Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Πόσο κόστισε η Γαλάζια σημαία για τις 4 παραλίες του Δήμου;

- Advertisement -

Στη Ελλάδα υπάρχουν 486 ακτές και παραλίες, στις οποίες απονεμήθηκαν για το 2017 οι “γαλάζιες σημαίες”, κατατάσσοντας τη χώρα μας δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα σε 47 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κριτήρια για να αποκτήσει μία ακτή γαλάζια σημαία είναι η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η περιβαλλοντική διαχείριση της παραλίας (καθαρισμός από σκουπίδια, επάρκεια σε κάδους απορριμμάτων, εγκαταστάσεις υγιεινής κ.ο.κ.)…

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κατέχει τα σκήπτρα σε όλο το Νομό Κορινθίας, με 4 γαλάζιες σημαίες, ενώ όλες οι παραλίες του Νομού, πήραν στο σύνολο επτά.

Η μεγάλη κουβέντα που γίνεται τις τελευταίες ημέρες, αφορά στο κόστος που έχει η γαλάζια σημαία για τον εκάστοτε Δήμο.

Την απάντηση, τουλάχιστον για το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τη βρήκαμε στη Διαύγεια, όπου σύμφωνα με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής το κόστος για το Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες ανέρχεται στα 632,40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πληρώνουμε μια ΜΚΟ για να μας δίνει σημαία !!
    Τέλεια μπιζνα
    Μπράβο στο δήμαρχο Κορίνθου που τους έβγαλε εκτός και δεν τους δίνει φράγκο. ..
    Αυτό θα πει να μην είσαι θύμα …
    Κάντε ένα σύνολο να δείτε στην Ελλάδα πόσα βγάζει αυτή η ΜΚΟ ..
    Χαχαψψαψψ

  2. Ελλας το μεγαλειο σου, μονο εδω γινονται αυτα τα πραγματα, πουθενα αλλου….εχω μια απορια, αν τους πληρωσεις να κανουν σε καποια παραλια ελεγχο οπως στην παραπανω αποφαση, Υπαρχει περιπτωση να μην σου δωσουν τη σημαια??????αν οχι,συμπεραίνουμε οτι ακομα και η λεγεωνελλα και τα κωλοβακτηριδια λαδωνονται σε αυτη τη χωρα!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog