις εκτος τοπου και χρονου….στο ειχα ξαναπει και σε αλλο θεμα, αλλα εσυ συνεχιζεις ακαθεκτος πισω απο το μανδυα της ανωνυμιας που σε προστατευει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog